Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eglītis gada beigās prognozē nelielu bezdarbu veselības sistēmā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lalala,tralala>ieva
l
nu ko tu atkal murgo par arzemem.nekas tur nav uzrei.es gaidiju 3 menesus lai mani izoperetu.
Ieva
I
Nebūtu jāgaida, ja dakterus atbrīvotu no norīkojumu prasītājiem, bet norīkojumi ir vajadzīgi tikai birokrātiem, lai attaisnotu savu eksistenci.
M
M
ceļojumos brauc par farmācijas kompāniju ziedojumiem :) bet, protams, var arī par saviem līdzekļiem atļauties, tikai ne visi ārsti... jācer, ka jaunā ģimenes ārstu apmaksas sistēma - maksā par pieņemto skaitu, be par pierakstīto pacientu skaitu, uz kādu laiku līdzēs radīt ieinteresētību :)
dzeris
d
Pie ģimenes ārsta jāgaida mēnesis rindā, bet ārstu par daudz, nav absurds? Toties medicīnas birokrātu nav par daudz, varbūt, samazināt to skaitu, bet palielināt ārstu skaitu?
Ieva
I
Nē, Latvijā, protams, tā ir, ka mediķi, īpaši slimnīcās, nodarbojas ar to, kas viņiem nebūtu jādara, piemēram, pat ja atmetam Eglīša piesauktās kundzītes, kas divreiz gadā likās paārstēties no kaut kā nebūt, problēmas rada diagnostiskās un endoskopiskās aparatūras nepieejamība (vairāk gan kvotu dēļ), ir arī lielas grūtības ar informāciju, jo, šķiet, to, ar ko tieši neodarbojas konkrētais dakteris, zina tikai viņš pats, un tad vai nu sanāk sveiki un uzredzēšanos par 6 latiem (ja valsts slimnīcā) vai ārstēšana, kas nereti ir ne tāda un ne no tā. Taču ar atlaišanu, turklāt tīri mehānisku, nekas nebūs līdzēts.
upe
u
Latvijā pie ārsta tāda sistēma - jāmaksā 25 ls, ja neprasīsis čeku - 20 ls,. Tā parēķināju cik viens ārsts dienā nopelna un saprotu kāpēc ārsti var 2 - 3 x gadā braukt ceļojumos par pārdemsit tūkstošiem. Tā ir normāla situācija banānu un bandītu valstīm, bet ne ES valstij Vakar biju slimnīcā pie tantes pensionāres , tā raud , ak izmeklēta nu būs un vaina būs zināma , bet zalēm naudas gan vairs nebūs , jo visi ietaupījumi jau palika slimnīcā vienā nedēļā
upe
u
man nav izvēles, ja būtu zviedri - balsotu par zviedriem, bet vēlreiz par latviešu bandītiem nebalsošu un iespējams, nekad vairs ! Kas attiecas uz zagšanu - SC jau vēl pie varas nekur nav bijis, lai tu varētu viņiem pārmest zagšanu. Par ideologiju gan vari pārmest, bet tā ir tiešāka un godīgāka kā latviešu ideologija - teikt tautai vienu un slepeni pārdot latviešu tautu kaut elles kungiem, ka tik daži partiju baroni un līdzskrējēji peirijuši savus vēderus un piebāzuši makus. Savējo nodevība gan sāp vairāk, gan sanikno vairāk.
Ainars Lodziņš
A
Mediķis-bezdarbnieks ,ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju vispārējo veselības stāvokli, ir nonsenss.Turklāt nepraktizējpošs mediķis ātri zaudē kvalifikāciju.Iespēju robežās jāveicina ārstu privātprakses, bet īstas privātprakses, nevis tādas, ka valsts resursi tiek izmantoti iedzīvošanās nolūkā. Par labām pārmaiņām!
Strautiņš
S
Upei - vai tu dod priekšroku zagļiem no nelatviešu vides
dzeris
d
Eglītis ir tikai paklausīgs TP krancītis un tipisks izpildīgs birokrāts, kam absolūti neinteresē ne nozare, ne slimnieki, sliktākais no visiem ministriem.
I.B.
I
Patiesībā VISĀS SFĒRĀS, arī privātajās, valda, prātam neaptverama ZEMISKA kvalītāte. Kā morāli , tā fiziski.
upe
u
skatos , klausos un brīnos ! gan veselības , gan izglītības minsitrijas reorganizējas , jautājums tikai kāpēc nekur neparādās par cik tiks samazināti ierēdņu štati, kā tiks pašu ministriju darbs optimizēts, lai tur nesēdētu valdošo politikso partiju baltņiki, bet savas nozares profesionāļi. To visu klausos un varu teikt, ka esmu sākusi savus radus un kolēgus un draugus agitet par saskaņas centru, jo pie varas esošās latviešu partijas ir parādījušas, ka spēj ļoti sekmīgi izzagt valsti un sarīdīt skolotajus ar zemniekiem, ārstus ar poličiem , un latviešus ar krieviem. Esmu nolēmusi, ka laiks pie varas laist krievus. Tie nabaga zaldātiņi , kas stāv pie Brīvības pieminekļa ir kā izsmiekls. Pasaulei demonstrē patriotismu, bet relaitātē - ne krievi, ne amerikāņi - bet paši latvieši ņēma un izzaga un nolikvidēja savu valsti. Nu eglītis ir viens no perfektiem tādiem funcionāriem - legāliem zagļiem, kas jau kuldīgā izmantoja likumu, ka māsiņam varēja mēnešiem nemaksāt algas, bet pats slimnīcai nopirka jaunāko un dārgāko mašīnu, un tāds reformēšot sistēmu - lasiet - sakārtos tās izzagšanu cik vēl varas laiks ļauj ! gan jau tad, kad tautai vairs nebūs ko ēst tā zinās ko darīt ar šitādiem !
Eglītim!
E
Kā nav kauns pateikt,ka ārstiem naktī nav ko darīt slimnīcā!
Ieva
I
Pats labi pateici: dzīvot kā rietumos....un rindas uz operācijām pagarināsies. Tais rietumos lielu daļu operāciju, uz kurām mēs jau sen gaidām pat gadiem ilgi, veic slimnieku pa taisno nogādājot no radioloģijas kabineta uz operāciju zāli.
dzeris
d
VM administrēšanā darbinieku skaits samazināsies par 300 - 500 cilv? Tad par 300 vai par 500? Cik zinu, pašā ministrijā tur ir ap 2000, SVA ap 500, VOVĀ arī ap 400 - 500, un ir arī vēl aģentūras. un Dombrovskis uzdeva samazināt par 44% to administrāciju, te nu 44% nekādīgi nesanāk. Bet vajadzēja samazināt vēl vairāk, salīdzinot ar 1998g darbinieku skaits tur desmitkāršojies. Kārtējā sabotāža no TP puses, no apmēram 20(!) miļj , ko izlieto Ves. sist. administrēšanai, ietaupa tikai 6miļj., un vairums liekēži tāpat paliek savās vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas