Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eglītis: Nepieļauju domu, ka nesamaksājot nesaņem operāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
d'Andris
d
Acīmredzot vajag likvidēt bezmaksas medicīnu kā šķiru. Katram zobos apdrošināšanas polise, kas sedz bāzes pakalpojumus noteiktā servisa līmenī. Visiem dakteriem privātās prakses (klīnikas utt). Būs tādi, kas apkalpos apdrošinātajā līmenī, būs tādi, kas prasīs piemaksāt. Piemaksājamo daļu jau katrs pacs var ar papildus apdrošināšanu vai uzkrājumiem segt. Šajā gadījumā viss Veselības ministrijas un VOVAA ierēdņu štats kļūst lieks, uz ēku, medikamentu un aparatūras iepirkumiem vairs "neuzvārīsies". Iegūstam lielu naudas čupu un palielinātu mediķu konkurenci, jo daudzi mediķi šodienas absurdā no ārstēšanas aizgājuši uz ārstējošo ierēdniecību.
Vai, vai...
V
Tieši tāpēc jau mēs visi brēcam, ka ārstiem NAV jāatbild ne par ko! Ja es ar auto nolauzīšu štrunta stabiņu, man liks samaksāt gan par stabiņu gan izsisto lukturi, bet cik ārstu ir samaksājuši par savām kļūdām? Manā ģimenē vien ir bijuši divi gadījumi, kad par vienu un to pašu problēmu divi ārsti iesaka diametrāli pretēju rīcību. Kā lai zin, kuram klausīt, bet kurš pats nezin? Bet aploksne jādod kā vienam, tā otram.
Vai, vai...
V
Samaksājot tu dabūsi operāciju, kas tavu kāju, piemēram, izārstēs, bet nesamaksājot tu dabūsi operāciju, kas tavu kāju amputēs... :D
Kotdivuārs Aivorikousts
K
Nesaprotu cilvēku domāšanu. Kāpēc cilvēki ir iedomājušies, ka brīvā tirgus situācijā medicīna ir bezmaz vienīgais pakalpojums, kas maksājot kapeikas jāseņem visaugstākajā kvalitātē? Kāpēc neviens neprasa, lai labākie juristi sniedz bezmaksas konsultācijas nabaga pensionāriem, augstākās klases restorānos baro studentus par santīmiem vai sociālās mājas iemītnieku vadā Imperia VS limuzīnos un bomžus izgulda 5* viesnīcās? Visam ir sava cena. Tikai dažās valstīs, tajā skaitā, Latvijā ir tāda, manuprāt, absurda situācija, ka labākie ārsti strādā par dažiem valsts apmaksātiem latiem stundā. Un ja nu kāds, kuram nav paveicies vai kurš nekad pats nav domājis par savas veselības saudzēšanu un viņam nākas meklēt ārsta palīdzību, apzinās šo absurdu un kaut kā cenšas kompensēt ārstam starpību starp reālajām izmaksām un valsts smieklīgo samaksu, tad viņš tiek zākāts par kukuļdevēju, bet ārsts par kukuļa ņēmēju. Vai tiešām būtu labāk, ja bezmaksas medicīna būtu bomžu izmantoto zupju virtuvju un nakts patversmju līmenī? Jo vienīgā alternatīva, manuprāt, ir pilnīga maksas medicīna par tirgus cenām un obligāto veselības apdrošināšanu.
Labklajiba
L
Arstiem pienakas pelnit daudz vairak neka tie neizglitotie nekaunas musu valdibas kreslos. arstiem tacu atbildiba par citu cilveku veselibu un dzivibu.. Bet valdibas veci un vecenes rupejas tikai par savu labklajibu.
Ieva
I
Es vienalga uzskatu, ka kamēr nebūs izzudusi tā attieksme, ka slimnieks ir bagāts maita, kas apgrūtina nabaga dakterīšus, cilvēki dos. Un tas nekas, ka šo attieksmi visbiežāk pauž dažādi puspieskaitāmi personāži, kā, piemēram Gundars Bērziņš, jo slimnieki ļoti bieži ir emocionāli labili un viegli ņem visu pie sirds. Arī nodokļi, kas ir samaksāti no naudas, kas iedota par, piemēram, dīkā stāvoša aparāta izmantošanu, nav nekāds attaisnojums, jo galu galā runa ir par VESELĪBAS APRŪPES un nevis NODOKĻU MAKSĀŠANAS sistēmu!
x
x
droshi vien jau ka vispar sanjem. bet pa to laiku vajadziba var izbeigties:))
Tā ja
T
Es gan, no pieredzes zinu, bez maksas lietas kārtojas ļoti lēni.Anesteziologi ,pie kuriem pieder arī Eglītis ,laikam no spēles tiek izslēgti,ja viņš to nozina,kāpēc tāda diskriminācija iesaku konsultēties ar kolēģi pilī.
Kabula
K
...To izkontrolēt būs ārkārtīgi viegli, ir pārliecināts I.Eglītis, minot, ka pie ārsta vizītē var doties inspektors un pārbaudīt, pēc tam piemērojot naudas sodu... == == == == == == == == == == :)
Vija
V
Eh, kaut ministrs varētu tā anonīmi pagulēt manas pilsētas slimnīcā, kur dakteris bez aploksnes pat pie viņa gultas nepienāks. Nesaprotu, vai viņš no Mēness nolaidies?
Ieva
I
Bet tu padomā no šāda aspekta: ja cilvēkam naudas nav, viņš ir spiests pūt savā gultā, jo valsts, redz, fiksāk nevarot, savukārt, ja naudu samaksā, tad uz galda tiek, ja ne uzreiz, tad tomēr daudz daudz ātrāk -labi, no šīs naudas nodokļus nomaksā, taču no pacienta viedokļa tas pats vien ir: svarīgs ir nevis tavs veselības stāvoklis, bet tas, vai tev ir nauda!
Nu
N
Tiesi to pasu var teikt ari par aploksnu algam ka tadam un Latvijas enu ekonomiku, kas, iespejams, sasniedz ap 25%... Par korupciju, principa, ari...
Nu, nu
N
Nu, nu.. Un ka ir Igaunijā?
Mg
M
Cik zinu, tad endoprotezēšanā pilnīgi oficiāli ir 3 rindas, viena tiem kas nemaksā neko, otra, kas apmaksā daļu un trešā, kas apmaksā visu. Tur nauda nav jādod ārstam ķepā.
Ieva
I
Ņemsim kaut to pašu endoprotezēšanu: cilvēkam ir jāguļ un jāgaida, no gulēšanas pavājinās sirds un palaušu funkcijas, iespējams veidojas izgulējumi, tā kā, kad rinda pienāk, iespējams šūt nemaz vairs nevar....Vai arī dakteris iešuj, bet slimnieks no komplikācijām atdod galus. Turklāt vismaz gūžas locītavas endoprotezēšanas vairumā gadījumu tomēr ir nepieciešama osteoporozes dēļ, un to var novērst savlaicīgi izmeklējot un parakstot attiecīgās zāles, taču zāles ir dārgas un valstij tās ir jākompensē, izmeklējumi arī naudu maksā, tāpēc atkal darbojas princips "a moš pats samaksās" vismaz kaut ko....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas