Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Eirokomisāra amatam virzīs Āboltiņu, ja nebūs "negaidītu pavērsienu"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
apvainotā
a
Pareizi,ja nebūtu Ābolti,a ,kas balsotu un apstirinātu maznodrošināti iedzīvotāju apzagšanu, Nošpļauties par sādu daunau.
Vitina
V
Taisnosanas nelidzes. Nepienemu . tada galva - man ...:)
uhaa
u
Tikai ne šizo Solču ar vecenītes ģīmi! Blamāža visai Eiropai!
JB
J
Lietuvas Grybauskaite 2004. g. tika izvirzīta kā Eirokomisāre būdama bezpartejiska, un izrādās, vislabākā Eirokomisāre.... To "politiskumu" var traktēt dažādi, bet mūsējie mēdz to vienmēr traktēt viszemiskākajā formā....
gm
g
"Par anglu valodu parvaldisanu, man ir pavisam citas zinas, ar buldureshanu nepietiek. taa ka ja Tev ir kontakts ar vinu, lai vina publiski parliecina mus." ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------- Nav man ar vinju "tuvaaks kontakts". Taapat man gruuti iedomaaties kaa Aaboltinja publiski kaartotu paarbaudiijumu anglju valodaa. Iespeejams, ka vinjai shobriid nav perfektas anglju valodas zinaashanas. Arii par José Barroso ir zinaams, ka vinjsh tekoshi runaa franchu valodaa un zin anglju, spaanju valodas. Taa ir diplomaatiska pieziime, ka vinjsh nav perfekts. Valodas zinaashanas nostiprinaas, ja taa tiek lietota ikdienaa, taa nostiprinaas tikai, ja visu laiku atrodies taas videe. Taadeelj pienjemu, ka Aaboltinja shobriid varbuut nav perfekta, bet tas ir iisa laika jautaajums, kad vinja to nostiprinaas. Njemot veeraa, ka Briselee valda specifiska eiropieshu anglju valoda, tad taa zinaamaa meeraa ir priekshrociiba, ja neesi taa saucamais native speaker. Vinja sevi ieprieksh ir pieraadiijusi kaa gudrs un apnjeemiigs cilveeks, taadeelj ir pamats domaat, ka vinja nosliipees savas valodu zinaashanas. Katraa zinjaa te ir runa par profesionaaliem politikjiem nevis lingvistiem.
puika
p
"A KAPĒC VISPĀR JĀLIEK POLITIĶIS,VARBŪT LATVIJA VARĒTU IZCELTIES UN IZVIRZĪT PROFESIONĀLI" ------- Profesionālis politikā ir profesionāls politiķis. Man jau apnikuši tie speciālisti, kas nespēj politiskus lēmumus pieņemt. Tāpat apnikuši arī neprofesionālie politiķi, kuriem ne ideju, ne pat vīziju par konkrētām nozarēm un Latviju kopumā. Ne katrs labs nozares speciālists spēj apgūt metodes un taktiku ar kurām tiek panākta politisku lēmumu pieņemšana. Tāpēc iesaku nemētāties ar šo pēdējos gados populāro saukli, bet katru cilvēku, kas darbojas politikā vērtēt pēc diviem kritērijiem: 1) kādas idejas aizstāv 2) vai ir vajadzīgās iemaņas, lai ar politiskām metodēm savas idejas realizētu konkrētos politiskos lēmumos
Jautājums
J
Eirostruktūrās augstu vērtē krievu valodas zināšanas, viņiem tas šķiet kas īpašs. Tā viņiem liekas ''pielietojama eksotika". Flāmu valoda ir tuva vācu valodai un Briselē arī tā ir sadzīvē ļoti noderīga.
Vuarzazi
V
"Briselē mierīgi bez franču valodas var iztikt..." Ir ari cilveki, kas pretende, ka Rigaa bez Latviesu valodas var labi iztikt. Zinasanai: krievu valoda nav ES valoda.
marta runcis
m
Shteinbuka ir ilgi bijusi taalu no aktiivaas politikas, arii ar Latviju saistiiba gaajushas mazumaa, jo straadaa taalu projaam Bet pag, tad kad Piebalgs tika nomineets komisaara amatam (kuru gan tad, gan arii tagad visi slavee vienaa slaveeshanaa, kam es pilniibaa piekriitu) tad neradaas jautaajums par aktiivu politisko darbiibu. Tai briidii Piebalgs bija diezgan ilgi bijis prom no aktiivaas politikas. Taa kaa nebuushana aktiivajaa poltikaa nu gan nebuutu tas shkjeerslis, kas liegtu nomineet shaadam amatam. Bet par Aboltinjas kandidatuuru neko sliktu nevaru teikt, ir naacies kopaa straadat. Manupraat ir nedaudz nekorekti vinju saliidzinaat ar Uudri, bet nu tomeer valodas zinaashanas sheit Briselee (eiropas struktuuraas) ir tomeer ljoti nepiecieshamas.
Vuarzazi
V
Par anglu valodu parvaldisanu, man ir pavisam citas zinas, ar buldureshanu nepietiek. taa ka ja Tev ir kontakts ar vinu, lai vina publiski parliecina mus.
Jautājums
J
Briselē mierīgi bez franču valodas var iztikt. Ikdienā gan var labāk dažreiz iekārtoties, jo apkalpojošais gals ir franču valodā runājošie. Piebalgam, lai kļūtu konkrēti par to komisāru, no liela svara bija krievu valodas zināšana. Paši saprotiet, kāpēc. Bez angļu valodas - Āboltiņa ir beigusi pārdaugavas vācu ģimnāziju.
gm
g
"lai zinatu cik izskirosa ir daudzu valodu parvaldisana, tur ir biezhi 5-6-7-8 valodu prateji...2 ------------------------------------------------ ------------------- Valodas zinaashanas ir labi, bet jaamaak ieveerot arii sameeriigs starp profesionaala politikja un poliglota speejaam. Te jaaieveero, ka Aaboltinja zin vismaz 3 sveshvalodas - vaacu, anglju, krievu. Atrodoties aktiivaa valodu videe, cilveeks kursh zin jau shiis triis valodas var ar laiku pusliidz apguut arii franchu valodu. Kaut arii zinu, ka tas ir ljoti gruuts uzdevums. Apgalvojums, ka Piebalgs ir labs neizsleedz iespeeju, ka arii Aaboltinja vareetu buut laba. Te der atcereeties, ka Piebalgs pirms savas staashanaas amataa nebija ideeals politikjis. Vinjam bija zinaamas probleemas 90tajos gados. Tiesa, vinjsh arii bija viens no retajiem politikjiem, kursh jau toreiz speeja izraadiit politisko atbildiibu pat ja profesionaali un cilveeciigi nebija vainojams. Taapat nevajag domaat, ka visas augstaakaas ES amatpersonas ir kaut kaadi ideaali supercilveeki. Tas, ka mees tik labi vinjus nepaziistam nenoziimee, ka Aaboltinja uz vinju fonu buutu kaut kaada peleekaa pele no Latvijas. Vinji ir taadi pashi vienkaarshi cilveeki, politiki ar savaam veiksmeem un neveiksmeem. Aaboltinja ir ljoti atbilstosha persona.
Vuarzazi
V
Lidz sim es augsti verteju Dombrovski. (Pats vins butu ideals kandidats) Ar sho kandidaturu manas domas mainas. Esmu pietiekami stradajis dazhadas starptautikas videes lai zinatu cik izskirosa ir daudzu valodu parvaldisana, tur ir biezhi 5-6-7-8 valodu prateji... Piebalgs bija ideals jo ka vestnieks (labs) pie ES, vins parvaldija ari visu Latvijas iestasanas dosje. Par sieviesu kandidaturam, tas ir OK, bet tas prasa no mazam valstim.
agd
a
Eiropas komisāra amats ir politisks amats, tāpēc runas par Šteinbuku, Roni utt. ir nevietā. Kad noiet šķērsām, tad Komisijas prezidents prasa izvirzījušās partijas (vēlams no kādas no "lielajām" politiskajām grupām - EPP vai PES) atbildību par komisāra rīcību. Kas tad atbild par Piebalga vai atbildēs par Šteinbuku? No līdz šim izskanējušajiem politiskajiem kandidātiem Āboltiņa ir labākā. Pirmkārt, JL ir vismaz tas viens deputāts EP, atšķirībā no TP un ZZS, kas vispār EP vēlēšanās izgāzās. Otrkārt, Āboltiņa ir sieviete - nav nekāds noslēpums, ka EK sastāvā vismaz 1/3 (tātad - 9) jābūt sievietēm. Zinot izvirzāmos kandidātus no citām valstīm, sievietes kandidatūras izvirzīšana var dot Latvijas komisārei labāku amatu. Piemēram, pieminēto reģionālo politiku, kas nozīmē atbildību par Kohēzijas fondu un ERAF visā Eiropā. Vai nodarbinātību un sociālās lietas, kas nozīmē atbildību par ESF. Treškārt, tiešām lasītāji domā, ka būtu jāvirza kāds no Tautas partijas vai ZZS???
gm
g
Vai Tev neliekas, ka Dombrovskis ir pietiekami daudz laika pavadiijis Briselee un pietiekami labi paziista Aaboltinju, lai neshaubiitos, ka vinjas valodas un profesionaalas politikjes iipashiibas atbilst amata vajadziibaam. Par franchu valodas zinaashanu - taa ir paarspiileeta iedoma, kas visaam ES daliibvalstiim nomineejot eirokomisaara kandidaatus likt nesameeriigi samazinaat kandidaatu loku. Franchu valoda ir veelama, bet ne obligaata. Tas, ka franciski runaajoshie ES kuluaaros veido savu nosleegtu, elitaaru loku, tas driizaak ir miits nekaa patiesiiba. Jaa, ir zinaams ietekmiigu politikju loks, kuri sazinjaa labaak izmanto franchu valodu, bet ir paarspiileeti teikt, ka vinji ir iipashaaki. Tas laiks pieder pagaatnei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas