Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Eiropas Jaunatnes nedēļas 2011 laikā Latvijā 70 pasākumos popularizēs neformālo izglītību

No 15. līdz 21. maijam Latvijā notiks Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011. Tās ietvaros visā Latvijā norisināsies dažādi - kopumā vairāk kā 70 - pasākumi jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem, portālu Diena.lv informēja pašakuma rīkotāji.

Pasākumu mērķis ir, izmantojot neformālās izglītības metodes, jauniešiem piedāvāt iespējas iegūt jaunas un noderīgas zināšanas, prasmes un pieredzes, kā arī sekmēt domubiedru atrašanu jauno prasmju turpmākai attīstībai nākotnē.   

Eiropas Jaunatnes nedēļa 2011 notiek visā Eiropā, būtisks tās aspekts ir neformālās izglītības aktivitātes. Šī gada Eiropas Jaunatnes nedēļas tēma ir jauniešu izglītība, sociālā mobilitāte un nodarbinātība saistībā ar sociālo un kultūras apmaiņu, demokrātisku diskusiju un strukturētu dialogu kā atslēgu Eiropas nākotnei.

"Mūsdienīgu izglītību veido trīs izglītības virzieni. Pirmā ir formālā izglītība, kuru cilvēks apgūst skolā, iegūstot vispārējas zināšanas un saņemot skaidru novērtējumu. Otrā ir interešu izglītība, kuru cilvēki izvēlas individuāli, balstoties uz savām radošajām, sportiskajām, eksaktajām vai citām interesēm. Un trešā ir neformālā izglītība, kas attīsta tās kompetences, kas cilvēkam ir svarīgas ikdienā. Visbiežāk tās ir saistītas ar cilvēka pašapziņu, motivāciju, spēju sadarboties ar citiem, kā arī māku savas zināšanas pielietot praksē," norādīja izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks.

"Turklāt šīs zināšanas ir svarīgas ne tikai Eiropas Savienības kā vienotas kopienas attīstībā, bet ļoti būtiskas arī pilsoniskās sabiedrības lokālpatriotisma kontekstā, jo ietver metodes jauniešu līdzdalības veicināšanai demokrātiskajā dzīvē," atzīst ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas