Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Eiroskeptiķi" tagad būs "Rīcības partija"

Uzņēmumu reģistrs informē, ka pagājušajā nedēļā Politiskā partija „Eiroskeptiķi” mainīja nosaukumu. Tagad partijas nosaukums ir Rīcības partija. Partijas valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš intervijā Dienai skaidroja, ka partija lēmusi paplašināt tās darbību un turpmāk koncentrēsies ne tikai uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, bet arī pašvaldību un Saeimas vēlēšanām.

Partijas nosaukumu kongress lēmis mainīt, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, skaidro N. Grostiņš. “Eiroskepticisms raksturo tikai mūsu partijas ārpolitisko sadaļu, tajā pašā laikā mums ir virkne ekonomisko priekšlikumu un līdz ar to tas nosaukums palika nedaudz par šauru,” teic N. Grostiņš. Viņš norāda, ka partija nonāca izvēles priekšā – vai nu kļūt par klasisku Skandināvijas tipa partiju, kura koncentrējas tikai uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, vai arī mēģina darboties arī pašvaldībās un valsts parlamentā. Izvēlētais ceļš un jaunā partijas programma vairs nav tik cieši saistīta ar Eiropas Savienības jautājumiem, bet arī ar, piemēram, iekšlietām.Konkrētais nosaukums – Rīcības partija – izvēlēts, jo tas ir kas aktīvs un pozitīvs. “Mēs savā laikā saņēmām daudz atsauksmes no vēlētājiem, ka viss ir ļoti jauki, bet mūsu nosaukums ir pārāk skeptisks. Mēs nolēmām, ka nosaukumam jāatspoguļo to, kādi mēs visu laiku bijām – mēs esam aktīvi. Tagad tas redzams arī mūsu nosaukumā,” skaidro N. Grostiņš.Pēc N. Grostiņa sniegtās informācijas šobrīd partijā darbojas ap 250 biedru. Pēdējā _Latvijas Faktu _socioloģiskā aptauja liecina, ka oktobrī partiju atbalstīja 0,8% pilsoņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


Partiju reitingi oktobrī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas