Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Ekonomisti brīdina par inflācijas riskiem eiro ieviešanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Johnetta
J
Information is power and now I'm a !@#$ing dicttaor.
V.Kovārnis
V
Tev vārna, ir absolūta taisnība. Lieta tāda, ka lietu bīdītāji pilnīgi un galīgi pilda savu plānu Latvijas nolaišanai uz grunti, lai pēc tam to varētu privatizēt vai vispār paņemt savā pārziņā pilnīgi un galīgi. Viņi jau 80 % ir pārņēmuši, likvidējot, izārdot un izputinot tautsaimniecību, uzskatāmi parādot, ka jāizbēg no nodokļu maksāšanas, jo nodokļos iekasētā nauda uzskatāmi tiek izlaupīta, izniekota un izsaimniekota. Nepārtraukti runā par nopelnīto pensiju samazināšanu, liekot saprast, ka, ja nestrādāsi un nodokļus nemaksāsi, tad varēsi saņemt dažādus pabalstus u.t.t. , ka riebjas vienkārši tālāk uzskaitīt.
vārna
v
Visas šīs nebeidzamās runas par eiro ieviešanu 7 gadu garumā nu jau reti kurš ņem pierē. Te zirgam saprotams, ka neviens nedomā par valsts prioritātēm un attīstību ilgtermiņā, bet gan līdz tuvākajām vēlēšanām. Valdības politika ir tik haotiska, ka nāk smiekli, janvāra vidū lasot ziņu par šogad sasniegtajiem nodokļu griestiem, bet pāris nedēļas vēlāk - kārtējo lēmumu par to paaugstināšanu. Milzīgā ierēdņu armija ar to tik nodarbojas kā dzenā savu svarīgumu pamatojošus papīrus un birokrātijas labirintu paplašināšanu. Parādu SVF, protams, atmaksāsim termiņā ... no jaunu obligāciju emisijas pārdošanā gūtiem līdzekļiem. Vienvārdsakot, stabili turamies banānu republiku saimē ar visām no tā izrietošajām sekām. No otras puses - vai eiro ir pašmērķis? Nebūt nē! Arī viņiem ir savas problēmas: jau iepriekš pieminētā Portugāle, Īrija, Grieķija, Spānija... Ne velti eirozonā nestājas tādas valstis kā Zviedrija, Dānija, Lielbritānija, bet par tās pamešanu nopietni domā Vācija. Nedomāju, ka norēķini vairākās valūtās ir šķērslis biznesam XXI. gs. Utt. un tā joprojām. Tā kā jābeidz vienreiz tā prognozēšana par eiro un Māstrihtas kritērijiem, bet gan jāpiespiež valdošo varu strādāt tālredzīgi, racionāli un ar reālu atbildību, jo krīze acīm redzami ir bijusi par maigu, lai valsts varas pārstāvji no tās būtu guvusi kaut niecīgu mācību.
loms
l
Kāds eiro aizmirtam šie aunapieres nekād viņu neieviesīs.
ierindnieks
i
Šīs valsts inflācija , cenu pieaugumi , vairāk kā kaimiņu valstīs ( par Krieviju nerunāsim) ir saistīti ar banku, biržu spēlēm, rūpīgi izstrādātu procesu realizāciju un neaizsargāto valsts ieksējo tirgu ( normali valsts nacionālās drosības interešu prioritāte būtu valsts iekšējā tirgus, nacionalās ekonomikas attīstības prioritāte pār bloku, savienību , finansu un investīciju kompāniju (grupējumu) interesēm un procesiem. Piemērs- tā saucamā cenu pieauguma pasaules valstīs pārtikai procesa attiecināšana uz Latviju un pati pārtikas cenu pieauguma problēma. Pasaulē nav pārtikas deficīts, tie ir apzināti radīti maldi, kuri pamatojas uz labi apmaksātu "speciālistu- ekspertu" zinātniskiem mītiem. Āfrikā un Ķīnā trūkst pārtikas? Publicējiet datus, cik pārtikas gadā tika un tiek apzināti iznīcināts, lai uzturētu pieprasījumu un cenu dinamiku. Pasaulē, Eiropā, ASV un Latvijā. Šis process ir ilggadīgs, labi plānots un realizēts, pārtikas uzglabāšana ar sekojošu iznīcināšanu ir industrija.( tagad radītas loģistikas grupas, kurām tas ir bizness). Kad komunisti Ukrainā un Krievijā mērdēja iedzīvotajus ar desmitiem miljoniem bada naves upuru , pārtiku ieksportējot arī uz ASV, kolēģi ASV , atsaucoties uz lielo krīzi, iznīcināja tonnām pārtikas, kopskaitā ASV badā nomira ne mazāk kā 10 milj. cilvēku. Toties tika uzturēta planotā cenu regulācija atsevisķu finansu grupējumu interesēs. vēl pieskaitiet miljardus starptautisko konfliktu uzturešanas biznesam, šī procesa transnacionālo nodrošināšansa biznesu, pareķiniet, cik daudz pārtikas par kau trešdaļu šīs naudas varētu nopirkt (pārdot), to neiznīcinot. Latvija un pārtikas trūkuma izraisīts cenu kāpums, saistībā ar inflāciju?
jūras manadarīns
j
Sūnu uz kociņa Dombrovskim un Vilkam, nevis eiro! Somi jau saoda nepatikšanas ar eiro, jo ES tagad šos spiedši atnaudoties, tas pats draud arī igauņiem, portugāļu un grieķu glābšana ar papildiemaksāsm drošības fondos. Ja Dombrovskis ar Vilku plēš akcīzes par degvielām un tās dabū, bet publika tiek izģērbta, tad iztiks šie karjeristi bez eiro un plātīšanās!
oyo
o
Tas ,ka pasaules prakse liecina,mani šajā valstī nepārliecina.
Ekonomists
E
Mīļais cilvēk, kā tu domā, kāpēc pasaulē ekonomisko krīžu gadījumā valūtas devalvācija tiek uzskatīta par visefektīgāko metodi? Kurš tev iestāstīja, ka preču cenas cenas par devalvācijas vērtību. Pasaules prakse liecina, ka cenu kāpums nepārsniedz 30% līdz 50% no devalvācijas vērtības. Tu vispār saproti devalvācijas jēgu? Ja tu gribi par devalvāciju runāt mikroekonomikas limenī - cik tā vai cita prece maksās, tad nav jēgas diskutēt. Devalvācijas jēga ir stimulēt ekonomiku, dot tai papildus impulsu, mazināt bezdarba pieaugumu un uzlabot eksporta importa bilanci. Iespējams, tagad devalvācijai vairs nav būtiskas jēgas un tādā gadījumā LB to nekādā gadījumā nedarīs, ja jau to nedarīja tad, kad to ieteica darīt vairums pasaules ekonomistu.
ha ha
h
Tā kā SC scenārijs ir ES pamešana, tad eiro tiešām viņiem nav vajadzīgs
Dīzelis
D
Jā ekonomist, pašiem nav ne naftas, ne gāzes un elektrību importējam. Var tik iedomāties kas notiktu ar cenām
heh
h
cenas necelsies, cenas būs tādas kādas tagad un visur eiropā+%, ja nepatīk iepērcies eiropā kur jau tagad ir daudz lētāk nekā te
alberts
a
LB tas noteikti varetu būt izdevīgi,bet tu "ekonomist" apjedz,ka cenas celsies līdz ar devalvacija s koef. kuru neviens nevar prognozet - es prognozeju - 50%.+Pie tam tas cenas celsies maizei,nerun ājot par importa precēm,VAI TU TO APjēdz?
Ekonomists
E
Martā eksports audzis par 31%, bet imports par 39%. Atkal viss iet uz trekno gadu prakses pusi. Vienīgais veids kā sabalansēt ārējo tirdzniecību ir koriģēt nacionālās valūtas kursu.
Ekonomists
E
Ja lata devalvācija ir nelaime, tad nosauc kaut vienu iemeslu, lai Latvijas Banka to darītu? Lata devalvācija iespējama vienīgi tādā gadījumā, ja LB beidzot apjēgs, ka tas ir Latvijas ekonomikai izdevīgi.
Ekonomists
E
Ko tu tur murgo, turklāt vēl piesaucot kaut kādus skaitļus. Runā konkrēti vai turi muti, ja nekā nesaproti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas