Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ekonomisti kritizē valdības nespēju rast citus ieņēmumu avotus kā IIN palielināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tak tak
T
Šī ziņa BNS gan šķiet bija pāris dienas atpakaļ
gramatvedis
g
Nevajag tiešā veidā salīdzināt Latvijas nodokļu likmes ar citām valstīm, jo pastāv arī tāda lieta kā nodokļu atvieglojumi. Kopumā mums ienākums JAU tiek aplikts ar augstāku nodokli kā Dānijā un Šveicē (wwwdoingbusinessorg), jo nav tik plaša neapliekamo ienākumu bāze un ir virkne netiešo nodokļu ienākumam (akcīze, īpašuma nodoklis, nodokļi transportlīdzekļiem u.c.).
ululiņš
u
Es mēģinu paskatīties tālāk par degungalu. Pagaidām laikam vēl fantāzijas pietiek. Neapskaužu tos, kam tāda trūkst..
uzņēmējs to valdība
u
PIE ŠITĀDAS SAIMNIEKOŠANAS ES JUMS PAT FIRMU NO 10 CILVĒKIEM NEUZTICĒTU VADĪT,KUR TAD VĒL VALSTI...JA MŪS UZŅĒMĒJUS,KĀDS GLĀBTU( AR VISAS TAUTAS T.SK.MŪSU BĒRNU UN MAZBĒRNU UN VISU LATVIJAS UZŅĒMĒJU GARANTĒTU AIZŅĒMUMU) KĀ PAREX-u ,KAS BIJA AZARTISKI AIZSPĒLĒJUSIES VĒRTSPAPĪRU TIRGŪ...,TAD TAS PATIESĀM BŪTU KURIOZS !!!
uzņēmējs
u
KĀDI TE VĒL SŪDA EKONOMISTI VAR LĪDZĒT,JA TĀ LATVIJAS EKONOMIKA IR GALĪGI SAČAKARĒTA .. ...UN JA JAU GODMAŅA EKONOMIKAS MINISTRS SAVULAIK TEICA,KA MĒS ESAM AGRĀRA VALSTS,UN JO VAIRĀK RŪPNĪCU AIZVĒRSIM ,JO VAIRĀK KRIEVU AIZBRAUKS NO LATVIJAS ..NU,-.AR TĀDĀM SMADZENĒM TIKAI EKONOMIKU BĪBĪT !!!... TAD ,KO VĒL MĒS GRIBAM UN UZ KO CERAM !!! NEVIENS UZŅĒMĒJS SEN VAIRS NETIC ŠIEM PIE VARAS ESOŠAJIEM PAJOLIŅIEM !!!
Arnis
A
Dienaskārtībā joprojām bērni un pensionāri. Palielinot IIN,samazināta tiks arī jau samazinātās pensijas daļa virs 165 latiem!
Ieva
I
A kāpēc tāda skepse par to, ka noteikti piekāsīs un piečakarēs, ja vien citādi nevarēs? Tāpēc, ka VIDs mums ir liels un tizls, vai tāpēc, ka tāds tādu pazīst? Un kur tad paliek tā cilvēku motivēšana, jo, piedodiet, maksāt par to, ka neko tik un tā nesaņemsi pretī....Savukārt garantijas, ka iekasējot kārtīgu nekustāmo īpašumu nodokli ar pietiekami daudzveidīgu likmi, tā lai nebūtu mēs un tie pārējie....vārdu sakot garantijas, ka tad kaut kas mainīsies, vienalga nav.
x
x
japiekrit ievai- ja nu cienitie ekonomistu kungi iztelotos nelabu scenariju:savas bankas darbibas izbeigshanos un sev pazistamo politikju mazka veiksmigu startu veleshanas- t.i. sevi bezdarbnieku loma?:) maksajumi par elektribu, eshanu, braukshanu veselibu un veel krietns NII nodoklitis par vienistabas dzivokliti:):) bet lieta jau tur, ka tada loma tikai mus redz:)
ululiņš
u
Nevau saprast, uz kurieni mēs ejam. Par IIN visi ir vienis prātis. Taču, vai kāds ir padomājis, kādas sekas būs kapitāla pieauguma nodoklim? Vai tā nebūs kapitāla aizplūšana no bankām un uzņēmējdarbības pārreģistrācija kaimiņvalstīs?Vai tas nenovedīs pie nodokķu ieņēmuma samazinājuma, pēc kura atkal būs jāuzliek jauni nodokļi, t..i. sāks griezties. nodokļu spirāle? Un cik nodokļu maksātāju aizmuks uz valstīm ar liberālāku nodokļu režīmu?
Sigurds
S
Bet es kritizēju Ekonomistu Apvienības 2010.līderi O. Kehri ...
Līvija
L
Latvijā kopā ir apm.2,2milj. pilsoņu; no tiem 0,5 milj. pensionāri, 0,6 milj bērni un skolnieki,0,2 milj. bezdarbnieki, 0,3 milj. ir aizbraukuši strādāt ārzemēs .Paliek vēl0,6 milj darbaspējīgo. No tiem 0,2 milj. ierēdņi un nezin cik vispār bez darba un bezdarbnieka nosaukuma( rēķinu vismaz 0,1-0,2 milj.) Tā tad tiem 200 000+ vēl 200 000 ierēdņu vajadzēs maksāt par visiem nodokļus un valsts parāda miljardus. Rodas iespaids, ka "mīļā "valdība domā ar to vietu, kas ir vistuvāk amata krēslam. Man gan liekas, ka aizbrauks vēl atlikušie 200 000, un paliks tikai valdība,partijas un pensionāri. Būs "brīva"Latvija, tikai no cilvēkiem.
Ieva
I
Bet vispār priekš kam visa šī spriedelēšana, ekonomistu kungi? Tad būtu snieguši piemēru par kādu hipotētisku pilsoni, kas pelna n latus mēnesī: kas tad viņam būs kurā gadījumā jāmaksā, jo piemēram, pilns PVN par mājsaimniecībai piegādātu gāzi un elektrību arī sanāks slodzīte ne pa jokam, tāpat kā desmit rezes lielāks nodoklis par mitekli, it īpaši tāpēc, ka jādzīvo kaut kur ir un, piemēram, atrast Rīgā mazmazītiņu dzīvoklīti....
Karamba
K
Katrā ziņā jābūt dikti tālu no realitātes, lai jau tā krītošos ieņēmumus grūstu vēl dziļākā bedrē,kas jau visai tuvā perspektīvā nozīmēs aizvien jaunus aizņēmumus- apcirpšanas.Varbūt algas pa taisno pārskaitīt budžetā, lai nav jāmokas ap nodokļiem?..Interesanti kas tur šiem par padomniekiem darbojas..,reizēm sajūta, ka no ābeles nokrituši un tikko atšķīruši aritmētikas grāmatu.Vai arī dažas sponsoru villas pasargāt no nekustamā nodokļa šiem izskatās svarīgāk.Visu cieņu JL par pūlēm ( neba viņi šo putru ievārīja ), bet nu jau rādās- jumts brauc konkrēti.
bļāviens
b
protams pilsoņi vainīgi - Soross tās maitas ievēlēja, vai? Tu paskat uz šo elektorātu: viens nemāk CapsLock atslēgt, cits pat nolamāt nevar bez kļūdām ("Diletenti") - kādi balsotāji tāda valdība.
piekritu
p
noteikt dzīvojamās platības īpašuma nodokli 1% apmērā no kadastrālās vērtības. Valsts tikai iegūs - īpašumus nevar noslēpt, līdz ar to nebūs jācīnās ar pelēko ekonomiku, turklāt šo nodokli maksātu arī ārzemnieki," uzsvēra "Swedbank" vecākais ekonomists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas