Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Eksperiments par realitāti

Diena veica eksperimentu, lai noskaidrotu, cik lielā mērā 11. Saeimā ievēlētās partijas ir gatavas «palīdzēt» kādai privātfirmai ar valsts pasūtījumiem, pretī saņemot dāsna ziedojuma solījumu. Kā izrādījās, tikai divas partijas - ZRP un VL-TB/LNNK - principiāli atteicās šādu iespēju vispār pat apspriest.

Savukārt Vienotības, Saskaņas centra un ZZS pārstāvji tiešākā vai aizplīvurotākā formā bija gatavi uz «konstruktīvu» sarunu. ZZS pat solīja, ka lietas ir kārtojamas, lai gan pati apvienība diez vai būs valdībā. «Ministrijā paliek kontakti,» gatavību palīdzēt raksturo ZZS pārstāvis Viesturs Silenieks. Laikam nevienam īsti nav pārsteigums, ka šādas lietas vispār notiek, un Diena labprāt uzzinātu par līdzīgiem gadījumiem, kas notikuši ne tikai žurnālistikas eksperimenta ietvaros.

Kas šobrīd būs interesanti - tas ir sagaidīt, kā katra partija reaģēs uz savu pārstāvju «daiļradi». Ar pašu iesaistīto personu skaidrošanos šoreiz būs par mazu, jo skaidrs, ka tās diez vai var būt tikai viņu individuālās iniciatīvas. Vismazāk par visu gribētos, lai vienīgais šī eksperimenta rezultāts būtu, ka partijas iekšēji instruētu savus ar naudas lietām saistītos pārstāvjus turpmāk būt uzmanīgākiem un rūpīgāk «sagatavoties» šādām sarunām, lai neiekristu lamatās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas