Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Eksperte: optimizējot pabalstus, jāveicina vecāku palikšana darba tirgū

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
vai nu aivitai kas sajucis, vai es nepareizi atceros EP un SDO stabdartus? tur, manuprat, bija nevis izdevumi, bet ienakumu zudums?:)
kukainis
k
Kaut ko notiekti var darīt arī ar nodokļiem - tiem, kam ir bērni, var samazināt ienākuma nodokli atkarībā no bērnu skaita. Tāpat varbūt var mēģināt kaut kā visas netaisnības palīdzināt, piem., ar vietu bērnu dārzā - ja pirmajos gados bēbim bija superaprūpe un par to gādāja papucis ar lielo algu, tad, savukārt, var pa priekšu palaist bērnu dārzā kādu tādu, kam māmiņa par santīmiņiem rūpējusi, lai tagad viņai iespēja strādāt labāku darbu...
> Bross
&
Laikam esmu piemirsis - kad tādu pabalstu nebija, vai tad bērni pasaulē nenāca?! Bet jautājums ir labs: Kā samazināt deficītu budžetā, nevienam neko nesamazinot :)
JURIS
J
NEKAVĒJOTIES JĀLIKVIDĒ VISAS UZŅĒMUMU PADOMES UN AGENTURAS.JASAMAZINA PADOMNIEKU ,PR SPECIALISTU SKAITS UN ADMINISTŖCIJA PAR 90 PROCENTIEM. IESTĀŽU VADITAJIEM IR JAATBILD PAR ŠO IESTĀŽU DARBA REZULTATIEM-MATERĀLĀ ATBILDĪBA PAR NODOKĻU MAKSĀT'JU NAUDAS NEEFEKTĪVU APSAIMNIEKOŠANU.JAIEVIEŠS VIENOTĀ CIVILDIENESTA APMAKSAS KĀRTĪBA-AUGSTĀKAJIEM IERĒDŅIEM JASAMAZINA ALGAS.JĀPĀRTRAUC VALSTS UZŅEMUMU SPONSORĒŠANAS. IZVEIDOT GODIGU NODOKLU SISTĒMU-PVN 18%. PAAUGSTINĀT AKCIZI-TABAKAI,ALKOHOLAM,DRN. PAAUGSTINĀT NEAPLIEKAMO MINIMUMU UN ATVIEGLOJUMUS PAR APGĀDĀJAMIEM. BEZDARBNIEKU PĀRKVALIFIKĀCIJAS LĪDZEKĻUS NOVIRZĪT PAGAIDU SABIEDRISKAJIEM DARBIEM.
Bross
B
Luudzu, samaziniet, - bet, lai tas tiek dariits 9 meeneshus no likuma speekaa staashanaas dienas, lai naakamie vecaaki var visu apsveert, un nejusties tik pretiigi chakareeti, kaa tagad tie, kuri gaida mazulju naakshanu pasaulee tuvaakaa naakotnee!
bankrotejusi valsts
b
Kada jega no ieviestajam briniskigajam sistemam, ja valstij nav naudas, no ka tos pabalstus maksat - jo luk, Sleseram un parejiem LPP vadosajiem janodrosina miljonu ienakumi, izsaimniekojot valsts mantu
Jaunais laiks
J
Ja Repše un Dombrovskis saākarēs LPP ieviesto vecāku pabalstu sistēmu, tad dzimstības līknes atkal atkritīs vecajās sliedēs un latviešus kā nāciju pēc pāris paaudzēm varēsim norakstīt.
Pēteris
P
Man kaut kā bija radies iespads, ka Aivitai Putniņai vecāku pabalsts ir "noiets posms", un, ka viņas intereses šobrīd ir saistītas ar pirmsskolas bērnu iestāžu pieejamību. Prieks, ka esmu maldījies.
007
0
tagad visvairāk zaudētājos nonāks tās ģimenes kur ja bija kāds bērns ko mājās pieskatīja mamma un tēvs tik strādāja, tagad sanāks ka varēs saņemt tikai 50 ls jo redz māte iepriekš auklēja mājās bērnu nevis strādāja, un vispār tas likums ir diskriminējoš jo tikpat labi arī tēvs var auklēt bērnu un zinu kur tā arī ir jo galvenais nosacījums kurš no vecākiem iet strādāt ir tas kuram lielāka alga.
Ausma
A
Dzimstības veicināšana un emigrācijas novēršana (darba vietas, bet ne valsts uzņēmums) ir vienas no vssvarīgākajiem jautājumiem, kuri valstij jārisina, arī šobrīd, krīzē. Ar to es domāju, ka prioritāte nepavisam nav uzblīdušā un treknā pārvaldes aparāta saglabāšana, vai mistiska Zalāna ideja par finansējumu pašvaldību reorganizācijas veicināšanai, vai ministru treknie autiņi vai partiju parlamentārie sekretāri vai deputātu palīgi (kuri mazgā priekšnieka kreklus).
Ieva
I
Taisnīgi jau būtu, ja maksātu pēc vajadzībām: gan sociālajā jomā, gan veselības aprūpē, turklāt, piemēram, konkrēta bērnam domāta palīdzība nebūtu tā vienkārši nodzerama. Tikai mums jau ir parasts, ka tādas lietas taisa izveidojot baisu administratīvo aparātu, lai gan vairumam funkciju pietiktu ar datoru un viegli pieejamu sisadminu.
Zigis
Z
Eksperte, jibio... Ko tāda eksperte sacīs pārējiem 110 tūkstošiem bezdarbnieku, kuri jau izstumti no darba tirgus? Ko teiks tiem, kuriem tūlīt beigs maksāt bezdarbnieku pabalstu? Vai to, ka, "atvainojiet, mums jāuztur augsti apmaksātos amatos strādājoši tētiņi, tāpēc jums, pārējie reņģēdāji labāk nomir badā!"
Polšs
P
Vispār jau taisnība Aivitai. Gudra meitene. Arī citi eksperti labas domas pasviež. Tika ar realizāciju dzīvē neviens kaut kā nesteidzas. Un mani nepamet sajūta, ka arī nesteigsies.
?
?
ilgstošo bezdarbnieku statusā??
dzeris
d
Varbūt, LPP/LC arī varētu ieteikt, kur ņemt naudu, lai neko nasamazinātu? Mēs jau te nesen redzējam daudzus piemērus, cik "taupīgi" LPP ministri rīkojušies ar valsts naudu. Bet pie patreizējās finanšu situācijas pabalsts, iespējams, būtu jāmaksā tikai ģimenēm, kam ienākumi nepārsniedz kādu noteiktu summu, ja jau visiem nesanāk, normāli būtu palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams visvairāk. Bet vispār vairāk būtu jādomā par bērnudārzu celtniec;ību un citām lietām, kas atslogo vecākus, tāpat jāuzlabo med. apkalpošana utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas