Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Eksperti: dalība Jaunajā vilnī daļa no Zatlera taustīšanās politikas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
K-K
K
... Seit nav runa tikai par VP PROTOKOLA izpildes trukumu, bet so JV vadibas un to piedaloso attiecibam pret Latviju, tas likumiem, vesturi un simboliku ...
ES pats
E
PREZIDENTS ARĪ IR CILVĒKS UN TIKAI CILVĒKS VIEN! Daudzi gribētu viņu par marioneti pataisīt, bet lūk, viņam nav kauns ar savu sieviņu kultūras sabiedrībā iziet! Atceros karsto diskusiju padomijas laikā, kad Gorbačovs sāka komandējumos savu sievu ņemt līdzi. Toreiz gāju uz nopietnas sabiedrības diskusiju tribīni un pateicu vien dažus teikumus - aptuveni... "Cienu šo Gorvbačova gājienus, jo 1) viņš nekaunās par savu sievu un 2) atklāti sabiedrībai rāda, ka viņam tā kā sieviete ir vajadzīga jau pēc 2 dienām! Nāves klusums auditorijā iestājās, bet pēc tam vētrainas ovācijas liecināja, ka šādu domas gājienu neviens nebija pieļāvis, bet tomēr atzīst... Atceros, kad Siguldas 800 svētkos Prezidentam "gadījās"vietējo svēto Gauju "pārdēvēt" par Daugavu... Visi jautri pasmaidīja, pasmējās, jo kuram rīdziniekam NEGADĀS šīs upītes sajaukt...
trusis nejaukais
t
Beidziet gvelzt par ekonomisko izdevīgumu šim pasākumam. Jo tiešām, kam tad šī nauda atlec? Šauram lokam un viss. Runāt par to, kā Latvijas ieguvumu ir ķēmošanās. Drīzāk gan ir jāuzdod jautājums, kāpēc Igaunija maksā par krievijas gāzi tik pat, cik mēs. Drīzāk ir jautājums, vai mēs neesam tie, kas paliek lūzeros, lienot krievam pakaļā.
Kotdivuārs Aivorikousts
K
""Karstas fotogrāfijas" no notikumu vietas ar vīna karšu cenām, ar Laventu un cietiem goda viesiem, Latvijai "draudzīgā" laikraksta "Čas" redaktore un - mūsu prezidents :))). Tagad tiešām viņam jāpajautā - "kas es esmu"?" - nesen bija publicēti foto no Daugavpils stadiona atklāšanas, kur jautri čaloja dans titavs un vladimirs vaškevičs... vai redzot šos foto man uzreiz jāsaprot, ka viņiem ir daudz kas kopīgs un kopīgas lietas kārtojamas?
Kotdivuārs Aivorikousts
K
"ņemot vērā to, ka JV mēdz piedalīties arī cilvēki, par kuriem interesējas Krievijas varas iestādes" nu šitāds apstāklis vēl nenozīmē, ka cilvēki ir slikti... arī par Hodorkovski interesējās Krievijas varas iestādes... un dikti stipri interesējās... kāpēc? tas ir cits jautājums :)
Lija
L
Nu re, šodien pat Alliņa šo uzmeta - neieradās vis, značit ne uvažajet. Nav jau arī par ko.
Naivā
N
Es gan vienmēr esmu dzīvojusi pārliecībā, ka šis pasākums ir pulcēšanās vieta visādiem laventiem, haritonoviem un tamlīdzīgiem personāžiem. Katrs, kurš tur piedalās, sevi identificē ar viņiem. Vismaz manās domās. Acīmredzot, arī Zatlera kungs. Nu, neko darīt, pieņemšu zināšanai.
riņķī apkārt
r
Ar "Jauno vilni" jaunie krievi demonstrē, ka "Jūrmala ir mūsu" . . Ja par mākslu, tad par mūziku pēc tam ...:) "Karstas fotogrāfijas" no notikumu vietas ar vīna karšu cenām, ar Laventu un cietiem goda viesiem, Latvijai "draudzīgā" laikraksta "Čas" redaktore un - mūsu prezidents :))). Tagad tiešām viņam jāpajautā - "kas es esmu"?
marexs
m
Man nekas nav preti, ja kads var izteret paris simtus latus un apmeklet JV, bet ja LR prezidents to dara, tad man ir par to kauns. Lai krievu miljonari ed kaviaru un izrada savus plikumus, bet LR prezidentam neklatos taja visa piedalities. Neesmu puritanis vai krievu nidejs, vienkarsi negribetu, lai kads Rossija iedomatos, ka LR visi danco pec vinu stabules (naudas).
He
H
Zatlers izgāzās kā veca sēta. VVF es cienīju, kaut dažas viņas izrīcības nepieņēmu. Zatleru es necienu.
Mikija
M
Ir patīkami lasīt šo patiešām analītisko rakstu, kurā apkopoti dažādi ekspertu viedokļi. Patiesībā gribu piekrist domai, ka prezidents, apmeklējot JV, turpina meklēt veidu, kā identificēt sevi ārpolitikā un arī krievvalodīgajā sabiedrībā. Lai gan nevar noliegt, ka viņa amata kontekstā šim apmeklējuma ir politiska nokrasa, tomēr neliekas, ka viņs ar to būtu devis kādu politisku vestījumu.
jancīgā
j
Zatletrs ir un paliks antiņš :(
tas ir
t
protams, ka ta nav nekada ne taustisanas, ne ari kada cita politika. zatlers pats lasot sos visus post factum parspriedumus par kaiminattiecibu uzlabosanu utt nesaprastu nevienu vardu. vienkarsi uz koncertu gribejas aiziet, dveseli atvilkt.
Jecis
J
Domāju, ka Zatlers tomēr punktus zaudē , sēžot krievu miljonāru paspārnē.
CR
C
Vismaz pašlaik JV festivālā īpaši nekādas lielās politikas netiek bīdītas, ja nu vienīgi Dienas komentāros. Festivāls kā festivāls, kādam tas patīk kādam nē. Nu ko darīt, ka to organizē Krievijas puse nevis Latvija. Kas attiecas uz Zatlera piedalīšanos - mana pozīcija neitrāla, tāda pati tā ir attiecībā uz JV organizatoru pieņemšanu Rīgas pilī, ja protams kāds atkal negrib to politizēt. Kas attieas par prezidentu apsveikumiem nu ko darīt, ja vienu bija nosūtījis Baltkrievijas prezedents, kuru uzskata par diktatoru, ja gribam būt godīgi, tad nosodām visus autoratīvos režīmus - 1) Ķīna, tikai nevar saprast kādēļ visi ar Ķīnu grib draudzēties, 2) Venecuēla, kur prezidents ir ne tikai autoratīvs, bet arī klauns, bet viņš mierīgi dodas vizītē pa Eiropu un tur viņu sagaida augstākās amatpersonas 3) Valts, kuriem ir nafta, lielā daļā no šim valstu rēžimi nav demokrātiski, bet pasaule ar viņām draudzējas. Tā lūk. Ir jābeidz dzīvot provincē un čīkstēt par mūsu smago stāvokli, bet jāskatās nākotnē un jāpārorjentējās no provinciālisma uz plašāku skatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KĀPĒC ZATLERAM VAJADZĒJA IET UZ JAUNO VILNI?

Aigars Freimanis

pētījumu centra Latvijas fakti direktors


Neizbēgami katra lieta, kur piedalās Valdis Zatlers, tiek ielikta politiskā kontekstā. Viņam tas ir jāapzinās, jo viņš nav brīvs savās izpausmēs. Visam koncertam bija neliela politiska piedeva. Zināmā mērā tā pat bija ļoti pikanta politiska piedeva — Ukrainas un Baltkrievijas prezidentu uzrunas. Tur tā pikantērija ir tāda, ka viens no prezidentiem [Viktors] Juščenko ir izteikti orientēts uz rietumiem, bet Aleksandrs Lukašenko ir pilnīgi pretējs. Un tad vēl zālē sēž Valdis Zatlers, kura piedalīšanos uzteic mūza Alla Pugačova. Tā ir tāda karnevāla nots. Taču ar šo rīcību viņš noteikti nav mainījis savu tēlu ne uz vienu, ne uz otru pusi.

Anna Žīgure

rakstniece


Mūsu neatkarīgajā valstī Saeimas vēlēts prezidents var rīkoties tā, kā uzskata par sevis cienīgu. Pieņemu, ka viņš to dara aiz cieņas pret Raimondu Paulu. Pauls vakar Panorāmā teica, ka viņš šo pasākumu balsta patriotisku iemeslu dēļ. Tādā gadījumā es to saprotu. Tas būtu dziļi nožēlojami, ja mums būtu jādomā, ka Latvijas prezidents apmeklē koncertu politisku iemeslu dēļ.

Andris Sprūds

politologs


Es īpaši pozitīvi uz to neskatos. Man liekas, ka viens notikums, piemēram, viena koncerta apmeklēšana, viena pieņemšana, pats par sevi nebūtu nekas ārkārtējs. Bet tomēr, ja paskatāmies, kas ir noticis pēdējos pāris gados, šis reveranss austrumu virzienā mani dara uzmanīgu. Attiecībā uz Zatlera rīcību — viņš joprojām meklē sevi ārpolitikā. Šī rīcība pieder pie viņa taustīšanās politikas, kuru viņš cenšas sabalansēt arī ar valdošās koalīcijas kontekstu.

LASI VĒL

"Tas bija diezgan liels pazemojums Latvijas prezidentam, ka viena dziedātāja, kā viņu arī nesauktu, varēja viņu cilāt augšā lejā."

Komponista Zigmara Liepiņa viedoklis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas