Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Eksperti par Neo kā simbolu un zīmolu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
galvas dakteris
g
Es labāk izvēlos pats domāt. Ja Radītājs cilvēkam devis prātu, tad laikam ar kaut kādu nolūku!
galvas dakteris
g
Antizinātniskā komercfantastika ir fantastika, kas neapskata jaunus tehniskus risinājumus un arī nesatur oriģinālas idejas. Viens padomju laiku kritiķis saka šādi - "fantastika bez iztēles, kas nevar aptvert pat mūsdienu zinātnes sasniegumus". Matrix ir tipisks stulbas komercfantastikas paraugs. Piemēram, nu jau antikvārie The Super Spy vai Spinal Breakers, abi jau 20 gadus veci un jaunajai paaudzei neko neizsaka. Bija spēlējami uz lieliem skapjveida automātiem, kuros meta monētas. Abi galvas tiesu pārāki par Matrix, jo satur kaut kādu informāciju par bruņotajiem spēkiem un ieročiem (pirmajā varonis vismaz dabū paturēt rokās mašīnpistoli Ingram, bet otrajā ir redzams vācu bruņutehnikas paraudziņš, kura atpazīšanai vajadzēs kārtīgi parakties pa enciklopēdijām - lūk tādas spēlītes piedāvāja pusaudžiem!) No spēlētāja viedokļa neievainojams varonis ir pilnīgi neinteresants, jo kad nav riska zaudēt, nav arī prieka par uzvaru. Vispār nav saprotams, kā notikumi virtuālajā pasaulē var mainīt realitāti. Herberts Velss ir zinātniskās fantastikas autors, kas paredzēja lāzeru, tarānu gaisa kaujā, ķīmiskos ieročus un vēl daudz ko. Bet Neo - gan filmas, gan īstais - ir tipiņš, kurš iedomājas no sevis supermenu, kaut gan tāds nav. Starpība starp abiem tāda, ka filmas Neo var galīgi aizbēgt no reālās pasaules, bet "īstais" no grēcīgās zemītes nekur neliksies
!
!
Kas, tu labāk izvēlies daiļo Sončiku? Kas ir "antizinātniskā komercfantastika"? Arī Artura Klarka fantastika nav komerciāla, ja spriežam par ideju, ko autors savos slavenajos darbos vēstīja kā humānists. Un melnais obelisks viņa Odisejās arī nebija gluži zinātnisks, jo tā fizikālās īpašības, pēc rakstnieka definīcijas, nebija cilvēkam saprotamas. Kas ir "šaujamgabals" tīmekļa pārlūka adrešu kontekstā? Man šķiet, par Herbertu Velsu nemaz nenāksies runāt. Runāsim par Neo.
galvas dakteris
g
Supermenisms - bīstama ilūzija. Reālajā pasaulē tu neesi visu laiku un tautu skarbākais vīrs un visam, ko dari, ir sekas. Arī juridiskas. Ja nu tā gribas patēlot supermenu, paņem rokās peintbola marķieri, uzliec masku un uz priekšu :D Pēc pirmās spēles tev būs skaidrs, ka nekāds supermens neesi.
galvas dakteris
g
Un kāpēc lai normāls cilvēks mērkaķotos pakaļ antizinātniskās komercfantastikas "varonim", kurš pārspēlējies visstulbākajiem tīņiem domātus šaujamgabalus un iedomājas sevi par supermenu? supermens nēsā astoņus ieročus ar vienu aptveri katrā, kur reālajā dzīvē būtu viens ierocis ar astoņām aptverēm :D
galvas dakteris
g
Nav nekā slēpjama? Arī "pro" bankas kartes numurs un pieejas kodi ir publiski? :D
galvas dakteris
g
Ar to likuma pārkāpšanu ir tā - ja attaisno vienu likuma pārkāpumu, tad būs jāattaisno visi. Bet pēc tam var uzrasties kāds, kas uzskatīs, ka latviju var izvest no krīzes tikai izsitot Ušunaša logus un sadedzinot viņa mašīnu. Un ko tad?
galvas dakteris
g
Tad Neo-2 tiks iesturmēts pēc visiem speciālo operāciju reglamentiem. Vēlams laicīgi uzrakstīt testamentu.
Ušunaš
U
Ko tad darīt, ja tikai pārkāpjot likumu šajā valstī var panākt caurspīdīgumu? Likumīgi sēdēsim kā auni un neko nezināsim? :)
!
!
Pilnīgi piekrītu - ikviens no mums ir vai var būt NEO. Katrā ziņā jautājums, ar ko šovasar apdrukāt T-krekliņus, ir uz laiku atrisināts.
:)))
:
Neo ziepes jau mums ir. :)))
pro
p
dzordzs » saprotu 12:40 interesanti, ko tu teiktu, ja tie dati būtu par tavu ģimeni? Visiem - bērniem, vecākiem, vecvecākiem, radiem tuviem un tāliem. --------------------------------------------------- --- Neko es neteiktu. Ne man, ne maniem bērniem vai vecākiem nav nekā slēpjama (atskaitot higiēnas padarīšanas u. tml.).
trusis nejaukais
t
izlasi vēlreiz ko uzrakstīju, ja tev slikti pielec tad tā nav mana problēma.
Vic
V
NEO ir mūsdienu Lāčplēsis. Un administratīvi-birokrātiskais aparāts ir Melnais Bruņinieks, kas kā dēle piesūkusies tautas miesai un sūc asinis jeb nacionālo kopproduktu.
dzordzs
d
hei, super, šis man škiet visai ticami

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas