Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eksperts: Bailes no krievu valodas nes valstij zaudējumus

"SEB bankas" galvenais ekonomists, premjera ārštata padomnieks Andris Vilks atzīst, ka pašlaik Latvijā dominē bailes no krievu valodas, taču norāda - ja Latvijas augstskolās būtu iespējams mācīties krievu valodā, tas ļautu piesaistīt spēcīgus mācībspēkus.Intervijā aģentūras BNS Vilks teica, ka Rīgai ir visas iespējas, lai kļūtu par starptautisku izglītības centru.

"Ja gribam spēlēt izglītības centra lomu, tad ir jādod iespēja mācīties dažādās valodās, aicināt uz šejieni dažādus cilvēkus. Tas noteikti būtu interesanti. Es neizslēdzu, ka Rīga varētu būt milzīgs pakalpojumu centrs, kas kā magnēts pievelk cilvēkus un kur liela uzmanība tiek pievērsta augstākajai izglītībai, kultūrai, mākslai, zinātnei, kas Latvijā ir spēcīga. Šis attīstības variants viennozīmīgi prasītu, lai šeit var mācīt dažādās valodās," sacīja Vilks.Viņš gan atzina, ka, palaižot Latvijas augstskolās krievu plūsmu, varētu būt spiediens uz latviešu valodu."Patlaban gan joprojām dominē bailes no krievu valodas par to, ka uz latviešu valodu būs spiediens. Proti, mācīt krieviski prasīs nevis iebraukušie studenti, bet gan vietējie krievi. Nezinu, kurā brīdī tas varētu mainīties, bet, no ekonomikas viedokļa spriežot, ja Latvijas augstskolās palaistu krievu plūsmu, pieļauju, ka uzreiz būtu iespējams piesaistīt ļoti spēcīgus un interesantus mācībspēkus. Sāktos ļoti interesanta attīstība. Ekonomiski ir vērts to izdarīt. Taču, protams, tas viennozīmīgi būtu spiediens arī uz valodu," sprieda eksperts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas