Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eksperts: Latvijas ekonomika atgriežas uz ilgtspējīgas un reālas, nevis iedomātas attīstības ceļa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ēriks
Ē
"ekonomika uzlabosies, jo šobrīd mēs to ceļam uz reāliem pamatiem" Kādi reālie pamati, ja ēnu ekonomika tikai palielinās, netiek (vēl arvien) investēts efektivitātes uzlabošanā, šādi ieguldījumi netiek veicināti un uzņēmēji domā tikai par ražošanas pārcelšanu uz citām valstīm?
Liva
L
Rodas iespaids, ka liela daļa komentētāju vai nu nav izlasījuši, vai arī nav sapratuši. Rungainis skaidri pasaka - šobrīd iet sūdīgi, turpinās būt tikpat sūdīgi, vienīgi cilvēkiem garastāvoklis uzlabosies jo paliks siltāks. Tomēr ne šobrīd, ne tuvākajā laikā leiputrija nav gaidāma, un 2007. gada haļavas neatgriezīsies, tāpēc variet beigt īdēt uzreiz. Tomēr ilgtermiņā mūsu ekonomika uzlabosies, jo šobrīd mēs to ceļam uz reāliem pamatiem (eksports, ražošana, uzņēmējdarbība) - lai cik mazi un trausli šie pamati pagaidām arī nebūtu - nevis īpašumu tirgus burbuļa, kredītiem un inflācijas, kā pirms pieciem gadiem.
redakcijai
r
Kam domāti šie tukšie bezskaitļu murgojumi. Kauns lasīt, kur nu vēl abonēt.
Ēriks
Ē
Kā var runāt par "ilgtspējīgas un reālas, nevis iedomātas attīstības", ja 40 līdz 50% IKP ir ēnu sektorā, turklāt ar tendenci pieaugt? Šādos apstākļos izdzīvo tikai blēdīgie uzņēmēji, gūstot labumu tikai un vienīgi sev, bet valstij kopumā nedodot neko. Turklāt, nepildot sev ar pašu pieņemtiem likumiem uzliktās saistības pret iedzīvotājiem, esošā un iepriekšējā valdība nodrošinājusi ka iedzīvotājiem atkal pilnīgi vienalga, maksā viņiem legāli vai aploksnēs. Valdība nedara NEKO lai no negodīgiem uzņemējiem piedzītu nodokļus. Līdz ar to, nav pamatu cerēt, ka kas mainīsies vai uzlabosies.
:)
:
Uz ilgtspējīgas, reālas UN IEDOMĀTAS attīstības ceļa :)
Griķis
G
Lūdzu domājiet par darba vietām!!!!!!!
Econ
E
Cik Jums par šiem murgojumiem maksā (domāju - Šķēles kungs)? Jūsu rakstītais izklausās kā kaut kas pa vidu starp līderisma sludinātāja un sazvērestību teoriju piekritēja viedokļa, nogurdinošs un grūti uztverams, bet pieņemu, ka vecāka gadagājuma cilvēki laukos varbūt tajā arī atrastu kādu patiesības devu, ja tāds ir Jūsu plānotais elektorāts.
Jukums
J
Pieņemsim, ka es vēl esmu naivs un ticu, ka ko var mainīt nosacīti miermīlīgā ceļā. Bet, protams, ir iespējams arī gluži cits scenārijs - nodedzinātas biezo villas (kā 1905. gadā muižas), kā franču revolūcijas laikā izrūnīti korumpanti karājas visos laternu stabos un kokos, apturēti un aplaupīti tramvaji uz ielām utt. Viss ir atkarīgs cik daudz vajadzēs lai salauztu vēl joprojām pastāvošo kleptokrātisko sistēmu. Ir skaidrs tikai, ka vēlēšanu ceļā vien to neizdosies.
ciniķis
c
Es tā īsti nesapratu, ko tu domāji ar sazvērestības teorijām un kādā sakarībā. Bet aprakstītais varas atlases princips nav teorija - tie ir reālie fakti, kurus katrs var pats pārbaudīt dodoties politikā. Un tas ir neapstrīdami - ja tev nav naudas, tevi neievēlēs!!!! Un ne tāpēc, ka tu esi nabags, bet tāpēc, ka bez naudas tā saucamais elektorāts par tevis eksistenci nemaz neuzzinās un bez naudas tu nevarēsi "komunicēt ar vēlētāju", jo par visu jāmaksā, arī par gozēšanos avīzēs un TV slēpto reklāmu jeb "ziņu veidā". Kādā sakarībā tu te mini kaut kādas Polijas, Čehijas, Igaunijas? Tur kaut kas "demokrātijā" ir savādāk? Nedomāju vis, tur ir tieši tāpat, Igauniju glābj tikai tas, ka viņiem nebija vietējās nozīmes Parex afēras, ja būtu, ar viņiem būtu vēl trakāk kā ar mums. Polija un Čehija savā politikā ir saglabājušas kaut minimālas, bet tomēr neatkarīgas politikas pazīmes, Polija ar ES var strīdēties par savas ekonomikas nesagraušanu un regulām - Latvija to nekad nav darījusi, jo mums ir pārāk maz resursu uz kā pelnīt, tamdēļ kukulis no ES uzņēmējiem par atsevišķu nozaru likvidēšanu ir pats perspektīvākais iedzīvošanās instruments ( piemrs, cukura nozare). Polija un Čehija ir lielākas ekonomikas, tamdēļ var nopelnīt pietiekami, lai neiesaistītos acīmredzamos un apkaunojoši pazemojošos korupcijas darījumos. Bet demokrātiskie principi tur ir tādi paši - arī varas īslaicīguma pricips, kas nosaka, ka tā valsts nav tava un tev ir pofig. Tev ir dota iespēja 4 gadi, lai nopelnītu sev nodrošinātas vecumdienas, pēc tam, kaut vai, lai zāle neaug. Latvijā vienkārši šie principi tiek izmantoti ekstrēmā formā - viss, ko var pārdot tiks pārdots, viss, ko var nozagt tiks nozagts, viss, kas var tikt iznīcināts apmaiņā pret ārvalstu ražotāja kukuli tiks iznīcināts.
Econ
E
Korupcija, „brālēnu ekonomikas”, nabadzība, sazvērestības teorijas utt. – tā apmēram tas riņķis iet apkārt nabadzīgākajās pasaules valstīs. Korelācija starp nabadzīgās valstis/sazvērestības teorijas (sektas utt.) un labklājības valstis/demokrātiskās vērtības ir ārkārtīgi izteikta, bez tam pašreizējā valsts ekonomiskā situācija (ar Lielās Depresijas apmēra rādītājiem) nav uzskatāma par „normālu”, vai arī tiešām Polija, Čehija vai Igaunija, kas savas ekonomikas tik lielā mērā nebalstīja uz korupciju un spekulācijām, pēkšņi būtu iekļuvuši tajā valstu pulkā, kas sazvērējušās pret citām – tajā skaitā Latviju. Tad jau vēlēšanas parādīs, uz kuru pusi valsts sasvērsies – uz to sazvērestību vai demokrātisko vērtību, bet visādi citādi – nožēlojami, ka jāķeras pie šāda pēdējā salmiņa „visi tādi, normāla parādība”, vadinis izgāzās, īpašais ekonomikas plāns izgāzās, domāju, ka arī šis izgāzīsies.
ciniķis
c
Lasu un smaidu, ek, ka cilvēkiem glupības sastāstītas, vot, tipa noņemsim 3 oligarhus un dzīvosim laimīgi:))) Jo šo oligarhu partiju vietā nāks gudriz, zinoši un patriotiski noskaņoti cilvēki, kas glābs visus no bada, bet valsti no sabrukuma:)) Naivums bezgalīgs!! Tikai reāli būs tā - noņems vienus, nāks citu - pēc morāles un rakstura īpašībam precīzi tādi paši. Tamdēļ, ka vaina ir nevis personībās, bet pašā sistēmā. Šobrīd varas atlases sistēma ir izveidota tā, ka saeimā un valdībā var tikt tikai tādi cilvēki, kurus bīda konkrēti ekonomiskie grupējumi. Diemžēl! Ja jūs paņemsiet no sava pagasta pašu labāko un godīgāko cilvēku vārdā Pēteris, vai Jānis un bīdīsiet uz saeimu - jums nekas nesanāks. Jo to Jāni un pēteri pazīst tikai jūsu pagasts, bet milzīgu naudas līdzekļu reklāmas kampaņām jums nav un būt nevar. Bet tie, kam nauda ir to tā vienkārši vējā nemetīs, bet pateiks - "ok, es finansēšu šo kampaņu, bet, kas man par to būs, kad viņu ievēlēs?" Un tas ir pamatu pamats!!! Tamdēļ pie varas demokrātiskā sistēmā var būt tikai bagātnieku pārstāvji, kas vienmēr pārstāvēs zināmu ( piem. Šķēles, Lemberga) vai nezināmu ( pelēko kardinālu) materiālās intereses. Bagātās valstīs, kā ASV un rietumeiropā demokrātiskā sistēma var pastāvēt tamdēļ, ka viņi var atļauties to finansēt, bet sabiedrība šīs kapitāla intereses uz savas ādas izjūt mazāk, jo šo valstu demokrāto koncentrējas uz citu valstu ekonomiku sagraušanu, savu kroporāciju izplatīšanu pa pasauli utt. Kamēr amerikāņiem ir ko ēst, tikmēr viņiem ir demokrātija. Latvijā iedzīvotājiem ēst pavisam drīz kļūs aizvien mazāk un tad es gribēšu redzēt murgus par nevardarbīgiem protestiem, bez izlaupītiem veikaliem utt. Ja gribat zināt, kas te būs pēc gada vai diviem - lasiet Argentīnas pieredzi.
Vecais
V
EKONOMISTI !!! Parēķiniet,kāds ekonomiskais efekts būtu,ja 100 000 bezdarbniekiem atrastu darbu ārzemēs. šie tūkstoši Latvijā ir lieki,to aizbraukšana atvieglotu dzīvi gan viņiem pašiem,gan tuviniekiem.
Bogdanova, bļ...
B
Nu, es ar saules un siltuma prognozēšanu neriskētu...
Haris
H
[Ērglis » anonīmais šakālis ] Kas tev liek domāts, ka viņi ir bagāto interešu aizstāvji (protams, atkal jautājums, kas ir bagātnieki Latvijā)? ============================= Tas bija jautājums par "Jauno Laiku"... Ērgļa k-gs, man tiešām patīk lielākā daļa Jūsu komentāru, piekrītu lielākajai daļai domu, bet.. arī mana atmiņa saka, ka, piemēram, pirms SVF spiediena-ieteikuma par progresīvo nodokli, "Jaunā Laika" pārstāvji DAUDZ REIŽU ir pieķerti sakām, ka progresīvo nodokli nu nekādi neatbalstīšot. Tagad šie it kā esot mainījuši savu viedokli. Jā, tātad arī es uzskatu, ka "Jaunais Laiks" pārstāv bagātnieku, ne darba ņēmēju intereses, tikai, protams, viņi nav tik atbaidoši agresīvi nekaunīgi kā LPP/LC un TP. Ļoti priecātos, ja Latvijā izveidotos un nostiprinātos normāla sociāldemokrātiska partija ar pietiekami nacionālu ievirzi. (Pirms 20 gadiem ne prātā nevarēja ienākt, ka kādreiz teikšu: balsošu par sociāldemokrātiem! :) ) Bet, nu tā šobrīd ir tikai sapņošana nomodā. Vēlēšanās, acīmredzot, NOPIETNI un NOTEIKTI balsošu par MAZĀKO ĻAUNUMU - "Vienotību".
Haris
H
"Tuvākajos sešos mēnešos optimismu vairos pavasaris, siltais un saulainais laiks, izmaksu sezonālais samazinājums, deflācijas labumi, ekonomikas stabilizācijas augļi, eksporta pieaugums, pakāpeniska naudas masas palielināšanās, tūrisma sezonālais pieaugums un slikto kredītu agonijas beigu iestāšanās," prognozē eksperts." =============================== Manuprāt, šim tekstam nav ne vainas. Ciniski, kodolīgi ar ironijas piedevu. Jauki.:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas