Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Eksperts: Mēra ievēlēšana līdz 20. augustam lielā mērā būs atkarīga no Neatkarīgo deputātu frakcijas

Rīgas domes priekšsēdētāja ievēlēšana līdz 20. augustam lielā mērā būšot atkarīga no Neatkarīgo deputātu frakcijas, jo viņiem atliek atbalstīt kādu no Gods kalpot Rīgai (GKR) un vairākums tikšot saglabāts, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors, politologs Ojārs Skudra.

"Neatkarīgo deputātu frakcija nevarētu būt ieinteresēta pirmstermiņa domes vēlēšanās, Saskaņa viņus neņems, jaunu partiju dibināt ir bezcerīgi un finansiāli neviens viņiem nepalīdzēs, jo kā četrinieks viņi ir bezperspektīvi," pauda Skudra.

Politologs skaidro, ka Neatkarīgo deputātu frakcijā esošie Valērijs Petrovs, Vadims Baraņņiks, Vitālijs Dubovs un Aleksejs Rosļikovs, no Jaunās Konservatīvas Partijas (JKP) izslēgtie deputāti Imants Keišs un Druvis Kleins, un pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš visdrīzāk būtu gatavi atbalstīt kāda ievēlēšanu, jo ārkārtas vēlēšanās mandātus viņi visticamāk negūšot.

Baraņņika un Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) brauciens uz Maskavu, liekot domāt par iekšējām nesaskaņām un pretrunām, kas vērš uzmanību uz Nilu Ušakovu (S) un Andri Ameriku (GKR), sacīja Skudra.

"Nav izskanējusi skaidra atbilde, vai vēlēšanās Ušakovs nevarētu atkal kandidēt un vadīt partiju - viņš to kategoriski nav noliedzis. Es izdaru secinājumu, ka spriežot pēc tā, kas notiek Rīgā būtu loģiski Saskaņai rīkot partijas kongresu. Eiropas Parlaments (EP) jau jūlija sākumā sāk strādāt, tamdēļ Ušakovam jābūt skaidrībai, ko viņš darīs vai nedarīs," apgalvoja politologs.

Ušakovs varētu nolikt EP deputāta mandātu un kandidēt uz Rīgas domes mēra amatu, prognozē Skudra, tomēr esot vairāki traucēkļi - joprojām tiek skatīts administratīvās tiesas iesniegums, kurā Ušakovs apstrīd savu atstādināšanu no mēra amata, kā arī Rīgas mērs var tikt ievēlēts noteiktajā termiņā, vai var notikt pirmstermiņa vēlēšanas.

Skudra sacīja, ka Latvijas attīstība (LA) visdrīzāk atbalstītu Burovu, vai kādu citu no GKR, kas nav Turlais, savukārt, noteikti neatbalstītu Saskaņas kandidātus.

"Koalīcija varētu būtu Saskaņa, GKR un LA, jo tad iznāk vairākums un tiek ievēlēts mērs, bet tādā gadījumā LA ir jāiet uz piekāpšanos, lai ko panāktu, bet LA jāvienojas arī ar partiju Par!, lai tas neatstāj negatīvu gaismu uz frakcijas darbu Saeimā," prognozēja Skudra.

Pirmstermiņa vēlēšanās varētu būt Saskaņa ar citiem politiskiem spēkiem, ne tikai GKR, jo Skudras prāt Ušakova stratēģiskais mērķis varētu būt "pierādīt savu derīgumu valdībai nacionālā mērogā."

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Turlais nav izturējis uzticības balsojumu, līdz ar to zaudēja galvaspilsētas mēra amatu.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
NO, RUSSKIJI V ROSSIJI TA I PRAVA ŅE IMEJUT VJAKKATJ ! V ROSSIJI VSE PRAVA FAŠITAM ,KOTORIJI S GONOROM SMELO GUĻAJUT PO CENTRU MOSKVI !
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
DIENA ATKAL PILNA AR KRIEVU FAŠISTIEM ? CIK ILGI ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas