Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Eksperts: Pilsonības nulles variants Latvijai vairs neder

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
oze
o
pēc 70 gadiem cilvēks ir un paliek vēlētājs !par kādiem spēkiem šie cilvēki atdos savas balsis ja nav spējuši iemācīties valsts valodu. Jau tā mēs riskējam zaudēt savu nacionālo valsti. Vai RD tam nav paraugs...un kas notiks rudenī? un tas tādēļ , ka tik vienkārši iztirgojam pilsonību gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. pilsonības iegūšanā vajadzētu katram pretendentam uzlikt par pienākumu izlasīt Žana de Bosa /franču diplomāta piezīmes Latvijā no 1939. - 1940. gadam /.Tad pēc acu liecinieka pārdzīvotā šim pilsonības apliecības saņēmējam nerastos nekādas šaubas par krievu izdarībām Latvijjā. Es brīnos kāpēc Aldermane par to neaizdomājās...
P.s.
P
Kurš viņam tik spilgti sarkanas lūpas uzkrāsoja?!
Vestures jautajums
V
ja cilvēks kas grib ķlut par Latvijas pilsoni nevar pateikt ka latvijā bija okupācija tad ari viņam nedrikst dot pilsonību. cik ilgi var atļaut cilvēķiem melot par vestures faktiem.
Andris
A
Nekādu pilsonību ,to apliecināja Mamikina aptauja TV5,84%ir naidīgi pret šo valsti un latviešu tautu.Nesaprotu ,ko vēl valag pierādīt .
Klaji meli
K
Igors Gorbunovs piedāvā atvieglot pilsonības iegūšanu jauniem un veciem cilvēkiem. Respektīvi, tiem, kas ir aktīva vecumā un maksā nodokļus tiek atteikts. Tas nozīmē konkurentus nelaist, bet plānu pildīt par nekonkurentspējīgo cilvēku rēķinu. Tā ir veca dziesma ar tiem pašiem naturalizācijas logiem, par kuru mums savā laikā sita pa rokam Eiropa un kura jau noveda mums bezdibenī
tukums
t
Ar to naturalizacijas eksamenu ari nav tik viegli, pirmkart vins nav par brivu, valsts nodeva 20 ls + vajag kartot diezgan daudz dokumentus + jauna pase iegusana, pie tam process ir diezgan ilgs, piemeram es uzrakstiju iesniegumu, pec 3 nedelam bija eksamens, pec tam gaidiju 3 menesus dokumentus, pec tam vel dazas nedelas pases sanemsanai- kopuma ne mazak, ka 4 menesi. Eksamenu parrakstit ari nav tik viegla, parrakstit latviesu valodu var pec 6 menesiem, bet ja tu anulesi eksamenu pec 3(visi neveiksmigu eksamenu annule). Pie tam it ka runa, ka eksamens ir parak viegls, ta ari nav, piemeram vestures eksamens ir samera viegls-14 testa jautajumi ar 3 variantiem un 4 jautajumi kur vajag ierakstit vienu frazi vai vardu, un protams himna rakstisana vai dziedasana. Bet latviesu valoda ir jau cita lieta, man to paldies dievam nevajagdzeja likt, bet es redzeju ka lika parejie, un varu pateikt, ka ne visi latviesi noliktu to eksamenu, eksamenotiri rekina visas kludas, pat komas un garumzimes, atvainojiet bet es ari krieviski rakstu ar kludam, ta ka vis nav tik elementari ka dazi runa. Es domaju ka 0 variants diemzel Latvijai nav pienemams, bet pirmais piekritu ka vagag pieskirt pilsonibu automatiski cilvekiem pec 70 gadiem, otrais vajag saisinat to visu proceduru, lai ja vis ir nolikts no pirmas reizes, procedura ilgstu piemeram menesi. Treskart jadoma par to, ka piemeram vestures eksamenu var ari paplasinat, bet latviesu valodas rakstisanas uzdevumus vajadzetu atvieglot.
galvas dakteris
g
Kas traucē sagatavoties šim eksāmenam? Un kas traucē to nokārtot vairāk nekā 10 gados? Pašu nevēlēšanās? Tad nepiemelojiet savu vainu citiem.
Lāčplēš
L
Nevajag viņiem pilsonību un paši bļauj,ka Latvija ir sūdu bedre, bet prom braukt nevēlas no šīs bedres ,kā arī darīt ko lietas labā,lai būtu par pilsoni.Nekādu nules variantu un tādus politiķus,kuri aicina veidot šeit Russo-baltīju vajag vienkārši mēslainē ierakt.
AD
A
Es nesaprotu, kas tā Plaude tāda ir, ka Diena to te tā zelē? Kādu "priekšlikumu" kam var tā iesniegt ? Vienīgais izskaidrojums varētu būt - viss tas Plaudes šovs ir iegansts, lai Igoram Gorbunovam rastos iemesls runāt par pilsonības iegūšanas atvieglojumiem.
Klaji meli
K
"Piekrītu viedoklim, ka pilsonību iegūt gribētājiem tam ir bijis laiks 15 gadi, kad varēja naturalizēties visi, kas vēlējās." Pašlaik jebkurā reizē ievērojama daļa no pretendentiem nenoliek eksāmenu. Par kādiem 15 gadiem kungs runa? Līdz 1998 g. lielākam nepilsoņu vairākumam nebija tiesību naturalizēties naturalizācijas logu dēļ.
laba
l
Ko muldiet, tā vIENOTĪBA PATI PAR DAŽĀDU TAUTĪBU LATVIEŠIEM RUNĀ (LASIET EĻURTI). Pliners: PCTVL nepieļaus Dombrovska valdības krišanu. Vienotība kopā ar jedzinsttvu.
LV pilsonis
L
Arī jaunajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri Latvijas normālas skolas ir beiguši nevajadzētu būt problēmām iegūt pilsonību!
Arvids
A
Latvijā pārāk viegli jau tā visi var iegūt pilsonību, te daudziem pat vajadzētu to atņemt un izraidīt no valsts. . .
!
!
Plaudei patieso domu komentārs izlauzās pēc 20 gadus ilgas klusēšanas, savukārt pasu tirgošana un citas andeles - vaadzīgo, lai arī kriminālo cilvēku ielaišana valstī, vēstules bandītu aizstāvībai - fonā ir notikušas VISU laiku.
b.b.
b
"vairs neder", un arī nekad agrāk nav derējis. P.S. Kas gribēja, tas Aldermanes laikā visu "nokārtoja"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas