Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Eksperts: Smiltēns, visticamāk, ir galvenais pretendents uz Vienotības priekšsēdētāja posteni

Lai arī publiski uz partijas Vienotība priekšsēdētāja amatu pagaidām neviens nav pieteicies, visticamāk, galvenais pretendents uz to ir pašreizējais politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.

Viņaprāt, Smiltēns nebūs vienīgais, kurš kandidēs uz šo amatu, bet, ņemot vērā publicitāti, kāda viņam tiek veidota, viņš varētu būt galvenais pretendents.

Savukārt, runājot par Vienotības iespējamo šķelšanos, Skudra norādīja, ka Vienotība nākamajā Saeimā būs ar krietni mazāku frakciju, tādēļ atsevišķiem politiķiem ir vēlme "nepalikt aiz borta". "Skaidrs, ka Vienotība pat tad, ja nenotiku nekāda šķelšanās un dalīšanās, būs ar krietni mazāku frakciju un tad ir jautājums, kas paliks aiz borta? Tā kā politiķiem vēlēšanās ir vēlme palikt politikā un Saeimā, tad loģiski, ka jāveido kāda cita politiskā organizācija," sacīja Skudra.

Skaidrojot iespējamo Vienotības "liberālā spārna" gatavošanos veidot jaunu partiju, profesors norādīja, ka šie politiķi gatavojas orientēties uz vēlētāju, kas, visticamāk, nebalsotu par Vienotību, bet drīzāk par partiju Progresīvie vai kādu citu no mazajām partijām. "Tas, kas viņiem liek šādi rīkoties, ir tas, ka partija jānodibina gadu līdz vēlēšanām, un tas tad jādara tagad," piebilda profesors.

Komentējot Vienotības priekšsēdētāja Andra Piebalga lēmumu nekandidēt uz partijas priekšsēdētāja amatu, Skudra pauda viedokli, ka partija "neirst ārā" šī iemesla dēļ, bet galvenās pārmaiņas notiek tieši "liberālā spārna" dēļ. "Sekojot "oligarhu sarunu" tradīcijai, jāsaka, ka Vienotībai arī ir sponsori, kuri nemīl publicitāti, bet kuriem ir savs viedoklis par to, kam partijā būtu jānotiek," sacīja eksperts.

Jau ziņots, ka Piebalgs nākamajā Vienotības kongresā vairs nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu. Piebalgs aģentūrai LETA apliecināja, ka pieņēmis šādu lēmumu.

Viņš pēc partijas valdes sēdes, kas ilga teju piecas stundas, žurnālistiem pastāstīja, ka tika analizēta situācija partijā. Tuvākajā laikā tiks sasaukts partijas kongress, kas sākotnēji bija iecerēts rudenī.

Tikmēr Smiltēns būtu gatavs kandidēt uz partijas vadītāja amatu nākamajā kongresā.

Viņš par priekšsēdētāja amatu pērn sacentās tieši ar Piebalgu, tomēr šajā duelī zaudēja, kļūstot par Vienotības priekšsēdētāja vietnieku.

 

Top komentāri

no Jūrmalas
n
Diemžēl censonis bez harizmas...
Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Piebaldzeens, bijushais (???) pionieriitis un komjaunietis-aktiivists, kaadu vinju atceros no kopeejaa laika Valmieras Viestura 3. vidusskolaa, atkodaas un nolaida 'Vienotiibu' taalaak 'uz grunti'. Taa bija nozheelojama izveele, kas neko labu nesoliija, no pasha saakuma... izbijushais piesmietais €irokomisaarietis.... Principaa man, protams, 'Vienotiiba' ir absoluuti vienaldziiga, bet tieshaam zheel to daudzo veertiigo civeeku, kuri saistiija savas politiskaas aktivitaates ar sho 'partiju' (taapat kaa praktiski visas paareejaas Latvijas partijas, shii nav politiskaa partija bet 'ekonomisko intereshu grupa'), un liidz ar to sasmeereeja savu biograafiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas