Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ēlerte: politikā jāiesaista augstāka kompetence

Bijusī laikraksta Diena galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte otrdienas vakatā Latvijas televīzijas raidījumā Jauna nedēļa sacīja, ka partiju konsolidācija būs veiksmīga tikai tad, ja izdosies piesaistīt augstākas kompetences cilvēkus politikā, nekā tas ir šobrīd. Apvienībā sev krēslu neesmu noskatījusi, viņa teica, atbildot uz jautājumu kādu amatu jaunajā partiju apvienībā varētu ieņemt. S.Ēlerte ir viena no partiju konsolidācijas iniciatorēm.

Diena.lv jau rakstīja, ka trīs partijas Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība un Sabiedrība citai politikai paziņojušas par apņemšanos sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu un vēlreiz apliecināja, ka 10.Saeimas vēlēšanās startēs ar kopīgu sarakstu. Partijas līdz šim parakstījušas "vērtību dokumentu", bet par amatiem un apvienības nosaukumu vienošanās vēl nav.

"Es neesmu noskatījusi krēslu apvienības augšgalā un man acu priekšā nav neviens amats. Domāju, ka tas ir pazudinājis daudzas lietas. Mana personīgā motivācija, ka man bija tā laime, ka biju ļoti tuvu bija klāt, kad atdzima Latvijas valsts un man būtu šausmīgi slikta sirdsapziņa, ja nemēģinātu darīt visu, kas ir manos spēkos, lai tiktu ārā no tās ļoti bēdīgās situācijas kādā mēs esam," raidījumā teica S.Ēlerte, atbildot uz jautājumu, kādu amatu varētu ieņemt apvienībā.

Savu lomu viņa redz citā sfērā - aicināt pie viena galda pilsoniskās savienības pārstāvjus, partiju pārstāvjus un domāt par to, ar kādas politikas palīdzību, var izkļūt no krīzes, kā tuvoties modernai valstij un kā panākt to, lai Latvija nekļūtu par "bēdīgu, pamestu kaktu šajā Eiropas nostūrī".

Tomēr viņa atturējās prognozēt, kā un vai visām šobrīd trim partijām izdosies sasniegt vienprātību dažādos jautājumos.

"Šīs bija trīs partijas, kas balstījās uz lietussargu revolūcijas ideāliem. Tas viņas satuvināja. Apgalvot, ka līdz pavasarim apvienību izveidos, šobrīd nevar. Jo ir ārkārtīgi daudz ambīciju un arī nelabvēļu." Viņa uzsvēra, ka veiksmi noteiks tas, vai cilvēki spēs vienoties par mērķiem, bet izšķiroša būs cilvēku ar augstāku kompetenci piesaistīšana politikai.

"Izšķiroši būs tas, vai izdosies politikai piesaistīt daudzkārt augstāku kompetenci, kāda tā ir tagad. Ja apvienība būs sekmīga šajā nozīmē - lieliski, ja nē, tad nebūs nekas."

Viņa noliedza raidījuma vadītāja pausto, ka partiju apvienošanās process ir rosināts no ārvalstīm – no Amerikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas