Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ēlerte un Demakova diskutē par izglītību

Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants trešdienas vakarā tikās divas kādreizējās domubiedres, tagad politiskās konkurentes – apvienības _Vienotība _pārstāve Sarmīte Ēlerte un politiskās apvienības Par labu Latviju pārstāve, bijusī kultūras ministre Helēna Demakova.

Uz jautājumu, vai raidījuma viešņas pārraidē, kas vēltīta izglītības jautājumiem, piedalās kā izglītības ministra amata kandidātes, H.Demakova atbildēja apstiprinoši, savukārt S.Ēlerte norādīja, ka ir sabiedrības pārstāve, "jo tieši sabiedrība ministram izglītības jomā ir jāpārstāv".

Politisko sāncešu viedokļi atšķīrās tikai dažos jautājumos. Tostarp jautājumā par mācību grāmatām. H. Demakova uzskata, ka skolās katrā priekšmetā vajadzīga viena mācību grāmata, kas brīvi pieejama arī internetā, izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā. «Un nekas neliedz vecākiem piepirkt vēl citas grāmatas, ja viņi to vēlas,» sacīja H.Demakova. Savukārt S.Ēlerte uzskata, ka « nevar būt viena mācību grāmata, tas būtu kā īsais kurss. Skolām savs piedāvājums ir jādažādo, nevis jāiet pēc viena standarta».

Raidījuma beigās lūgtas novērtēt pašreizējās izglītības ministres Tatjanas Koķes (ZZS) darbību 10 ballu skalā, S. Ēlerte teica, ka vērtē «zem pieci, tāpēc, ka ļoti būtiskas reformas [augstākā izglītība, kas būtu jāpārņem Ekonomikas ministrijai un profesionālā izglītība, kurai nav paņemta Eiropas nauda], neesot veiktas. Savukārt H.Demakova atteicās vērtēt T.Koķi. «Viņa ir ļoti cienījams cilvēks, profesore, pārņēma ministriju, nedemisionēja vissmagākos asptākļos, es gribu pateikt viņai paldies par izdarīto,» teica H.Demakova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas