Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Endziņš: Latvijā nav tādas politiskās kultūras, lai mainītu valsts iekārtu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
medus
m
vecais maita
Voldemārs Burģis
V
piedodiet - zemas nevis zemes
Voldemārs Burģis
V
Dārgais Anonīmais Bailīgais Apdirsēj, ja Tev ir jautājumi - jautā. Ja ir iebildumi - iebilsti. Bet izlasot manu 4 gadus veco diplomdarbu sapratīsi, ka Endziņš to, paldies Dievam, beidzot ir sācis citēt un izskatās, ka ir nācis pie prāta. Galvenā jēga - Satversmes grozījumi zemes politiskās kultūras sabiedrībā ir bezjēdzīgi. Zaglis būs zaglis un liekēdis pie jebkādas Satversmes. Satversmes grozīšana zemes politiskās kultūras sabiedrībā drīzāk ir bīstama, jo a) grauj vienīgo pamatu (Satversmi), kas degradētajai tautai vēl palicis b) "nolaiž tvaiku" (kā gadījumā ar Saeimas atlaišanas normām) un tādejādi attālina tautu no nepieciešamā darba - savas kultūras celšanas. utt.
V
V
Latvijā pirmkārt vajadzīgs jauns Nirnbergas process, taukmūļiem jākonfiscē salaupītais un pašus būrī! Tikai pēc tam būs kāda jēga spriest par vēlēšanu sistēmām, prezidentālām republikām un t.t. Nekādas sistēmas nedarbosies, kamēr noziedznieki vadīs- lasi izlaupīs un iznīcinās valsti, un ne par ko neatbildēs
Antons
A
Par kādu valsts iekārtas maiņu viņš tur purpina. Vai par to, kur daži sagrabējuši večuki savā garīgajā mazspējā ir noilgojušies pēc stingrās rokas, latviešu mini-staļina. Nu lai tak viņi iet ellē!
Status quo
S
. Nevajag but Einsteinam lai saprastu ka tiem kuriem nauda un vara nevelas mainit esos sistemu. tiem kam nav varas vai naudas neviens nedzird. Labrit Endzina kungs, es sagaidiju vairak no Jums.
izbijis valsts patriots
i
Es domāju ka Latvijā ,kamēr bizness un politika ir viens un tas pats nekas nesanāks ne pie kādas vēlēšanu sistēmas.. Sākumā jāvienojas par spēles noteikumiem.. Itālijas pusmafiozo vai skandināvu modeli,un visu no tā izrietōšām sekām. Neticu ka reāli kaut kam piekritīs ,šoreiz bez jokiem tagadējie partiju maizes tēvi. Vismaz skandināvu variantam noteikti nā. Vispār man pašam ir liela vēlēšanās redzēt pašu Endziņu arī politikā.
riņķī apkārt
r
Te viens pareizi saka - Latvijā visas sistēmas klibos, jo reāli jebkurās vēlēšanās viena iedzīvotāju daļa balso pret otru un tas ir nenovēršami līdz brīdim, kamēr vieni pārmāks otrus, jeb otrādi. Un nekad "saimnieciskie" apsvērumi neņems virsroku, kamēr līdzās pastāvēs divas līdzvērtīgi spēcīgas etniskas grupas. Latvija nav nekāds izņēmums. Beļģijā notiek gluži tas pats, tikai tur Krievija nevienai no tautām nestāv aiz muguras
riņķī apkārt
r
Kāds etniskajai situācijai sakars ar mažoritāro vēlēšanu sistēmu?+++ piebalsosos Saeimu pilnu ar "sakarīgiem cilvēkiem" no Daugavpils, Rīgas un arī Liepājas :))) Tas tā - vienkārši runājot un arī Talsi un Dundaga, jeb Nīca var atsūtīt tik "prgmatiskus "večus, ka maz neliksies. Ziepes sanāks. Un mīts, ka tādam būs cīešāka saite ar vēlētājiem - pilnīgas blēņas. Savāksies Rīgā teiksim interešu grupa, iebalsos kādu Saeimā īslaicīgam projektam un tad čau :)
:)
:
Jaa,nu partijas un bankas,nu loti daudz ir vinas
Pikselis
P
Nu, ja nav kultūras... tad nekā...
q
q
Partijas padzīt, t.i., likvidēt. Prezidentu izraudzīt ārvalstu personāla kompektēšanas kompānijai konkursa kārtībā. Nekādas vispārējas vēlēšanu tiesības, nekādu parlamentu! Prāta un tikuma diktatūru EU un SVF uzraudzībā! Pāķiem mutes ciet!
jautrais
j
Pagaidām politika un kultūra ir dažādas lietas. Vēl vajag N-tos gadus lai varētu runāt par politisko kultūru. Vēl nav izdomāts nosaukums dotam politiskam kokteilim.
Voldemārs Burģis
V
Etniskajai situācijai ir sakars ar JEBKURU vēlēšanu sistēmu. Tas tāpēc, ka civilokupantu un viņu pēcteču izvēle par labu promaskaviskajām - pret Latvijas neatkarību vērstajām partijām, izkropļo Latvijas politisko sistēmu jebkādas sistēmas apstākļos. Nevar notikt normāls un produktīvs pozīcijas-opozīcijas darbs un attīstība, ja viens no spēkiem ir pret (oficiāli lepojas, ka ir bijis pret) valsts neatkarību.
Ērglis
Ē
Kāds etniskajai situācijai sakars ar mažoritāro vēlēšanu sistēmu? Apgaismo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Segliņš aicina padomāt par Latviju kā prezidentālu republiku

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas