Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ES parakstīs asociācijas līgumu ar Serbiju

Jau otrdienas pēcpusdienā Luksemburgā Eiropas Savienība parakstīs stabilitātes un asociācijas līgumu ar Serbiju, paziņoja ES prezidējošās valsts Slovēnijas ārlietu ministrs Dmitrijs Rupels. Tas kļuvis iespējams pēc tam, kad savu pretestību šādam solim atsauca Nīderlande.

“Šis ir stingrs signāls Serbijai, ka tā var pievienoties mums un iestāties Eiropas Savienībā,” žurnālistiem sacīja D.Rupels. Viņš uzsvēra, ka tādejādi ES arī pauž savas “simpātijas eiropeiski orientētajiem cilvēkiem Serbijā”. Jau bija vēstīts, ka šis ir viens no strīdīgākajiem ES ārlietu sanāksmes jautājumiem. Diplomāti uzsvēra, ka būtu svarīgi parakstīt līgumu ar Serbiju līdz 11.maijam, kad šajā Rietumbalkānu valstī paredzētas pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas. Tajās būs sīva cīņa starp proeiropeiskajām un nacionālistiski noskaņotajām serbu politiskajām partijām. Tādēļ politiķiem, kas atbalsta Serbijas integrāciju Rietumos ir svarīgi pirms vēlēšanām saņemt stingru ES atbalstu.

Slovēnijas prezidentūras pārstāvji informējot, ka otrdienas pēcpusdienā Luksemburgā ieradīsies Serbijas prezidents Boriss Tadičs, pagaidām gan atturējās no sīkākiem komentāriem par to, kā ES valstīm izdevies panākt šo vienošanos. D.Rupels vien uzsvēra, ka stabilizācijas un asociācijas līguma tālāka īstenošana būs atkarīga no tā, cik lielā mērā Serbija sadarbosies ar ANO starptautisko tribunālu bijušās Dienvidslāvijas lietās. Nīderlande uzskatīja, ka līgumu ar Serbiju nevar parakstīt tik ilgi, kamēr tā nav uzsākusi pilnīgu sadarbību ar tribunālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas