Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ētikas komisija atzīst, ka maksātnespējīga persona var būt par tiesnesi

Tiesnešu ētikas komisija piektdien atzina, ka ir savienojami tiesneša kā amatpersonas statuss ar viņa kā maksātnespējīgas fiziskas personas statusu, ja viņš maksātnespējas situācijā nonācis algas samazinājuma dēļ.

Kā nformēja Tiesu administrācijas pārstāve Līva Rancāne, komisijas ieskatā, tiesneša atrašanās maksātnespējīgas personas statusā pati par sevi nerada personas maksātnespējas statusa un tiesneša amata nesavienojamības sekas, jo ne likumā "Par tiesu varu", ne arī kādā citā likumā nav noteikts ierobežojums maksātnespējīgai personai būt par tiesnesi.

Ņemot vērā Tiesnešu ētikas kodeksa principus un apzinoties iespējamos riskus, tiesnesim, uzņemoties parādsaistības, ciktāl ir iespējams, ir pienākums rīkoties tā, lai parāda atdošana nākotnē neizraisītu grūtības, norādīja komisija.

Jau ziņots, ka ar lūgumu sniegt skaidrojumu šajā jautājumā pērn bija vērsies kāds tiesnesis, lūdzot izskaidrot, vai šāds stāvoklis ir savienojams ar tiesneša statusu.

Administrācijas pārstāve atturējās publiskot tiesneša vārdu.

Tiesnešu ētikas komisija ir koleģiāla tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kuras pamatmērķis ir sniegt atzinumus par ētikas normu interpretāciju un pārkāpumiem, kā arī skaidrot tiesnešu ētikas normas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas