Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Eurostat: Latvijā martā bijis ievērojamākais bezdarba līmeņa kritums ES

Latvijā šogad martā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pērn bijis prāvākais bezdarba līmeņa kritums Eiropas Savienībā (ES), liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja _Eurostat _dati.

Saskaņā ar tiem lielākie bezdarba kritumi reģistrēti Latvijā (no 20,1% līdz 17,2%), Igaunijā (no 16,1% līdz 14,3%) un Vācijā (no 7,4% līdz 6,3%), savukārt lielākie pieaugumi - Grieķijā (no 10,2% līdz 14,1%), Bulgārijā (no 9,7% līdz 11,4%) un Īrijā (no 13,1% līdz 14,7%).

Jāmin tomēr, ka, veidojot bezdarba reitingu par martu, eirostatistiķi izmantojuši 2010.gada ceturtā ceturkšņa datus par bezdarbu Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Rumānijā un Grieķijā, kā arī februāra datus par Dāniju un janvāra datus par Lielbritāniju, jo marta dati par šīm valstīm viņiem nav bijuši pieejami.

Martā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi pagājušajā gadā bezdarba līmenis kritās sešpadsmit un pieauga desmit bloka zemēs, bet Polijā tas palika nemainīgs.

Martā augstākais bezdarbs saglabājās Spānijā (20,7%), seko Lietuva (17,3%), Latvija (17,2%), Īrija (14,7%), Igaunija (14,3%) un Grieķija (14,1%). Savukārt zemākais bezdarbs fiksēts Nīderlandē (4,2%), Austrijā (4,3%) un Luksemburgā (4,5%).

Visā ES šogad martā bez darba bija 9,5% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem pretstatā 9,7% šajā pašā mēnesī pirms gada. Eiro zonā vien bezdarba līmenis martā bija 9,9% iepretim 10,1% pirms gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas