Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

"Exigen": datu noplūde VID notikusi, summējoties vairākām kļūdām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
asd
a
Caurums esot izveidots pēc augstas VID amatpersonas pasūtījuma. Un kuras tad oranžas partijas cilvēki ir VIDā? Trešdien pie Dombura runāja riņķī un apkārt, vēla vainu viens uz otru, tā arī nesaklausīju: kā varēja nepamanīt tik lielu datu plūsmu? Ja vien tā nepamanīšana nebija tīšām. Caurums acīmredzot bija domāts vajadzīgā info iegūšanai pa kluso. Ja tiešām gribētu un pacenstos, tad atrastu gan tā izveidotāju, gan pasūtītāju. Protams, ja vien pavediens kārtējo reizi nevedīs uz mākoņiem.
Lelle
L
Nu kādas muļķības!!! Sistēmas uzstādītājs 4.atmodai taču skaidri stāstīja, ka tā tika izveidota pēc augstas amatpersonas pasūtījuma!!! Vai tiešām šoreiz arī neko neatradī? Un kapēc tas Lohenbaks tagad JL pielīmējās???
sledzitis
s
Netika ieslegts sledzitis. Tad jautājums nafig tāds slēdzītis vispār bija vajadzīgs. Ja testetāji strādā testu bāzē, kur slēdzītis ir ieslēgs ir skaidrs, ka to caurumu tad arī neatradīs. Jautājums ir kā tiek sis slēdzītis ieslēgts/izslēgts, tad var arī jautāt, kurš dod rīkojumu EDS bāze pārslēgt slēdzīti.
standzinieks
s
Tomēr nevajadzēja aizrotēt Jakānu- viņš tam caurumam sēdēja virsū.
ieviesis
i
mjāā.. 1.5mio vērtu brāķi ir "jāprot" uztaisīt. Tik pavirša un elementāra kļūda tāda nozīmīguma sistēmā ir rupja nolaidība, kuru nedrīkstēja nepamanīt!
Zane Grīnberga
Z
Valsts sistēmā ir bardaks ! Kamēr Valdībā nestrādās tikai latvieši, kārtības nebūs !!!
heh
h
labāk lai pasaka, kā ar vienu user.paroli ir iespējams tik klāt citu lietotāju datiem?? kādām līkām rokām jābūt lai tādu shēmu ieviestu!
e.
e
Var jau novelt uz apstākļu sakritībām un programmētāju kļūdām, bet kāds par to "caurumu" zināja, ja jau izpļāpājās "pie alus kausa". Un, ja jau zināja, tātad bija apzināta rīcība, nevis apstākļi. Bet jāskatās, kā viss attīstīsies, jo būtu pilnīgi loģiski, ja pasūtītājs (VID), celtu prasību pret brāķa piegādātāju (Exigen). Vienīgi gadījumos, ja pasūtītāju un piegādātāju saista kādi "otkati" vai citas mahinācijas, tad ne par kādām prasībām vairs nevar būt runa. Un nākas atzīt, ka tā EDS sistēma varēja būt labāka. Dienās, kad visi iesniedz savas deklarācijas, serveris mēdz būt tik lēns, ka dažreiz vispēr neizdodas sagaidīt pieslēgumu.Bet Jakāna ironija par to, ka visiem uzņēmējiem jābūt pateicīgiem par to, ka tāda sistēma vispār radīta, ir galīgi nevietā. To sistēmu vajag pašam VID, jo tās deklarācijas prasa viņi, nevis uzņēmumi.
Vēlētājs
V
Pievērsu uzmanību saucamā NEO intervijai ar Domburu. Vienā frāzē bija minēts, ka par caurumu uzzināja pie "aluss kausa" no darbinieka, cik var noprast programētāja un varēja noprast, ka šo caurumu izveidoja speciāli, bet darbinieks aprāvās un nepateica, kurš lika to darīt.... No tevis teiktā var secināt, ka ar programmas veidošnu un caurumu saistīts JL biedrs? Vai pareizi Tevi sapratu? Tad jau nepārsteidz, ka Dombrovskis un Repše mēģināja notušēt šo jautājumu...
!!!
!
www.4ata.lv
Andris
A
Vēlētājs 09:16 ... no presē iepriekš paustā, šo līgumu VID slēdza 2003.gadā, kad finanšu ministrs bija Dombrovskis un premjars Repše.... ------------------------------------------ Bet līgumu ieguva un izpildīja JL vecbiedra Lokenbaha "Dati". Exigen ieguva tikai Datu pārpalikumus ar visiem viņu caurajiem pantaloniem.
!?
!
Avāriju un kļūdu gadījumos īstie vainīgie cenšas aizstāvēties ar "Daudzo nejaušību sakritības" teoriju. Bijušais krievu spiegs (aizmirsu uzvārdu) un rakstnieks, uz nāvi nāvi notiesātais Krievijā, tagad dzīvojošais Anglijā, vienā savā grāmata rakstīja apmēram tā (Skolotāja vārdu un dienesta pakāpi atceros precīzi): "Kā man teica mams pirmais skolotājs spiegošanas lietās pulkvedis Kaļinins spiega darba lietās nekad NETICĒCĒT , ka kaut kas notika DIVU vai vairāku nejaušu sakritību dēļ. Nejaušība var bū tikai vienai. Tikai no šādas pieejas vadies praktiskajā darbā"
bet
b
vai tā ir taisniba, ka exigen neizmaksā algas jau kuro mēnesi??
Vēlētājs
V
Kāpēc vakār nepacēlās jautājums, kad un kurš slēdza šo līgumu, tādu, kāds viņš ir? Vai Fromane nevarēja pateikt? Cik noprotu no presē iepriekš paustā, šo līgumu VID slēdza 2003.gadā, kad finanšu ministrs bija Dombrovskis un premjars Repše....Dombur, kāpēc neaizķēri vakār šo jautājumu. Vai tāpēc grib novirzīt melnā cauruma rašanos 2008.gadā, bet ne pirmssākumos? Bet, ir viens bet.... Audits jau programmā neko nemaina, bet pārbauda, tā kā caurums nevarēja rasties audita laikā, nevajag dzīt demagoģiju Fromanes kundze, bet iesakiet savam patronam atkāpties....
Patriot
P
jakāns gan ir antiņš :D "Domburs Jakānam: kurš vainīgs? Jakāns: Repše...! Domburs: kāpēc tā noticis? Jakāns: tāpēc ka Repše...! Domburs: ko vajadzētu darīt lai tas neatkārtotos? Jakāns: Repše!" :D :D :D : D:D aptuven itādā stilā visas viņa atbildes :D kā tāds mazs bērns taisa n osevis apbižoto/mocekli un savas kļūdas kā nav iemācijies atzīt tā nav. nebūs tev jakān mocekļa statusu gūt ;)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas