Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Filozofijas students: viss vēl nav beidzies

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jaunuļiem
j
Leimani tevi radījusi mūsu sabiedrība, tu esi mēsls un kā mēsls tu arī beigsi.
kintu
k
>> Ar prātīgu sarunu var nokārtot jebko. Ja nevar, tad to neizdosies nokārtot ne metoties pie Auziņa, ne slīgstot liekulībā un mediju apkampienos. Šis gadījums labi parādīja, ka dažreiz šāda filozofija nestrādā. Tikai ar skandālu izdevās pierādīt, ka Kūlis ir pārkāpis ētikas uzvedības principus. Es pats arī nemīlu konfrontāciju, bet, vadot universitāti, kādam tomēr ir jāuzņemas atbildība un jāveic sāpīgi pasākumi, lai nepieļautu principu un mācību kvalitātes krišanos.
emm
e
Kate, tu?! :D
e>meitene
e
Pilnībā jums piekrītu.
meitene
m
Lai gan pēc ekstātiskās lamu šalts, ko ar savām revolucionārajām pārdomām uzgāzāt komentētājiem, man ar milzu spēkiem jāpārvar nelabums, lai ar uz Jūsu uzsaukumiem atbildētu - tomēr nevaru atstāt bez ievērības atspoguļotā ačgārnību. Tieši R. Kūlis no visiem VFF pasniedzējiem man ir iemācījis visvairāk. Viņš ir ne vien ārkārtīgi ievērojams filosofs un literāts (viņa piesātinātais izteiksmes veids), bet arī ļoti aizraujošs dzīves vērotājs. Balstot savas pārdomas filosofijas vēsturē vai kultūras teorijā, viņš mēdz dalīties arī ar studentiem lietās, kas pārsniedz (taču neizslēdz) sausu teoriju. Apgalvot, ka lekciju laikā Kūlis sēž "sakrustotām kājām un stāsta par savu ģimeni," var tikai nekauņa un nejēga, kurš no šīm lekcijām nav sapratis it neko. Zinat, neesmu nekad vairījusies atklāti paust savu viedokli. Atšķirībā no Armanda es to parasti daru ikdienā, godīgā ceļā - lekcijās vai personīgajās sarakstēs, tete-a-tete. Ar prātīgu sarunu var nokārtot jebko. Ja nevar, tad to neizdosies nokārtot ne metoties pie Auziņa, ne slīgstot liekulībā un mediju apkampienos.
un
u
Leimani, ja esi tik parliecinats, sniedz tiesa. Jo tikai tiesa var pieradit plagiatu. Tik daudz vareji zinat. Tiesa nozime vairakas neatkarigas ekspertizes. Tiesa, nevis tu.
made
m
Skries kā vējš, atdursies kā miets.
tā lūk...
t
Kūlis ir jāatlaiž, Šuvajevs zem jautājuma zīmes, laikam aizrāvās ar pārāk liela apjoma darbiem un tad nu uz ātru roku....viens kopēja pilnībā, otrs - ietekmējās (lai ko tas arī nenozīmētu...)
AD
A
...profesori savos kursos kā obligāto literatūru ļoti bieži iekļauj savas grāmatas un tas tiek uzskatīts par normālu praksi... Vai tu pats saproti, ko esi uzrakstījis? To, ka tavā komentārā minēto vārdu - UZSPIEŠANA nav nekāda pamata likt pēdiņās.
Dzens>V
D
Varbūt pastāstīsiet kaut vai par vienu gadījumu, kad kāds students ir bijis izslēgts no VFF par to, ka atļaujas iebilst tur strādājošajiem profesoriem? Un par grāmatu "uzspiešanu". Cik man ir zināms jebkurā pasaules universitātē profesori savos kursos kā obligāto literatūru ļoti bieži iekļauj savas grāmatas un tas tiek uzskatīts par normālu praksi. Un grāmatas, starp citu, nav obligāti jāpērk, jo pie tās var lasīt vietā, ko sauc par bibliotēku (varbūt esat dzirdējis par šādu iestādījumu).
jes
j
Pats atceros studiju laikus, kad uz studentiem izdalīja mārketinga grāmatas (katram sava daļa), kas bija jātulko un ar disketi jānes pasniedzejam. Kā lai to nosauc, plaģiāts, mācību process???
tols
t
Novēlu tīri draudzīgi studentam nelīst kur lielie puiši čurā.
lala
l
Armandam - 3zvaigžņu ordeni, ja kopā ar Mārci izdosies ieviest Latvijā vismaz kādu Academic Integrity. Kūlim IR! jālido, citādi citiem būs signāls, ka plaģiāts ir pieļaujams. Armand, neatvainojies īsti Latviskā garā - procedūru neievērošana ir pilnīgs nieks salīdzinot ar profesoru plaģiātismu. Tu esi goda vīrs!
who cares
w
"Redz, Evita, ja ir paredzēta noteikta kārtība, kādā risināt problēmas, tā ir jāievēro neatkarīgi no tā, kam ir taisnība." === Nez, Satversme laikam ir augstākas raudzes dokuments par LU iekšējiem noteikumiem.
nu
n
Tur nav nozīmes ir tie PSRs laika tapašie filosofi vai tagadējie. Galvenais ir ētika un morāle + mūsdienu demokrātijas principi, kas Universitātē arī bez izņēmuma būtu kā likums ievērojami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas