Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Finanšu policija, iespējams, tiesāsies ar Šicu par viņa korumpantiem veltītajiem izteikumiem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija neizslēdz iespēju tiesas ceļā prasīt bijušajam Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta vadītāja vietniekam Uģim Šicam atsaukt VID Finanšu policijas pārvaldes (FPP) darbiniekiem veltītos izteikumus, ja bijušais ierēdnis nesadarbosies un nevarēs sniegt informāciju, kas policijai ļautu identificēt viņa izteikumu varoni.

Kā ziņots, Šics intervijā žurnālam "Playboy" stāstīja, ka pirms kāda laika vienā Rīgas bārā sastapies ar kādu Finanšu policijas darbinieku, kurš bija gatavs izmaksāt visiem saviem draugiem. "Viņa makā bija tikai piecsimtlatnieki, lai gan viņa alga bija kādi 500 lati. Viņa pozīcija bija vienkārša: "Uģi, paklausies, visi to dara. Mani priekšnieki, zini, kā vārās, kāpēc man tur bišķi kaut ko neizdarīt?" Ja tiksim galā ar resno galu, mazie ņēmēji izzudīs paši," prognozē Šics.

Kā šodien žurnālistiem sacīja FPP direktors Kaspars Čerņeckis, par Šica izteikumiem ieinteresējies arī finanšu ministrs Andris Vilks (V), un Čerņecka vadītā pārvalde patlaban ar bijušo ierēdni "rūpīgi strādā un komunicē", lai gan viņš patlaban Latvijā neatrodas.

Pats Čerņeckis sola sekot līdzi tam, kā risināsies viņa vadītās pārvaldes sarunas ar Šicu, lai gadījumā, ja "tas bija stāsts un tās bija pasakas", pieprasītu no viņa atvainošanos, bet, ja teiktais pamatots ar faktiem, tad lai saņemtu konkrētus faktus, kas policijai ļautu Šica minēto darbinieku identificēt. Ja šādus faktus policija nesaņems, tad, visticamāk, tiks prasīts ziņu atsaukums.

Čerņeckis aģentūrai LETA papildināja, ka patlaban policijā nav sākts kriminālprocess vai kāda lieta saistībā ar bijušo ierēdni, tādēļ policija vienīgi cer uz to, ka viņš palīdzēs FPP atklāt noziegumu, lai FPP no negodīgā darbinieka varētu tikt vaļā.

FPP direktors gan neizslēdza, ka Šica izteikumu pamatā varētu būt bijusi kāda personīga lieta, taču sīkāk par to runāt nevēlējās.

Čerņeckis uzsvēra, ka korupcijas risku pārvaldība VID ir pietiekami sakārtota, tādējādi katru gadu tiek atklāti kukuļošanas gadījumi.

LETA jau ziņoja, ka Šics intervijā atklāj, ka valsts pārvaldē strādā trīs dažādas kukuļņēmēju grupas, kuras gan ir lielā mazākumā pret kopējo darbinieku skaitu. Pirmie ir tie ierēdņi, daudz vairāk pašvaldību daļā nekā valsts daļā, kas ņem mazos kukuļus. "Man ir daudzi paziņas, kas atstāj mašīnas Basteja bulvārī neatļautās vietās un ar Pašvaldības policiju sarunā, ka maksās 40 latu mēnesī, un neviens nepiesienas," vaļsirdīgi stāsta Šics.

Pēc šīs intervijas Rīgas pašvaldības policijā (RPP) tika sākta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai informācija atbilst patiesībai. Pārbaudes gaitā sazinoties ar Šicu, RPP neesot radusi apstiprinājumu šai informācijai, izteikumu autors neesot spējis apstiprināt un pamatot intervijā teikto un neesot arī spējis norādīt uz paša paustās informācijas pirmavotu, norādot vien uz "sadzīvē dzirdētām sarunām".

Savukārt Šics nevar pierādīt izteikumus par kukuļņēmējiem RPP, taču arī atvainoties par sarunāto negrasās.

Ņemot vērā, ka Šica rīcībā nav konkrētu faktu par pretlikumīgiem gadījumiem, kuros iesaistīti Pašvaldības policijas darbinieki, kā arī nav informācijas par personām, kuras varētu apstiprināt kukuļošanas gadījumus, vai jebkādas citas pārbaudāmas informācijas par RPP darbinieku prettiesisku rīcību, dienesta pārbaude ir pabeigta, nerodot apstiprinājumu Pašvaldības policijas saistībai ar kukuļošanas gadījumiem, teikts RPP šonedēļ izplatītajā preses paziņojumā, kurā apgalvots, ka Šics atvainojies Pašvaldības policijai, ja ar intervijā pausto ir aizskāris pašvaldības policijas intereses.

Savukārt Šics atvainošanos noliedz: "Noliedzu, ka būtu atvainojies policijai. RPP izplatītā preses relīze ir tikai un vienīgi manu vārdu interpretācija. Komentējot savu izteikto viedokli, RPP darbiniekiem norādīju, ka es paustu nožēlu, ja manis minētie fakti par Rīgas pašvaldības institūcijām būtu nepatiesi un tādējādi nepamatoti iedragātu to reputāciju. Diemžēl intervijā minēto faktu nepatiesumu nevaru apstiprināt, jo man nav iespējas atkārtoti iegūt informāciju no ziņu pirmavota, kas informāciju sniedza sadzīviskā situācijā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas