Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

FKTK atbild Neo: algas samazinātas gan pērn, gan šogad

Ar komentāru, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir dižķibeles neskarta oāze, kurā neviens nezin, ko nozīmē "savilkt jostas", Neo no 4.Atmodas tautas armijas (4ATA) publicējis datus, kas, pēc viņa norādītā, ataino šīs iestādes darbinieku ienākumus. FKTK reaģējusi diezgan ātri - dažu stundu laikā. Komisijas biroja vadītāja Anna Dravniece apstiprināja, ka šie dati atbilst FKTK atalgojuma skaitļiem.

Vērtējot šo informāciju, Neo mirkoblogošanas vietnē Twitter raksta: "Kur solidaritāte ar citām valsts iestādēm?"

Komentējot publiskotos datus, FKTK vērš uzmanību uz to, ka algas iestādē ir samazinātas gan pērn, gan šogad. Tāpat komisija norāda, ka tās amatpersonu algas vienmēr ir bijušas publiski pieejamas, katru gadu aizpildot deklarācijas.

Pēc FKTK sniegtajiem datiem, 2009.gadā algas tika samazinātas par 19% salīdzinājumā ar 2008.gadu. Pa mēnešiem alga atšķiras, jo, darbiniekiem esot atvaļinājumā, komandējumā vai slimojot, tā jārēķina no vidējās izpeļņas. Savukārt decembrī vai darbiniekam izbeidzot darba attiecības vērojamais palielinājums bruto ienākumos skaidrojams ar nodokļu aprēķināšanas kārtību apdrošināšanām, kuras darba devējs veicis darba ņēmēja labā. Komisijā norādīja, ka darbinieks no šī palielinājuma uz rokas nesaņem neko.

Atsevišķos gadījumos izmaksāti bērna piedzimšanas pabalsti 1800 latu apmērā (četri gadījumi) un 1000 latu apmērā (viens gadījums), bēru pabalsti (četri gadījumi) 1000 latu apmērā, maksāti arī atlaišanas pabalsti (divi gadījumi) 5873 latu apmērā. Citu ienākuma veidu pērn nav bijis.

Šogad algas samazinātas vēl par 20%.

Komisija arī uzsver, ka tā ir autonoma iestāde ar neatkarīgi no valsts budžeta veidotu budžetu.

Šonedēļ jau publicēti dokumenti par policijas struktūrām, kas iegūti, izmantojot no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) "caurumu".

Savukārt iepriekš Neo publicēja datus, norādot, ka tie ir par Rīgas satiksmi, bet pēc dažām dienām - datus par Rīgas siltumu.

(pievienots FKTK komentārs)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas