Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FM: ministrijas piedāvā neīstenojamas alternatīvas budžeta papildu konsolidācijai

Ministrijas galvenokārt piedāvā neīstenojamas alternatīvas šā gada budžeta papildu konsolidācijai, aģentūrai BNS sacīja finanšu ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis.

Viņš informēja, ka ministrijas šonedēļ vēl varēja iesniegt savus priekšlikumus alternatīviem pasākumiem, kā nodrošināt budžeta konsolidāciju, taču lielākoties iesniegtie priekšlikumi, pēc Finanšu ministrijas domām, nav īstenojami.

Jarockis uzsvēra, ka, piemēram, atsevišķas ministrijas piedāvājušas valsts pārvaldē darbinieku skaita samazināšanas vietā vēl vairāk samazināt atalgojuma fondu, Zemkopības ministrija iesniegusi priekšlikumu palielināt budžeta ieņēmumus uz "Latvijas valsts mežu" dividenžu rēķina, bet Kultūras ministrija rosinājusi samazināt algas.

Pēc Jarocka teiktā, valdība pirmdien ārkārtas sēdē aiz slēgtām durvīm lems par 2011.gada budžeta papildu konsolidācijas pasākumiem. Valdība vērtēs ministriju alternatīvos priekšlikumus izdevumu samazinājumiem, ja tās nepiekrīt 22.februārī valdībā pieņemtajiem pasākumiem, kā nodrošināt papildu budžeta konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā.

Jau ziņots, ka 22.februārī valdība vienojās par pasākumiem, kas veicami, lai panāktu budžeta konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā. Lielāko daļu no šīs summas nodrošinās nodokļu celšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas