Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +20 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

FM pārstāvis: nodokļu slogs nav ne nesamērīgs, ne dramatisks

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
WALA
W
Man "patīk" ka ka cilveki atkal piemin IKP - pilnīgi bezjēdzīgu ciparu !!!
e
e
diemžēl- šis kungs redz tikai to, kas viņam ir apkārt tiešā tuvumā un ir pārliecināts, ka visiem Latvijā ir tāda leiputrija...
Malienietis
M
Kārtīga kunga deklarācija! Paldies par informāciju, tautai jāzin savi varoņi!
latvietis vidējais
l
Aizmirsu vēl visus medicīnas un citus sociālos pakalpojumus ,kurus TUR romēr apmaksā valsts, atšķirībā, ka mums jau ir gandrīz pinīga maksas medicīna. Kā arī pabalsti un pensijas smieklīgi mazas.
latvietis vidējais
l
Ja ko sāc runāt ,tad saki līdz galam. Par to, ka tajā Eiropā PVN partikai ir ap 5-7%, ka neaplkiekamais minimums strādājošajiem gadā tur ir no 2800- lidz pat dažās zemēs 5000 Ls .
tauta
t
pilnīgi aplams redzējums. ja tā runā tas, kas nejurists, neBičevskis, tad Latvijai cerību nav. 1. "vienmēr jābūt iekšējai pārliecībai, ka jaunie nodokļi neiedzīs izmisumā tos, kuriem būs jāmaksā" Jā, lielai daļai, droši - vairumam, šie jaunie nodokļi neliks pakārties vai mirt badā, tikai lieku reizi pierādīs, ka tauta apmaksā neprofesionāļus. Nodokļu sistēmas "reforma" nav sociāli taisnīga un nav fiskāli optimāla - tas ir tāds latviešu balagāns, jo visu veidu biezajam galam visi nodokļi bija jāpalielina vismaz vairākkārt, jo "samaksāt 150 latu, manuprāt, viņam nebūs pārlieku grūti" - viņš paņirgs par stulbo valsti, vajadzēja prasīt 1500, arī to samaksātu smiedamies. a) IIN līdz 180 LVL bija jāsamazina drastiski, lai izskaustu vajadzību pēc aploksnēm b) IIN līdz 500 LVL bija jāsamazina nedaudz, ja motivētu neslēpt ienākumus c) IIN virs 3000 bija jāpalielina kardināli - vismaz 40% Tas pats ar NĪN - virs 100 000 kadastra - vismaz 10%, biezie (ne jaunās ģimenes ar 3 bērniem, kā VAKrauklis muld, tādu īpašumu viņām NAV) samaksātu smiedamies. Ar lielajiem ieguldījumiem tāpat diferencēti - ja %-i ir no 50 000, lai ir 10%, bet , ja noguldījums ir virs mio (kargini), tad vismaz 30%. Tāpat spekulācijas. šķēles klasiskajā "par 1 mio nopirku, par 17 tūlīt pārdevu", nodoklis var būt vismaz 50%, jo TĀ IR SPEKULĀCIJA. Tāpat biezais patēriņš - piem., jahtas. Lukstiņam nav taisnība par "jahtas ceļus nelieto" - auto nodokļa palielinājumu NEIZMANTOS ceļiem, tā bija piespiedu kolektīva naudas samešanās, tādēļ, jahtsmeņi - esiet solidāri, jūs taču to varat atļauties! Tā tiktu parādīts virziens, kurā ejam - darbs tiek veicināts, spekulācijas, augļošana, neskaidras izcelsmes ienākumi - legāli apcirpti. 2. "nodokļu paaugstināšanas tēma sarunās vairs netiks skarta" Nu, nožēlojami. Ja vairs nekas šai sistēmā netiks mainīts (lielo un vēl neaplikto ienākumu aplikšana), tad valstij nav cerību.
zex
z
Pilnas ministrijas ar šiem kāpostu kārajiem āžiem.
jautrais
j
... es domāju ,ka dotais ierēdnis jāatlaiž no darba....DL 101.p 1.d.2.p.veicot darbu rīkojies pretiesiski...un tādēļ zaudējis darba devēja uzticību..
Senais
S
Kur nu vēl dziļākā izmisumā nonākt? Protams, kārtējo reizi šis subjekts ir nodemonstrējis ierēdņu nespēju paraudzīties uz pasauli atbilstoši situācijai reāli. Protams, ka tādas algas saņēmējam, samaksāt nodokļos tik, cik vairums saņem vispār savai izdzīvošanai šķiet nieks. Tāpat kā katrs nodoklis atsevišķi arī tāds nieks vien ir, bet saskaitīt kopā nespēj, jo traucē loģiskās domāšanas deficīts. Tomēr ko tur kritizēt, neko neiesakot, tāpēc gribētos, ja jau reiz to Eiropu pieminiet priekšā pakaļā, tad sāciet lietot iecienītu metodi dzīves iztikšanas noteikšanai, proti laiku, kas jāpatērē, lai nopelnītu nepieciešamo grozu. Grozu kurā bez pārtikas būtu arī viss pārējais cilvēkam nepieciešamais, ieskaitot neizbēgamos nodokļus., un tuvinieku izdevumus, kad vairs nespējam paši par sevi samaksāt. Protams viņam, bēru izdevumi šķiet nieks, pat ne visu mēnešalgu prasa, bet , kad šo pasauli atstāj mūsu vidusslāņa(to sastāda trūcīgi ļaudis), tad nelaiķim jāstājas Taisnās, visaugstākās tiesas priekšā, sirdsapziņas nomocītam, jo ar savu nomiršanu izputinājis tuviniekus. Un to patērējamo laiku starpība izrādīsies atbaidoša.
deklarācija
d
Dāvids Tauriņš Ienākumu gūšanas vieta (avots) – juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs komercreģistrā un juridiskā adrese; fiziskās personas vārds un uzvārds Ienākumu veids Summa Valūta `LR FINANŠU MINISTRIJA`, 90000014724, Latvija, Rīga, Smilšu 1 Alga 51705,38 LVL Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka", 40003132437, Latvija, Rīga, Doma laukums 4 Alga 1800,00 LVL Valsts akciju sabiedrība "Diplomātiskais serviss", 40003020598, Latvija, Rīga, Elizabetes 57 Alga 1875,00 LVL `LIEPĀJAS SPECIĀLĀS EKONOMISKĀS ZONAS PĀRVALDE`, 90000329402, Latvija, Liepāja, Fēniksa 4 Alga 10250,45 LVL `VALSTS SOCIĀLĀS APDROŠINĀŠANAS AĢENTŪRA`, 90001669496, Latvija, Rīga, Lāčplēša 70a Pārmaksāto iemaksu atmaksa 670,30 LVL
Jepishātovs
J
iesaku uzlikt bezdarbnieku nodokli , uz reiz raitaak meklees darbu un valsts ekinomiskais staavoklis uzlabosies...
nv
n
viegli runāt, kad ir darbs ar četrciparu algu... bet visvairāk tracina, kad šie 'speciālisti' priekšā-pakaļā min 'citas Eiropas valstis' kā salīdzinājumu. Pat negribas atkal un atkal viņiem 'atgādināt' par starpību tajās pašās algās, soc. sistēmas uzbūvē u.c. lietās. Vienkārši gribas pateikt - aizveries! :@
Tāuntā
T
Bet kāda gudra un apgarota seja bildē... @Andrievs 13:47 Nav korekti rēķināt Sociālo 9%, jārēķina arī tā daļa, ko maksā darba devējs (nu, izņemot gadījumus, kad darba devējs ir Rimševičs, kuram pagrabā stāv nauas drukājamā mašīna). Jo pārējiem darba devējiem arī tā otra sociālā nodokļa daļa kaut kur ir jādabū.
vepris
v
Šito smerdeli vajag izrotēt ārā no ministrijas, tad dziedās citu dziesmu!
krip
k
Nodokļi ir samērīgi pret ko? Pret valsts finansējumu? Pret skolu slēgšanu? Pret nodokļu naudas notrallināšanu? Pret superaugstu nodarbinātību?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas