Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FM: pie 10% rezerves ministrijas varētu arī netikt; pieļauj algu samazināsanu

Valdības prognozes par 2009.gadu acīmredzot ir pārāk optimistiskas, tāpēc šobrīd tiek strādāts pie izdevumu pārskatīšanas. Finanšu ministra Ata Slaktera (TP) padomnieks Andris Miglavs intervijā Dienai norāda iespējamos tēriņa samazinājuma virzienus - ministrijām neļauj tērēt iepriekš noteikto desmit procentu rezervi, taču ja ar to būs par maz, tad ķersies pie personāla atalgojumua Reālie budžeta ieņēmumi ir sliktāki nekā iepriekš tika prognozēts, atzīst A.

Miglavs. "Es šobrīd nevaru atbildēt, ko tas mainīs budžetā. Iespējams, ka tas pēc būtības nemainīs neko, ja nu vienīgi tik daudz, ka ministrijas netiks pie tās desmit procentu rezerves, kura jau šobrīd bija ielikta tērēšanu griestos. Jautājums — vai ar to pietiks? Mēs šobrīd ceram, ka ar to varētu pietikt, lai gan tas būtu diezgan skarbs risinājums. Iespējams, ka varbūt arī nepietiek, bet tad būs jāskatās, kā rīkoties tālāk," viņš teic.

A. Miglavs uzsver, ka nodokļu ieņēmumu prognozes šogad tika veidotas diezgan piesardzīgi un tāpēc, iespējams, citu izdevumu pozīciju samazināšana nebūs nepieciešama. Bet gadījumā, ja tomēr būs vēl jāsamazina, pēdējais, pie kā būtu jāķeras, ir attīstības lietas, investīciju budžets, jo tas ir vienīgais veids, kā var mainīties ekonomikas struktūra un paaugstināties valsts konkurētspēja, uzskata A. Miglavs. "Tātad paliek atalgojumu daļa un tiešās izmaksas, bet arī ar šīm izmaksām ir jābūt ļoti piesardzīgiem, jo, ja runājam, piemēram, par komunālajiem rēķiniem, mēs nevaram iedzīt iestādes nemaksātāju statusā, kas atkal radītu ķēdes reakciju. Tāpēc, lai cik tas būtu nepatīkami, ja būs griezieni, tad tie saistīsies ar personāla atalgojumu daļu," noteic A. Miglavs.

(pilnu "Dienas" komentāru lapas redaktora Paula Raudsepa interviju ar A. Miglavu lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas