Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FM priekšlikumos gan pensiju mazināšana, gan būtiskas nodokļu izmaiņas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Q
Q
Kamēr no FM nenoņems Bičevski, tikmēr nekas prātīgs no tās nav sagaidāms.
anonīmais šakālis
a
Kad monopoliem - Latvijas gāzei un Latvenergo izgriezīs rokas? Viņu tarifi ir nenormāli!
anonīmais šakālis
a
Kāpēc atkal ķeras pie rīkles maznodrošinātajiem ??? Katram Latvijas miljonāram uzlikt vienreizēju 50% ienākuma nodokli un cauri! Katram maybacham un bentlijam 2000ls nodokli gadā!
Vājprāts
V
Un kur te ir latviešu tauta, nav tādas! Ja vecus ļaudis nomērdē badā un nosaldē - nebūt tādai tautai! Maitas viņi un mēs arī, par to, ka tādus -kangarus ievēlējām, ka sēžam un neejam ielās, ka negājām uz referendumu, ka pietiekami necīnījamies, lai tos liekēžus atlaiž.
V
V
Traka suņa murgi!
Lai .
L
Lai samazina un pārdod savas dārgās valsts mašīnas,lai samazina savu valsts aparātu.ar lielajām algām,ministrijas,samazina vēl vairāk lielās algas,noņem visas piemaksas ,prēmijas,ārzemju braucienus,samazina ierēdņu skaitu u.c.,bet liek mierā pensionārus ar zemajām pensijām.
Nedrīkst.
N
Ir jānosaka vismaz izdzīvošanas limits uz vienu cilvēku,un uz tiem ,kas dzīvo vieni. Nevar griezt visiem vienādi neatkarīgi no algas vai pensijas lieluma. Obligāti ir jāsaglabā izdzīvošanas limits,nedrīkst ar dzīviem cilvēkiem izrīkoties,kā ar mēslainē izmetamām lietām.Attopaties taču valdības vīri un sievas ,ko jūs dariet. ar dzīviem cilvēkiem.Ko darīs tie ,kas dzīvo vieni ,un saņem vismazākās algas un pensijas,viņi ziemā aizies bojā . Nevar taču samazināt pensiju tiem cilvēkiem ,kas jau tā saņem pensijas zem iztikas minimuma. Minimālo algu un minimālo pensiju nedrīkst samazināt.Samazinājumu var sākt no 250 ls.
lno
l
Skatos, ka vairums no čatotājiem vismaz pāris gulējuši gadu gulējuši letarģiskā miegā. Vai tad tikai tagad aptvērāt kādā stāvokī atrodas valsts ekonomika? Šaubos, vai būtu loģiski, ka pensijas būtu lielākas par algām, tomēr nevajadzētu aiztikt pensijas līdz 180-200 Ls. Nenoliedzami, ka jānosaka griesti algām valsts pārvaldē, šaubos vai ministriem un deputātiem šajā situācijā vajadzētu saņemt vairāk par 1000 Ls.
AIVARS
A
Pēc janvāra notikumiem un politiskās spriedzes vajadzēja sabiedrību nomierināt. Tāpēc jau izvilka no opozīcijas, nopurināja putekļus, uzpucēja un izbīdīja tos relatīvi populāros nejēgas un diletantus valdības priekšgalā - vismaz uz kādu laiku būs miers mājās. Tas arī tika sasniegts - līdzīgi kā ar vienreizējās lietošanas no otrreizējām izejvielām ražotiem papīra traukiem. Tos jau tagad varētu izmest, taču vēl vajadzētu pie viena no tiem mēģināt "izspiest" pēdējo labumu - miljardu EUR, tad līdz gada beigām problēmu nebūtu. Bet pēc naudas saņemšanas gan tie neprognozējamie nejēgas vairs nebūs vajadzīgi - viņiem varēs pierakstīt visus grēkus un tos varēs izmest... Vēl, lūdzu, mirkli pacietības!
zaiga
z
Dombrovski- tua pasoliji negriezt pensijas. Turi solijumu, un grieziet nost lielas algas !!!
forši
f
Lai tik pamēgina nogriezt pensijas un paaugstināt nodokļus. Tad gan Repše redzēs, kas notiks rudenī un ziemā, kad beigsies pabalsti bezdarbniekiem! Smaržo pēc revolūcijas!
abc
a
Kāpēc neviens nekur neraksta un neinteresējas, cik mums valstī ir tādu amatpersonu, kuri joprojām saņem divus un piecus un sešius tūkstošus latu mēnesī. Prātu viņi ir izkūkojuši un kaunu apēduši - ņemt nost pensijas, minimālas algas!!! Kapeikas tur salasīs valts budžetam, bet tur, kur patiešām ieekonomētu lielas summas, tur klāt neķeras, ne lielajām algma progresīvo nodokli ievieš, ne saeimas deputātiem ienākumus mazina, ne ministrijās liekēžus atbrīvo no darba.
Piekrītu.
P
Ir jāiet ielās pie MK un Saimas un jāprasa algas griesti valsts iestādēs 500ls, un jāpanāk, ka tas tiek ar likumdošanā noteikts līdz laikam, kamēr krīze pāri (atbilstoši IKP izmaiņmām). Un kamēr nepieņem šteidzamības kārtā šādu likumu, mājās neejam!!!
to Ērglis
t
"Es par 2000 Ls domāju, ka man kā cilvēkam, kas varbūt grib veidot savu uzņēmumu, šajā dzīves posmā ir par daudz. Es nevaru tik daudz nolikt bankā, lai pūst." ==== Kas Tev kur ir jāliek lai pūst? Varbūt vispirms palasi vismaz Komerclikumu, pirms klaigāt!? Lai nodibinātu SIA, reāli pietiek ar aptuveni Ls 150; pamatkapitālā - 50 % mantiskais ieguldījums uzreiz, otri 50 % - gada laikā, kad būsi nopelnījis naudu. Neiskkaties pēc nopietna topošā uzņēmēja, ja tā vietā, lai palasītu likumus, klaigā pa forumiem, atvaino!
BASKS
B
Es labprāt pārdotos zviedriem , aizbrauc paskaties kāds tur dzīves līmenis, un valsts nav izzagta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Kā aizpildīt budžeta robu?

Uldis Osis, ekonomists


Valsts ir iegājusi deflācijā, un šajā situācijā cirpt tēriņus, tādā veidā vēl vairāk mazinot pieprasījumu, ir ļoti bīstami. Vienīgā izeja ir palielināt budžeta deficītu vai aizņemties vēl, tas gan nebūtu vēlams. Valsts kasei būtu jāizlaiž valsts parādzīmes, kuras jāatpērk Latvijas Bankai, un tādā veidā budžeta deficīts tiktu nofinansēts. Jāturpina strukturālās reformas, jāīsteno tādi projekti kā māju siltināšana, ceļu remonti, lai cilvēkiem būtu darbs.

Andris Strazds, Nordea bankas ekonomists

Izdevumi būs jāmazina gandrīz visās sfērās, izņemot tā sauktās sarkanās līnijas, kas līdz šim bija, piemēram, pensijas. Šai izdevumu sadaļai nevajadzētu ciest. Iespējami arī pasākumi ieņēmumu palielināšanā — var celt akcīzes nodokli degvielai, ieviest dzīvojamās platības, kā arī kapitāla pieauguma nodokli. Skaidrs, ka nozīmīgas izmaiņas nodokļu sistēmā pilnīgi sagraus nodokļu maksāšanas disciplīnu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas