Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FM: valsts nevar uzreiz maksāt kredītņēmēja vietā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
janis
j
es domaaju buutu labaakais variants nomest visus procentus.....lai banka nebuutu zaudeejumos un krediitnneemeejam buutu vieglaak.... labaakais variants. jo tas ir bankas interesees,lai atguutu ko ir aizdevussi nekaa krediitnneemeejs nespees maksaat un nemaksaas vairaak.
Solvita
S
Kredīta izsniegšanas noteikumus izstrādāja un diktēja bankas, tāpēc diez vai tādu līgumu var nosaukt par divu pušu vienošanos. Piemēram, AS „RIETUMU BANKA” mājas lapā www.rietumu.lv bija aprakstīti bankas sniegtie pakalpojumi: Rietumu Bankas Kredītu Nams rūpīgi veic katra kredīta iesnieguma un katra projekta analīzi. Tāpēc mūsu kredīti ir visiecienītākie. Ja Jūs saņēmāt kredītu pie mums, tas nozīmē, ka Jūsu bizness ir perspektīvs, un biznesa plāns ir rūpīgi izstrādāts un labi pārdomāts. Mēs, savukārt, Jums palīdzēsim ar padomu. Rietumu Banka piedāvā korporatīvajiem klientiem plašu kredītu produktu spektru, kas domāts dažādiem mērķiem: ilgtermiņa un īstermiņa kredīti, kredītu līnijas, kā arī dažādas dokumentārās operācijas. Rietumu Bankas speciālisti ikvienam Klientam palīdzēs izvēlēties to kredītu produktu, kas visprecīzāk atbilst viņa biznesa specifikai un mērķiem. Par kredīta nodrošinājumu var kalpot nekustamais īpašums, ražošanas iekārtas, citi pamatlīdzekļi, kā arī preču rezerves un kompānijas debitoru parādi. Dabā tas viss izskatījās krietni savādāk. Un banka nekādu atbildību par zaudējumiem neuzņemas.
Lelle
L
"LKA vadītājs Teodors Tverijons uzvēra, ka Ministru kabineta noteikumos par kredītu garantiju piešķiršanas kārtību, kas šobrīd ir tapšanas stadijā, «ir pietiekami daudz debesmannas», jo no banku puses tie prasa daļas kredīta norakstīšanu" Un kā tad Tu domāji?! Ka bankas nenes nekādu atbildību par savu alkatību?! Nes un kā vēl nesīs! Saki labāk paldies SVF par aizdevumu, citādi vispār neko neredzēsiet. Mašīnas un lauks. tehnijku atņēmāt un notirgojāt citur, bet nekustāmos īpašumus aizvest nevarēs! Ne jau kredītņēmēji smērēja tām bankām tos uzpūstos īpašumu vērtējumus, bet pašas bankas uz šo vērtējumu pamata meta naudu pakaļ! Pie kam vērtējumi tika veikti stipri apšaubāmās firmās! Ja krīze, tad zaudē visi, nevis tikai tagad kredītņēmējus vien vainos! Protaties, ja gribat vēk ko saņemt, citādi kredītņēmēji var sazvērēties un figu dabūsiet.
Lelle
L
No nodokļu maksātāju naudas nebūs nekas jāatmaksā!!! SVF ir piešķīris 128 milj Eur, vienīgo mājokļu kredītņēmēju aizsardzībai(lai cilvēki uz ielas nepaliktu!!!). Šobrīd no valdības un Saeimas tiek prasīts līdz martam izstrādāt LIKUMU, kam drīkstēs valsts palīdzēt maksāt šobrīd kredīt, bet vēlāk kredītņēmējam(kad būs maksātspējigs!) tāpat būs jāatmaksā ši SVF piešķirtā summa. IZLASIET REPŠES ZIŅOJUMU!!! Ja līdz martam šitie oranžie kretīni atkal nobremzēs šo lietu, dabūs ne pa jokam trūkties no SVF!!!
Lelle
L
"Deputāts Kārlis Leiškalns iepriekš norādīja, ka gadījumā, ja likumā tiks iekļauts šāds punkts, tad «valstij Finanšu ministrijā jāatver palīdzības kase»." Šitais bārmenis ir pilnīgs un galīgs plānprātiņš! No valsts netiks tērēts ne santīms, jo 128 milj.eur ir iedalījis no SVF un valstij no šīs naudas pagaidām ir jāfinansē kredītņēmēji, kuri nespēj pildīt saistības līdz brīdim, kad tie kļūst maksātspējīgi un sāk paši atdot ne tikai kredītu, bet atmaksāt arī no SVF piešķirtos maksājumus. Toč tie deputāteļi ir ar maisu sisti! Viņiem ir tikai jāizstrādā likums, kurus kredītņēmējus drīstēs atbalstīt!!! Šai programmai ir jāsāk darboties jau martā, bet oranžie bandīti atkal visu bremzē. Tos lopus jāsit nost.
Nuja
N
Tieši tā! Ja tas neprasa nodokļu maksātāju naudu - tad lai valsts taisa spēles noteikumus, kādus vien kredītņēmēji grib! TIKAI BEZ NODOKĻU NAUDĀM!
Krā-krā
K
Jau jau sākam meklēt kam aizgāja aizņemtā nauda, tad saraksts būs krietni garāks. Protams, pirmie saraksta būs nekustamā īpašuma tirgoņi, bet nākamie celtnieki, arhitekti, apzaļumotāji, mēbeļu ražotāji, santehnikas tirgoņi, aizkaru un žalūziju tirgotāji, lampu tirgotāji utt. Un valsts protams ar ienākumiem no nodevām un tml.Tad neviens nekliedza par neprātīgajiem kredītņēmējiem, kuri nesa visiem šiem labu peļņu. Un kredītņēmēji visbiežāk pelnīja un pelna un maksā nodokļus vairāk, kā tie apdomīgie neņēmēji. Valstij ir ar likumdošanu jānodrošina kredītņēmējiem vienlīdzīgāki spēles noteikumi ar bankām un tas neprasa nodokļu maksātāju naudu! Un pietiek zākāties!
Ilmārs V
I
Oskaram Ļoti pamatoti jautājumi. žēl, ka kredītneņēmēju viedoklis pazūd sevišķi neapdomīgu cilvēku vaimanās
Andrievs
A
Ilmār, tu aizmirsi 4.vainīgo - to, kam aizgāja aizlienētā nauda. Tie ir nekustamo īpašumu tirgoņi, kas izmantojot okupācijas laika atstāto "debesmannu" milzīgo dzīvokļu trūkumu, varēja noteikt cenas, kādas vien gribēja. Bankas, protams varēja šo apetīti iegrožot, bet vai tas bija banku pienākums. Deva, cik prasīja.
jurists [email protected]
j
valsts vieta es nevienam nekadu atbalstu vispar nesniegtu. nevariet samaksat atstajie ipasumu. palika parads? aizbrauciet uz angliju un par 500 marcinam gada laika nobankrotejiet. nebus ipasumu un nebus parada. tipisks amerikanu risinajums ar vienigo atskiribu ka uz kadu laicinu jaizbrauc uz angliju. kad sadas izdaribs klus regularas bankas pasas piedavas risinajumu lai paradniekam piedavatu risinajumu kredita turpmakai maksasanai lai nebutu velme izmatot alternativu bankrotesanu anglija. tirgus pats parasti medz sevi sakartot :)
Oskars
O
Kā FM domā palīdzēt TRŪCĪGIEM, kuri nav ņēmuši nekādus KREDĪTUS ????? Cik liela summa pienākas kredītu ņeņēmējiem,lai izdzīvotu ZAGĻU Latvijā ?????
JL darba birža
J
Pirmkārt, dzeris nav klerks, Otrkārt - viņš ļoti uzcītīgi strādā treškārt - nemaz ne tik labi apmaksāts un ceturtkārt - lielāko daļu viņš saņem aploksnē
dzeris - !
d
Un ko tu te vēl dari? Neesi vēl pie brāļiem Palestīnā, tā taču tava sapņu zeme?
!
!
Ej pamuldēt, interneta trolli, par geto. Tur tev raudulīgāk sanāk, opi. Tāds kā muļļa ... riebjas.
Vienkārši
V
dzeris - poi 12:19 Kāpēc man būtu jākarās, nesaprotu? Un tu ko, kāds nabags, neizskatās, ja jau ir dators un internets? No tiem, kas nevar atmaksāt kredītu? Un es pie kā vainīgs? ------------------------ Neņem galvā, dzeris! Tā ir tikai kāda alkatīga kredītņēmāja akla un tukša naida izpausme par to, ka tu izsaki saprātīgus un taisnīgus apsvērumus! Šitie labas un vieglas dzīves tīkotāji tagad jūtas iekrituši un tāpēc šķaida siekalas uz visām pusēm - pret visiem, kas mēģina viņiem kaut ko ieskaidrot! Ja valsts neapmaksās viņu kredītus - tā būs baigi sūdīgā valsts, viņiem pie kājas, kur to naudu ņemt! Tāpat kā viņiem bija pie kājas kredītu ņemot, kā viņš to atdos! Viņiem daudz kas ir pie kājas, izņemot savu labklājību, tāpēc nepārdzīvo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas