Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Atklātā sēdē ST skata lietu par tiesnešu algām

Satversmes tiesa (ST) atklātā tiesas sēdē otrdien skata lietu par atalgojuma samazināšanu tiesnešiem. ST vērsušies 243 tiesneši, kas ir vairāk nekā puse Latvijas tiesas tiesnešu. ST vienā lietā apvienojusi divus iesniegumus.Tiesneši ST lūguši vērtēt likumā Par tiesu varu noteikto algu samazinājumu par 15%, kā arī šī likuma pārejas noteikumos ar šā gada 1.

janvāri noteikto algu samazinājumu par 27% atbilstību Satversmei.Jāatgādina, ka ST jau iepriekš ir skatījusi lietu par tiesnešu algām. ST atzina par neatbilstošu tiesnešu algu iesaldēšanu, taču apstrīdētās normas zaudēšot spēku tikai no 2011.gada 1.janvāra. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) iepriekš tiesnešiem ir pārmetis algu jautājumā nevēlēšanos solidarizēties ar pārējo sabiedrību.

Tā tiesas dienā izteikusies arī Saeimas Juridiskās komisijas apakškomisijas pārstāve Solvita Āboltiņa.

"Tiesnešu atalgojumam ir jābūt samērīgam attiecībā pret citu valsts amatpersonu un publiskā sektorā strādājošo algām un solidāram valsts ekonomiskās situācijas dēļ. Tiesneši, lemjot par savām algām, savu amatu diemžēl izmanto kā privilēģiju. Nevar veidoties situācija, ka gandrīz 92% valsts pārvaldes darbinieku atalgojums ir mazāks par tiesnešu algām." Viņa uzskata, ka šobrīd tiek pārbaudīts visas sabiedrības pacietības mērs, zinot, ka joprojām valstī tiek ievērots taupības režīms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas