Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Baltkrievijas ārlietu ministrs Rīgā

Darba vizītē Latvijā uzturas Baltkrievijas ārlietu ministrs Sergejs Martinovs. Kā vēsta BNS, tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzsvēra, ka šī ir pirmā Baltkrievijas ārlietu ministra vizīte Latvijā pēdējo 11 gadu laikā un bijuši "zināmi iemesli", kādēļ politiskais dialogs abu valstu ārlietu ministru starpā "nerisinājās tā, kā tam kaimiņvalstu starpā jānotiek". Ministrs arī pavēstīja, ka tuvāko nedēļu laikā Latvijas valdība lems par jaunu starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju, jo ir jauna valdība, kā arī panākta vienošanās intensificēt komisijas darbu.

Arī Baltkrievijas ārlietu ministrs atzina, ka abas valstis vieno daudzas lietas. "Mēs esam kaimiņvalstis. Mums ir kopēji uzdevumi ekonomika, enerģētikā, tranzīta un vides jomā.” S.Martinovs norādījis, ka Baltkrievija vēlētos eksportēt enerģiju uz Latviju, taču jaunā spēkstacija būs gatava tikai pēc vairākiem gadiem. Latvijai papildu enerģijas jaudas ir nepieciešamas ātrāk, un Baltkrievijai ir šādas iespējas to nodrošināt. Savukārt Latvijas ārlietu ministrs teica, ka valdība analizēs visas iespējas, kā dažādot enerģijas piegādes.

M.Riekstiņš arī akcentēja, ka viņa kā ārlietu ministra prioritāte vienmēr bijusi veidot "atklātas un ciešas" attiecības vispirms jau ar kaimiņvalstīm. "Protams, kaimiņi ir dažādi, bet ir jācenšas runāt par visiem jautājumiem, arī par tiem, kur viedokļi atšķiras un ir pretēji. Tas ir diplomāta uzdevums," vēsta BNS par ministra teikto.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas