Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: Banda ar metāla stieni apdullinājusi un tad aplaupījusi upurus

Jauniešu banda no Aizkraukles rajona vairākas dienas brutāli aplaupījusi rīdziniekus, tos apdullinot ar metāla stieni. Šobrīd visi pieci jaunieši apcietināti, taču Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins norāda - parādās tendence noziedzīgām grupām no lauku rajoniem doties uz Rīgu veikt noziegumus.

20. martā Rīgā, Esplanādē atrasti divi vīrieši ar nodarītiem miesas bojājumiem. Viens no viņiem - 20 gadus vecs jaunietis - vēlāk no gūtajiem ievainojumiem mira slimnīcā. Policijai radās aizdomas, ka miesas bojājumu nodarīšanas iemesls bija laupīšana.

Policija noskaidrojusi, ka atbildīga par šo noziegumu ir piecu jauniešu grupa no Aizkraukles rajona. Tā brauca uz Rīgu ar mērķi aplaupīt cilvēkus. Tā kā viņu fiziskie parametri nebija tādi, lai varētu laupīt bez palīglīdzekļiem, tika izmantoti metāla stieņi, ar kuru tie apdullināja upurus.

Pavisam marta pirmajā pusē identiski uzbrukumi notikuši sievietēm Koknesē, pēc 20. marta Rīgā aplaupīta arī kāda sieviete, bet 23. martā - viens vīrietis krastmalā un viens Esplanādē. Nekāds lielais guvums no laupīšanām gan nebija - parasti tas bija mobilais telefons un skaidra nauda. Daļu mantas viņi centās realizēt tajā pašā dienā un tad devās atpakaļ uz Aizkraukli. Daļa no mantām šobrīd ir izņemtas.

Pateicoties viena no pēdējiem upuriem operatīvajai rīcībai, policijas patruļmašīnai izdevās aizturēt trīs grupas dalībniekus, taču diviem izdevās aizbēgt. Tomēr policijai izdevās apzināt viņu paziņu loku un 25. martā viņi ar sankciju tika aizturēti kādā dzīvoklī Aizkraukles rajonā. Aizturēšanas laikā viens no grupas biedriem mēģināja bēgt, izlecot pa ceturtā stāva logu un ieguva politraumas. Viņš šobrīd ārstējas Olaines cietuma slimnīcā. Viņš esot bijis viens no agresīvākajiem bandas locekļiem, uzskata policija.

Visiem bandas locekļiem piemērots apcietinājums saistībā ar laupīšanu, kas izraisījusi smagas sekas. Trīs no jauniešiem dzimuši 1990. gadā, viens 1989., bet vēl viens 1986. Pārsvarā visi divas, trīs reizes tiesāti par mantiskiem noziegumiem. Kā norādīja A. Grišins, šajā gadījumā nevarētu runāt, ka viņus uz noziegumu veikšanu pamudināja krīze, jo arī "labajos" gados viņi nestrādāja.

Viņš arī norādīja, ka parādās tendence pēdējā laikā uz Rīgu doties grupām no dažādiem Latvijas rajoniem ar mērķi veikt laupīšanas. Ir pat bijušas bandas no Balviem un Gulbenes, viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas