Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Brigmani atkal ievēl par LZS priekšsēdi

Par Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāju uz nākamajiem diviem gadiem ievēlēts Augusts Brigmanis, no 300 delegātiem par viņu balsoja 248. Pēc ievēlēšanas A.Brigmanis sacīja, ka "ja jūtat, ka es vairs nevelku, tad sakiet, es sapratīšu".

Uz priekšsēža amatu kandidēja arī Vitauts Staņa un Mārtiņš Roze, kas personisku iemeslu dēļ kongresā nebija, tādēļ neatsauca savu kandidatūru, lai gan iepriekš jau atzina, ka nepretendē uz līdera vietu. Par M.Rozi nobalsoja 20, bet V.Staņu 32. Arī V.Staņa pirms vēlēšanām teica, ka nevar atsaukt savu kandidatūru, jo viņu izvirzījusi Cēsu nodaļa,  bet pats balsos par A.Brigmani. Par līdzšinējā partijas līdera atkārtotu ievēlēšanu balsot aicināja arī Roberts Dilba, kuru vietējā nodaļa virzīja partijas vadītāja amatam. 

LZS savā turpmākajā darbībā orientēsies uz lauksaimniecību kā biznesu, liecināja LZS priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa un zemkopības ministra Jāņa Dūklava teiktais LZS kongresā Valmierā šodien. Pašvaldību vēlēšanās partija startēs 80 vietās, un arī dalībai Eiropas parlamenta vēlēšanās tiek formulēti pamatprincipi.

Jābalsta ražotāji

Zemkopības nozares struktūrai ir jāmainās, uzsvēra A.Brigmanis. Viņš teica, ka ir jāatbalsta ražošana  - saimniecības, kas attīstās un kam ir nopietni attīstības plāni. Taču LZS priekšsēdis arī uzskata, ka tajā pašā laikā ir jāsaglabā atbalsta maksājumi mazākām lauku saimniecībām un jānodrošina zemniekiem tiešās tirdzniecības iespējas, ko jau ir sākts īstenot. Zemkopības ministrs J.Dūklavs norādīja, ka ir svarīgi runāt ar visiem zemkopības nozarē iesaistītajiem, tad tā kļūs par biznesa jomu un  lauksaimniecība valsts tautsaimniecībā ieņems to vietu, kas tai pienākas. Ministrs uzskata, ka tas būs iespējams, ja ražošana tiks stiprināta ilgtermiņā, lai arī sākumā šāda politika var izrādīties sāpīga. J.Dūklavs norādīja, ka nozares attīstība balstās uz trim vaļiem – kooperāciju, ko ministrija veicinās, atbalstu ražotājiem un savas zemes izjūtu.

Principi Eiropas parlamentam

Savukārt Saeimas deputāte Baiba Rivža, kura, visticamāk, būs partijas saraksta līdere Eiropas parlamenta vēlēšanās, minēja galvenos principus, ar kuriem partija startēs EP vēlēšanās, - katras valsts interešu un prioritāšu ievērošana Eiropā, uz līdztiesīgiem atbalsta nosacījumiem ražoti vietējie produkti Eiropas tirgū, nacionālo bagātību saglabāšana, kā arī Latvijas interesēm atbilstoša migrācijas politika.

80 pašvaldībās

Partijas kampaņas pašvaldību vēlēšanās koordinators Aivars Berķis informēja, ka partija startēs vairāk nekā 80 pašvaldībās un viņaprāt lielie novadi, pret kuriem partija iestājās, LZS nākuši par labu, jo “esam spiesti veidot sarakstus arī tur, kur nav bijušas nodaļas”. A.Brigmanis pauda viedokli, ka pašvaldību vēlēšanās LZS ir jāuzvar.

Sveic ar Mežrozīti

Kongresā ir uzstājušies visi LZS ministri, tajā skaitā arī jaunais labklājības ministrs Uldis Augulis un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kura teica, ka uzņemties atbildību par izglītību ir tālredzīgi un patriotiski.

Kongresu uzrunāja arī bijusī labklājības ministre Iveta Purne, kura raksturoja situāciju labklājības jomā, kamēr U.Augulis sacīja, ka ir tikai trešo dienu amatā, tādēļ viņa grūti runāt par konkrētiem plāniem. I.Purnei kongresā par darbu pateicās ar ziediem un īpaša ansambļa izpildītu dziesmu “Mežrozīte”.   

Kongresu sveica Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks un partijas Latvijai un Ventspilij pārstāvis Guntis Blumbergs.

Rakstiski apsveikumi bija no Saeimas priekšsēža Gundara Daudzes un Valmieras mēra, Tautas partijas biedra Ineša Boķa.

Kongresā piedalās 313 delegātu, bet partijā kopā ir 1700 biedru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas