Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Doma baznīcā iesvētīts jaunais katoļu baznīcas arhibīskaps

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
elizabethe
e
"Taču mācīt es sievai nepieļauju"un Dieva pavēles ir visiem saistošas. Arī " elizabethei", ja tikai viņai Dieva vārds ko nozīmē." Paldies, elija un jobik, atklājāties, nu jau ir saprotams, kur aug kājas ļoti daudzām un dažādām Baznīcai adresētām rupjībām. Pašas jau arī esiet tantes, jeb vai "on" vai "ono", ja tomēr mācāt? Lasīšanas prasmi arī vajadzētu beidzot apgūt, lai spētu atšķirt fakta konstatēšanu, kas tajā ceremonijā bija vai nebija no "Dieva mācīšanas"! Kas attiecas uz nikiem, neizmantoju neskaitāmus nikus, kā viena otra pat iespējams, konsekrēta jaunkundze, kas protams, atļauj netraucēti lamāties visur, kur vien iespējams, kā ekologam, jafkundzei, starecam u.c. un ar sieviešu vārdiem vai svētajiem tam nav nekāda sakara. Nav saprotams, kādēļ tāds uztraukums, ja kādam tā ceremonija ir patikusi.
Grieta
G
Tik jauna sieviete, kā es nekad nedzer zāles un nemurgo, prētēji tev, vecais muldošais ērzeli! Un Grieta zin patiesību un nav ko par to brīnīties!
drope
d
A tur visi Latvijas zagļi bija uzaicināti. Savējais savejo tomēr godā!
nerunā, ja nesaproti
n
Tu pati saprati, ko tur samurgoji? Iedzer drapes!
NESAPROTU
N
Es tikai vienu nesaprotu - kāpēc Plaude bija goda viesa statusā? Vai ta viņas statuss jau apstiprināts, nesagaidot vēlēšanu rezultātus?
Grieta
G
Bet derēja gan, tad nu gan būtu bijis īsts cirks, jo tās gejas jau visiem trim tik gauži patīk, ka pat ne soli spert, viņas nepieminot! Olalā!
balamovska
b
kotoljiem vajg konvertēties ieksj luterānjiem, ja telpu nepietiek, bet ekumēnismu turpmāk kopt ar musulmanjiem - tad gan "gājē" dabos trūkties
nerunā, ja nesaproti
n
Man jau nu liekas, ka tas bija Stankeviča un Vanaga kopīgais projekts. Vanagam bija iespēja kārtējo reizi pasūdzēties, ka par ""Pētera baznīcu mēs joprojām nevaram neko lemt". Kas attiecas uz Ļedjajēvu, tad neskatoties uz dažiem kopīgiem uzskatiem, viņš ne katoļiem, ne Vanaga luterāņiem nav pietiekoši "katolisks". Jauna harizmātu sekta kā nekā. Nebija jau pat kā viesis ielūgts.
Cirks
C
Ko tu muldi. Visur ir pateikts, ka Stankevičs pats prasīja. Un pareizi, kādēļ negāja uz Ļeģajeva angāru? Tur varētu pusi Rīgas savākt. Cilvēkiem nekas nenotiktu, ja skatītos mājās pie teļļuka un nevis 3 stundas vēdinātu cits uz cita savus smirdīgos sviedrus.
kāda parasta baznīcā gājē
k
Katrs spriež pēc sevis. Kāpēc vajag domāt, ka god. Stankevičs izvēlējās Domu (Vai viņš pats izvēlējas? Dzirdēju, ka arhib. Vanags viņam piedāvāja Pētera baznīcas vietā.) lepnības dzīts? Bija taču teikts - nav Rīgas centrā katoļiem tik lielu telpu, lai šādā pasākumā varētu uzņemt tik lielu cilvēku daudzumu, jo tur sabrauc cilvēki ne tikai no visām Rīgas draudzēm, bet visas Latvijas. Jūs redzējāt, ka Doms bija cilvēku pilns, tur bija ļoti karsti, visi bija nosvīduši un vēdinājās ar dziesmu lapiņām. Vai tas daudzums būtu varējis saspiesties Jēkaba katedrālē, kas ir daudzreiz mazāka? Protams, ka nevarētu. Nu un pie reizes tas bija tāds kā ekumeniskās sadraudzības apliecinājums starp abām lielākajām Latvijas konfesijām. Turklāt - vairāk jau ceļot luterāņu pašapziņu, jo viņiem jau tika tas godpilnais namatēvu gods. Katolīši jau bija tur drīzāk tādā "nabago radu" lomā. :)
Zoja Monroza
Z
Lieliski! Lielā vētra ir norimusi un domu apmaiņa ir pietuvojusies harmoniskam noslēgumam.Kur harmonija, tur arī patiesība nav tālu un patiesība ir mūsu Kungs. Lai viņam mūžīgu slavu nebeidz teikt mūsu dvēseles! "Gaidi, sirds, uz Dievu gaidi, kaut pēc gada aizrit gads,jo par savu svēto vārdu svētā sardzē Dievs stāv pats". (Vilis Dzelmītis).
Saulvedis
S
Ļotī žēl, ka Vanags nocitēja sliktu Augustīna tulkojumu. Un nepaņēma citus citātus, kas daudz labāk raksturo bīskapa lomu: « Vārds bīskaps apzīmē uzdevumu, kas jāpilda un nevis godu. Lai tas, kas iedomājas būt par bīskapu neiedomājas būt par vadītāju, bet viņam jābūt tikai kalpam. Mēs esam cilvēki, kam jāmāca, bet vienlaikus mēs ejam Kristus skolā un mācāmies kopā ar jums. Pazemība un pazemīgs kalpojums Augustīnam ir galvenie. Augustīns ir īpaši devīgs pret nabagiem un ubagiem, kas tā vien plūst pie viņa. Viņš neglabā ne naudas, ne zelta rezerves. Viņš dzīvo no dienas dienā, liekot savu cerību Dieva apredzībā. Un tagad padomāsim vai god Stankevičs atbilst šim raksturojumam? Viņam pat Jēkaba katedrāle bija par sīku. Aiz lielas pazemības, kā es saprotu.
teacher
t
Vārdu svēts teikuma vidū ar lielo burtu neraksta.
Jobiks
J
Ko tikai neuzzina caur interetu. Vecā piepe ārdās zem segvārda elizabethe. Dziękuję!
MV
M
Tur jau ir tas joks, ka tev vajag ceremonijas. Krāšņas un spilgtas, neevaņģēliskas un greznuma pārblīvētas. Tieši tādas pašas kā tu: ķēmīgi ģērbtas un izkrāsotas kā lieldienu olas (atturēšos no vēlmes salīdzināt ar prieka meitām). Un jā, ja jau Mārtiņš, tad varbūs pasaki arī savu goda vārdu, kas ir Stella Jurgena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PAR Z.STANKEVIČU

Z.Stankevičs dzimis 1955.gadā Gulbenes rajona Lejasciema pagastā. Pēc studijām Rīgas Politehniskajā institūtā vairākus gadus strādājis inženiera specialitātē.

Atsaucoties Dieva aicinājumam uz priesterību, viņš ieguva teoloģijas maģistra grādu Ļubļinas Katoļu universitātes Teoloģijas fakultātē Polijā un, saņemot priestera svētības, 1996.gadā sāka kalpot kā vikārs Rīgas Sv.Franciska draudzē. Kalpojis arī kā Rīgas Garīgā semināra garīgais tēvs un Rīgas Jēkaba katedrāles vikārs. 2008.gadā viņš ieguva teoloģijas doktora grādu Laterāna pontifikālajā universitātē Romā.

Profesors Z.Stankevičs ir Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta docētājs un kopš 2008.gada arī šī institūta direktors. Pārvalda poļu, angļu, itāliešu un krievu valodu.

Avots: LETA

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Nākamo katoļu arhibīskapu iesvētīs luterāņu baznīcā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas