Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Draudzības dienu gājiens Rīgā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Alef
A
Principā, vairums latviešu baidās, ka praids var pārvērsties par maršēšanu apakšveļā. Kas ir pieņemams Brazīlijā un Holandē nav pieņmams Latvijā. Tas ir OK. Naids un neiecietība gan ne pie kā laba novest nevar. Organizētājiem vismaz vajadzēja saprast, ka pirms vēlēšanām naida vēsti izmantos politiķi reitingu celšanai.
Alef
A
Nesaprotu, kapēc homoseksuālistiem vajadzēja skandalēties. Ar skandāliem politiķi iegūst papildus reitinga punktus, skandāls liek aizmirst reālās, tas ir ekonomikas problēmas. Laikam Mozaīka var mēģina iegūt papildus finansējumu;) Taču rezultātā sabiedrībā tikai pieaug nedraudzības, naida un ksenofobijas noskaņojumi. Latvijas politiķi, reitinga piesaistei izmanto ksenofobiskas idejas, un beigās tas var visai bēdīgi beigties pašai valstij (kuras drošība ir atkarīga no ārējiem spēkiem NATO, ASV un ES). Skaoties TV uzmanību piesaistīja viens neonacistu plakāts, uz kura bija rakstīts, ka "homoseksuālistus ir jāārstē gāzes kamerās". Tas ir, neonacisti piedāvā Hitlera praktizēto fizisko likvidāciju gāzes kamerās.
Nico
N
Interesanti, kas ir tas, kas vienos izraisa pataloģisku agresiju pret draudzības dienu gājienu, un citos savukārt, izraisa vēlmi atbalstīt, vienoties. Lai arī nepiedalījos (jo nebiju pilsētā), tomēr skatoties sižetu par pasākumu, man kārtējo reizi nākas kaunēties par tiem, kas stāv gar vārtiem un klaigā. Lēdija, kas uzkārusi krustu - nu piedodiet, nožēlojami!!! Joprojām savā naivumā nespēju saprast, kāpēc cilvēki nespēj pieņemt to visu. Principā tie cilvēki tak nav savādāki...Visi esam ar divām rokām un kājam un galvu (kā redzam, ne visi to izmanto) un visiem ir vienādas tiesības. Replika par alkoholiķiem kā minoritātēm ir aboslūti lieka. Komentētājam iesaku paaugties. :) Alkoholiķi kā reiz mūsu valstī NAV minoritāte.
Mozaikai
M
Kaapec tik perversi notiek homo gajieni??? Ar izradisanos, gorisanos, atkailinasanos. ja, jus gribat vienadas tiesibas, tad vispirms izmetat ara sos transseksualus, kas tikai ar savu zvedibu blamee jus! Un kas tie par " draugiem"? Analais seks ir kaitigs veselibai. Vai jus to zinat?
gan jau.
g
Gan jau par visu netaisnību nāks atmaksa,tagad jūs ņirgājaties par tiem ,kas jūs faktiski grib atturēt no elles un pazudināšanas,jo jūs nezinat ,ka Dieva tiesas jau ir iesākušās,un tās tuvojas jums,un kristieši to zin, un viņi neprotestē sevis dēļ ,bet lai gan apturētu Dieva soda ugunis,lai tās nenāktu pār jums un visu pilsētu. Tagad jums liekas ,ka jūs esat uzvarētāji,bet pienāks brīdis ,kad jums atvērsies patiesā lietu būtība,tad jūsu sirdapziņa atvērsies,un tā naida vietā ,kas ir tagad jūsu sirdīs pret kristiešiem,jūs patiesi ieraudzīsiet to mīlestību ,kādēļ viņi izgāja ielās. Lai atveras jums patiesība ,kamēr nav par vēlu. Esiet svētīti visi!
Kāpēc.
K
Nu redziet ,kā sanāk. Es neaizstāvu tos ,kas lieto alkaholu,bet ja reiz mūsu valstī ir vienlīdzība visu minoritāšu un sabiedrības starpā ,tad kāpēc tad ir jāaiztur cilvēks ,kas lieto alkaholu,jo arī viņš pieder pie minoritātes,kas lieto alkaholu.,un kāpēc tad vienai minoritātei ,kā gejiem ,lezbietēm un visādiem citādiem pagrimušiem ļautiņiem,kas atrodas organizācijas Mozaīka,sastāvā,ir likumīgas tiesības maršēt pa Rīgas ielām,parkiem un paust savu pārliecību,bet cilvēks, kurš lietojis alkaholu un ir viens no alkahola lietotāju minoritāes ,tiek aizturēts . Vai tāda ir tā mūsu vienlīdzība ,ko mums tik ļoti propogandē šeit. Ja jau aizstāvam ,tad ir jāaizstāv visu minoritāšu dzīves veids,ar ko tad viens grēcīgs dzīves veids ir labāks vai sliktāks par otru. Kāda nevienlīdzība,ja vienu izvirtušu cilvēku tiesības tiek aizstāvētas ar likumu,bet citu grēcīgu cilvēku tiesības tiek ignorētas,un likums darbojas pret viņiem ,kāpēc starp šiem grēkiem nav vienlīdzības.
Inese
I
atbalstu Geju & Lesbieshu kustiibu Latvijaa un pacietiigi gaidiishu dienu, kad Latvijas sabiedriiba saaks nedaudz atkopties no sava stipri ierobezhotaa redzes loka. diemzheel shaada sahaurinaata domaashana atstaaj bremzeejoshu iepaidu uz pilniigi visaam Latvijas dziives sfeeraam, tai skaitaa ekonomiku. ar svceicieniem, hetero-seksuaala daama.
Cilvēks
C
Gājiens bija ļoti miermīlīgs. Cilvēki, kas tajā piedalījās-sirsnīgi. Patiešām žēl tos agresīvos, kas aiz sētas bļaustījās. Pārsteidza, ka gājiena pretinieki drīkstēja izmantot plakātus, kas izteica tiešus draudus pasākuma dalībniekiem, kā arī drīkstēja brīvi rupji apsaukāties. Liela daļa iedzīvotāju ir neinformēti un dezorientēti, kā arī sektu pakļautībā. Vainīga pie tā ir valdība, jo cilvēki, kas paši nav garīgi izglītoties aktīvi, tiek "mucā turēti un pa spundi baroti". Kaut gan kulturāls cilvēks nekad nevienam citam nedraudēs un neapsaukās citus.
Heteroseksuāle
H
Esmu redzējusi pride gājienu ārzemēs( Brighton). Tad tur nu gan pārņēma šausmas un bailes, ka jauni puiši un pusaudži puikas tiek uzmācīgi ievilināti tajā tīklā. Piedodoet, lūdzu, homoseksuāli ļaudis, bet tik ļoti agresīvi izaicinoša seksualitātes izrādīšana no heteroseksuāļu puses arī tiktu uzskatīta par nepieņemamu. Un galīgi nevajag ignorēt čeloveka jautājumu, jo tā nu tas ir - ārzemju praidos plikumu un seksuālu kustību mūzikas pavadījumā ir ļoti daudz.Pirmais, ko mans kursabiedrs-jauns puikiņš, skolnieks, izkāpjot no vilciena Brighton stacijā tajā dienā ieraudzīja, bija plika sieviete, kam vienīgais apģērbs bija josta. Un pats praids -iedomājieties, brauc garām autobusi ar vaļēju augšējo daļu un tur pilns ar vīriešiem apenēs vai ar dvieli ap gurniem... Cits dejo ap stieni, cits-maigojas ar otru džeku... Bet tas, ko es gribu pateikt - tas, kas ir pie mums-ir tikai sākums. Seksualitāte, kā daļa no identitātes, vēl nav nonākusi līdz vidēja vecuma un vecāku cilvēku saprašanai. Tāda ir cilvēku domāšana un tikai nomainoties paaudzēm tas mainīsies.Man nav nekas pret gejiem un lesbietēm, cenšos būt toleranta, tomēr domāju, ka puiku var ievilkt homoseksuālā vidē, ja viņa pirmā seksuālā pieredze ir ar vīrieti (pat ja viņš piedzimis hetero). Jaunu partneru meklēšana no homoseksuāļu puses var būt nu ļoti uzbāzīga, nemaz nerunājot par pornotīklu un vardarbību. Tā nu tam kokam ir divi gali...
p
p
Nu Dimiteriene gan krutā ! Kaut kāds Piz....ec! Šitāda Losene vēl nav redzēta!
ks
k
jā, tā agresija ir prātam neaptverama.
Šampēteris
Š
Akcijai adekvāta reakcija. Kāda Freimane, tāda Dimitere. Nebrīnītos, ja honorāru saņem no viena avota. Šķiet , vismaz Ļe'gajevam praids ir tik pat liels ieguvums, kā praidam Ļe'gajevs.
Ilmārs
I
Dažam labam komentāros patiešām taisnība. Ja protestētāju galvenās sastāvdaļas ir reliģiski fanātiķi, smadzeņu skalotāji-sektanti un politiski-mafiozi grupējumi, tad - labāk jau stāvēt no tā visa malā un neteikt neko. Galu galā, jo vairāk būs geju, jo būs mazāk konkurentu uz sieviešu sirdīm vīriešiem, kas sevi uzskata par normu. Pašiem labāk. Ko tad cepties?
borcinsh
b
...kadreiz, tulit pec "padomju varas" , Latvijaa izradijas: ka visi vietejie komunisti "jau sen" bija pret - komunismu.... ta varetu but un shajaa situcijaa. .... par virieshiem - nezinu un nevaru pateikt, bet liekas, kad sieviete ar sievieti dzivo - daudz labak - neka latvietis ed citu latvieti...( no veca latvieshu humora )
Geju imports
G
... piedaliijaas no 20 valstiim... Interesanti, vai tad tas nav geju imports? Nav maniits, ka Latvijaa kaadam rautu valhaa dziivoklha durvis un teiktu, kas un kaa jaadara gulhamistabaa, taatad nav pamata runaat par kaut kaadu apspieshanu! Bet ir nenormaali savu seksualitaati iznest ielaas! Un veel nenormaalaak ir braukt uz citu valsti, lai izraadiitu savu seksualitaati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Praida gājiens piesaista gan kuplu dalībnieku, gan protestētāju skaitu

FOTO: Maskavas milicija izdzenā homoseksuālistu demonstrāciju

UZZINI VAIRĀK


Ivo Leitāns @twitter par Draudzības dienu gājienu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas