Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: "Gaismas pils" būvniecība uzsākta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Href
H
Ķīnas mākslas centra (National Centre for the Performing Arts) celtniecība izmaksāja 210 milj. latu (3,2 miljardus juaņu), tas ir tikai divreiz vairāk pār mūsu "pili", kas uz ķīniešu celtnes fona atgādina eskimosu malkas šķūnīti atkušņa laikā :] ... nožēlojami.
Janis D.
J
Paris punktu. Bibliotekas pasaule izmanto un to it seviski dara studenti (kam taa IR liela macibu dalja), pensionari, bezpajumtnieki, ka ari daudzi citi, kam bibliotekaa radita atmosfera liekas patikama. Viss ir atkarigs no taa, kas saja celtne bus un cik viegli pieejams. Bibliotekaas nav tikai gramatas - tur notiek sabiedriskaa dzive un, kaa taada, sada celtne noteikti palidzes. It ka jau naudu varetu izteret ari kaut kam citam (piemeram, bernu darziem vai ari pensijam), bet, ka jau ari tie, kas sos variantus iesaka labi zin, ja necels gaismas pili, naudinas tik un taa nebus tam lietam, ko Jus miniet. Lidzeklji tiks notralinati digitalizacijai un vel visadiem pasakumiem, no kaa reala labuma nav. Tad nu labak, ka si nauda iet kaut kam, kas tautai kalpos ilgu laiku un ilga terminja tomer palidzes. Starp citu, nav taa, ka budgeta butu tikai nauda gaismas pilij un viss. Naudas ir daudz un nodokljos visu laiku tiek vel klat maksats. Ja valsti normali vaditu, tad pietiktu gan bibiliotekai, gan bernu darziem, gan ari slimnicam. Problema, kaa jau man skiet visi zin, nav viss taja, ka tiek celta biblioteka, bet taja, ka tie, kas pie stures, zog cik vien var un tapec citam lietam neiznak. Lolot kaut kadas iluzijas par to, ka materialaja zinja neceljot biblioteku mums butu leiputrija / citas prioritates tiktu adresetas, man skiet nav parak sakarigi.
kas par žulti
k
Demakova ir brīnišķīga, izglītota un šarmanta sieviete. Visi "ņerkstekļi", kas par viņu un Godmani mēdz gānīties, vienkārši ir kompleksu mākti neveiksminieki. Pasākums bija brīnišķīgs, redzēju televīzijas tiešraidi. Bibliotēka varbūt ir vienīgais pozitīvi vērtējamais Tautas partijas darbs (Kalvītis man krīt uz nerviem.)
Ieva
I
Es, piemēram, esmu dzimusi šeit, tāpat kā mani vecāki un viņu vecāki, taču esmu pret bibliotēku simts un vienu iemeslu dēļ no kuriem uz latviešu mentalitāti un grāmatām tieši attiecas piemēram nožēlojamais stāvoklis, kādā vēl arvien atrodas mūsu terminoloģija.....
Ieva
I
Laikā, kad, piemēram, vājdzirdīgu bērnu vecākiem jāiet ar pastieptu roku, lai viņu bērni varētu mācīties kur un ko vēlas.... laikā, kad tūkstošiem slimnieku stāv rindās nezinot, vai izturēs un, ja izturēs, vai būs tādā stāvoklī, kas attaisnos gaidīšanu....laikā, kad nekaitāmi pirmsskolas vecuma bērni tā vietā, lai kontaktētos ar vienaudžiem un apgūtu jaunas iemaņas, pa dienu nīkst tētu mammu darba vietas....laikā, kad tipiskam cietumniekam pēc iznākšanas no cietuma būtībā nekas neatliek, kā izdarīt ko tādu, lai atgrieztos atpakaļ....KAS TĀ PIE JODA PAR BRĪVĪBU! Turklā nedrīkst aizmirst transporta problēmu: prptams, ne vienas pašas bibliotēkas dēļ eksperti sola, ka drīz uz Pārdaugavu fiksāk varēs tikt kājām, un tomēr......
Akkaka
A
Pareizi, kad Z.Mežavilka kngs nesa latiņu ,ar lepnumu nesa.. tad arī sanāca Tautas Simbols. Diemžēl, šis " simbols" aiznes miljonus latiņu no bērnudārziem,skolām, pilnīgi nejautājot. Un aiznes neba nu Gaismai, bet kārtējām miljonāru saraksta paplašinājumam. P.S. Iepazīstoties ar iecerēto ,kas notiks GP, diemžēl tā arī neatradu domas vīziju, ka man to vajadzēs jebkad izmantot.To pašu teica arī mani bērni. Tātad, šķiet, tā būs vienkārši liela,smuka būve, kā Hansenes ēka, piemēram, kurā, pieļauju, ekonomisku iemeslu dēļ, pēc īsa laika sāks tirgot lupatas kā savlaik Sporta pilī.
ieva
i
ir uzsākta naudas atmazgāšana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Parastais
P
"Gunāra Birkerta Gaismas pils būs Brīvības simbols XXI gadu simtam....Tumsonība ir par iemeslu tam, ka esam viena no nabadzīgākajām zemēm Eiropā, pieļaujot lai mūs komandē blēžu kliķe." Cienu Z.Mežavilku par aktīvu nostāju pret mūsu valsts politkorumpantiem, taču šajā komentārā redzu tikai lozungus bez argumentiem. Tāpēc jautāju daudz pieredzējušam Z.M.- kā rodas VISAS TAUTAS SIMBOLI? kā māja bez skolotājiem (īpaši eksaktajos pr.) novērsīs tumsonību? Vai tomēr nav tā, ka spožā gaisma no stikla fasādes būs kā saukšana "halva, halva!", taču tumsonība tā arī paliks.
Punkts 1.
P
Man palika iespaids, ka Helēna bija ierāvusi. Kaut kā pārlieku uzspēlēti emocionāli un haotiski viņai sanāca. Un tad vēl tie muļkīgie izgājieni par tām rozā brillēm!
Berta
B
Mani pārsteidza Demakovas neprasme novadīt pasākumu - viss, pilnīgi viss robežojās uz cinisma un nepieklājības robežas. Projekta autoram pasaulslavenajam arhitektam Gunāram Birkertam, kā arī tehniskā projekta līdzautoram arhitektam Ģelzim pat nedeva vārdu, bet toties ar īpašu uzsvaru slavēt slavēja visus bīdītājus un šeftmaņus. To visu skatoties, man palika kauns Birkerta priekšā, jo reāli viņš tur izskatījās kā vienkārši iemaldījies. Demakova atstāja prastas, nekaunīgas un alkatīgas bābas, ar tieksmi uz pašslavināšanos iespaidu, ne vairāk.
milicis
m
Tautai būs vismaz normāla nabagmāja. Lielākā kļūda pēdējo gadu laikā, tauta mirst badā, bet Demakova tik mētājas ar naudu.
...
.
Un no kurienes tad tev tās saskanētās gračenītes netā atrādīs, vai no zila gaisa?
Respekts
R
Nē kā citādi, kā par domāšanas inerci nevar nosaukt tādas milzu ēkas būvniecību tādām vajadzībām, tērējot tādu milzu naudu no budžeta (ja vien tas nav alkatīgs aprēķins) Kad ēka būs gatava tad attapsies, ka nav nemaz vajadzīga un nav populāra lietošanai, jo vieta neērta. No nomalēm grūti sasniedzama, transporta dēļ. Visu tur pieejamo materiālu varēs saņemt mājās, sēžot pie galda. Un tad atradīsies daudzi, kas sūkstīsies, kāpēc nesabūvēja daudzus ērtus terminālus visā pilsētā, viegli pieejamus. Mežavilka kungam derētu mēģināt atbrīvoties no pagātnes izpratnēm, ja jau reiz viņš arī lieto datoru un regulāri pasmeļās internetā interesantus datus, ko lieto savu atmiņu ilustrēšanai. Nav korekti salīdzināt Brīvības pieminekli ar ēku pārdaugavā, kaut izcilu(tagad), bet neglābjami novecojošu, kā morāli tā fiziski un kas noteikti pēc gadiem piecdesmit būs nojaucama, izsmeltā resursa un nelietderības dēļ. Ja nu vienīgi kāds ģēnijs atradīs citu pielietojumu. Piem. kalnā jāšanas sacensību trase.Bet grāmatu glabātavu, nodrošinot šiem vesturiskiem kultūras apliecinājumiem pienācīgu mikroklimatu un drošību, varētu uzbūvēt par daudz mazāku summu. Taisnība ar maizi vien nepietiek, bet bez arī nevar.
Chingacguks
C
Šo projektu atbalsta jau vairs tikai oranžie zagļi, visi, kas uzvārīsies, un kultūras ministrijas siles barokļi. Kam pašiem labi, tie par tautu nedomā. It kā nepietiktu ar grafomānu un miskastes performanču un instalāciju atbalstu caur KM un VKKF. Pēc referenduma pensionāri to būdu nogāzīs, varēs kultūras un mākslas liekēžu bars pastrādāt pie teritorijas sakopšanas, ja "kultūras cilvēki" vismaz kaut kādu darbu prot. Tiem, kas tagad valsts naudu šķiež uz nebēdu, drīz var nākties rakstīt grāmatu "Balles kurpēs piespiedu darbā uz Latgali".
AD
A
Diemžēl šobrīd jaunā bibliotekas ēka ir praktiski palikusi tikai simbola līmenī, simbola, kurš, kā kāds komentētājs izrēķinājis, mums katram izmaksās 3/4 miljonu latu NEDĒĻĀ (ja nemaldos, neskaitot ekspluatāciju). Tā kā mazliet par dārgu simbolam? Runājot par šī simbola lietderību (atkal jāsaka - diemžēl), bibliotekas būves aizstāvji, apsaukājot kritiķus, līdz šim nav spējuši apgāzt racionālus apsvērumus (piem., Econ 00:06).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas