Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Godmaņa atskaiti Saeimā opozīcija sauc par "sīkumainu"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
cereetaajs
c
Feliksa Edmundoviča vārdi bija: auksta galva, karsta sirds sirds unTĪRAS ROKAS. Godmanis aizmirsa pašu galveno-tīrās rokas.Ja tās būtu tādas,daudzas problēmas nebūtu!
lno
l
Diplomus tik tiešām varēja nopirkt, tikai ne Baltijā un arī Krievijā domāju ka nē /varbūt kādā nomaļā apgabalā, bet pasniedzējus gan varēja uzpirkt, lai dabūtu ieskaiti kādā prieksmetā/. Diplomu tirgošana bija plaši izplatīta Vidusāzijā un Kaukaza republikās.
?-?
?
Kārtējā tava, cerams labticīgā, maldīšanās. Ne vien diplomus, bet vēl svarīgākus dokumentus varēja nopirkt. Drīzāk tagad kļuvis grūtā, jo jālūdz palīgā kāds hakers.
Lelle
L
Dažs labs idiotiņš apšauba padomlaika izglītību! Tājos laikos inženiera diplomu par naudu nopirkt nevarēja kā tas notiek šodien. Izglītības sistēma bija pat ļoti laba, vienīgi politekonomijas un zinātniskā komunisma vietā vajadzēja mācīt svešvalodas. Šodien tā sistēma ir totāli sačakarēta...šogad Lauksunversitātē manas paziņas skuķis netika Ainavu arhitekūrā tikai tāpēc, ka vidusskolā nemācīja fiziku.Padomju laikā šādas problēmas nebija, pēc vidusskolas beigšanas varēja iestāties jebkurā fakultātē, ja izturēji konkursu.
lno
l
Vācijai vispār bija aizliegts veidot bruņotos spēkus. Un ilgi tur uzturējās sabiedroto okupācijas karaspēks. Somijā nē. ____________________ Vikipēdija. Netālu no Helsinkiem PSRS izveidoja arī savu karabāzi. Tiesa, 1956. gadā tā beidza pastāvēt. Ja viņa kādu laiku pasēdēja ieslodzījumā, tad tā pati. Brīvību A. Devisai, bija tāds lozungs PSRS. Aizmirsu, varbūt Vjetnamas kara, varbūt cita sakarā. Līdz nākošajām batālijām:)
zvirbulēns
z
Jā, Godmaņā runa, atvainojiet, patiesi bija sekla, tukša un, tas trakākais, pilnīgi lieka :)))
Vai,vai
V
Somija , neko darīt, maksāja reparācijas tāpat kā visas valstis karojušas pret sabiedrotajiem, ass valstu pusē. Vieglāk bija Ungārijai un Rumānijai, bet tās jau faktiski bija okupētas dīvainā veidā, bet tomēr. Vācijai vispār bija aizliegts veidot bruņotos spēkus. Un ilgi tur uzturējās sabiedroto okupācijas karaspēks. Somijā nē. Par emigrācijas latviešiem es negribētu izteikties. Vienīgi to, ka visi nav vienā maisā bāžami, vienīgi to, ka formālisms neatspoguļo patieso ainu. Saskaitiet cik tais vasaras nometnēs piedalās un cik nē. Bet par Devisu Anželu es maz zinu. Vienīgi to, ka politoloģija gan nevarēja būt tas ko vbiņa citiem māca. Pirmkārt tāda disciplīna ASV vispār ņedefinējas, otrkārt tas ko viņa dar īoja drīzāk bija kaut kā saistīts ar sociālantropoloģiju, un nedaudz biheiviorisms, kas tolaik kļuva ļoti populārs, sevišķi dienvidos. Bet lai pārliecinātos , ka runājam par vienu un to pašu, man slinkums tulkot: Angela Devis, a live legend 70, The professor, the author of five books and hundreds articles devoted To female and Negro movement of the USA, social structure Societies, to position in the American prisons. Un paskat cik tālu no tēmas esam tikuši. Tā gadās, kā teica Kurts Vonegūts. (Kurt Vonnegut) Bet piemneklis ir tikai piemineklis, tā nu ir mūsu vēsture, patīk vai nē. Nevis kas tur attēlots, bet ka tāds uzlikts. Man zināms, ka notika līdzekļu vākšana.kolektes organizēšana.
lno
l
Pirmskara Latvijā izaugušie, faktiski ir vistraģiskākā latviešu daļa, kā tur tā šeit, bet tas ir vesela raksta vērts temats. Tie tā arī nekļuva par savu mītņu zemes pilnvērtīgiem (mentāli) pilsoņiem , bet vairs nebija tā īsti latvieši. ______________________________ Pārsteidzoši, ka mūsu viedokļi nesakrīt nevienā jautājumā, lai gan ar ārzemju latviešiem parasti saprotos pat ļoti labi. Mani radi dzīvoja gandrīz visās rietumzemēs /izņemot Austrāliju/ un vairums no viņiem kaut reizi apciemoja Latviju, bet daži brauca katru vasaru. Jā, traģisks ir pirmskara paaudzes liktenis, bet tā bija Latvijas zelta paaudze - īsti patrioti, strādīgi, ar labu izglītību. Ja emigrējušie vairs nebija latvieši, tad ko lai saka par palikušajiem, no kuriem daudzi .paši neapzinoties, ir iesūkuši krievvalodīgā cilvēka mentalitāti? Vēl šodien man pazīstama latviešu ģimene ASV savus bēnus katru nedēļu ved uz 200 km attālo latviešu svētdienas skolu, bet vasarās jaunajai paaudzei tiek rīkotas vasaras nometnes. __________________________ Tagad par Somiju :Somijai no 1945. līdz 1952. gadam bija jāmaksā Padomju Savienībai 300 miljonus zelta dolāru lielas kara kontribūcijas mašīnu un kuģu veidā. (Vēlāk šo summu gan samazināja līdz 226,5 miljoniem.) J. Rislaki. Bija jānoslēdz PSRS - Somijas sadarbības un aizsardzības līgums, kurš Somijai noteica stingrus ierobežojumus bruņotajiem spēkiem, ja nemaldos pat aizliedza smago bruņojumu. Vai tad tas nav diktāts? Somu avīžu redaktoriem bija stingra pašcenzūra atspoguļojot notikumus PSRS. Citādā ziņā, protams, somi baudīja visas demokrātiskas valsts pilsoņu brīvības. Lai nodrošinātos pret PSRS agresijas gadījumā somi pieņema ļoti liberālu ieroču turēšanas likumu privātpersonām, kas acīmredzot arī bija par iemeslu traģiskajam notikumam skolā. Pagaidām:) P.S. Esmu mierīgs kā "atbrīvotāju" piemineklis Pārdaugavā:) Ko tad pasniedza Anžela?
Vai,vai
V
Nu ko jūs tā satraucāties, lno. Man ir ļoti labi zināms par brīvās pasaules vientiesību, salīdzinot bar Latvijā dzīvojošiem . Es varētu šo to papildināt, tomēr tas nav par tēmu. Jūsu izklāstā, ja tā varētu teikt, ir viena būtiska neprecizitāte. lno raksta: ". Mēs padomijā bijām daudz apgaismotāki par neatkarīgajā Latvijā izaugušo paaudzi,"un tā ir patiesība. Tomēr , mēs , rietumos studējošie arī bijām daudz apgaismotāki par neatkarīgajā Latvijā izugušo . Bet Anžela Devisa nav pasniegusi politoloģiju. Pirmskara Latvijā izaugušie, faktiski ir vistraģiskākā latviešu daļa, kā tur tā šeit, bet tas ir vesela raksta vērts temats. Tie tā arī nekļuva par savu mītņu zemes pilnvērtīgiem (mentāli) pilsoņiem , bet vairs nebija tā īsti latvieši. Bet šeit, Latvijā, es pamanīju traģisko turpināšanu dzīvot tais laikos, cenšopies kupēt skaudro patiesību. Uzrakstiet! Bet redz kā novirzījāmies no komentējamā raksta.
lno
l
Tomēr arī tur sistēmā manuprāt diezgan daudz var atrast nepilnības, tomēr ne tik traki kā zinatniskais komunisms. _____________________________ Šo šausmu stāstu vēl varētu papildināt ar partijas vēsturi, filozofiju marksisma - ļeņinisma mērcē u.t.t.. tikai tads sīkums, ka Staļina laikā vēl lauku māju bēniņi bija pilni ne tika ar neatkarīgs Latvijas un vācu laikā izdotām grāmtam, bet pat vēl 19. g.s. izdotām grāmatām /piem. Jaunības tekas:)/; Varēja klausīties gan BBC, gan Amerikas balsi, Vācu vilni, bet Brīvo Eiropu vai krievu Svoboda, izbraucot no Rīgas.Tādā veidā "izlasīju" gan Vēžnieku korpusu, gan saīsinātā veidā Gulaga arhipelāgu, gan Staļina meitas Vēstules draugam. A. M Goldberga /bija tāds BBC krievu redakcijas komentētājs/ tiešo translāciju par pirmo ASV astronautu nosēšanos uz Mēness arī klausījos pa radio., bet 1968. gada augustā visu dienu nosēdējām pie radio klausoties par PSRS iebrukumu Čehoslovakijā. Rietumu raidītājus sāka traucēt, tadēļ klausījamies Dienvidslāviju, kura bija izsludinājusi kaujas gatavību Nr,1. /starp citu arī Somija veica slepenu daļēju mobilizāciju, jo to bija brīdinājis Zviedrijas izlūkdienests/. Kaut kur no 80. gadu vidus no Ļeņingradas nelegali sāka vest Posev izdotās grāmatas. Nebijām jau tādi ausaiņi, kā viens otrs amerikāņu latvietis, kurš ieradies Latvijā tikai pēc neatkarības iegūšanas iedomājas:) Tehnikumā vaicājām vēstures skolotājam /tagad pensionēts vēstures zin. doktors, kurš izveidoja senlatviešu pilsētiņu pie Araišu ezera,/ kā tas var būt, ka Vācija un PSRS vienlaicīgi okupējot Poliju, nesāka karot viena pret otru, un viņš mūs apgaismoja par Ribentropa - Molotova paktu. Mēs padomijā bijām daudz apgaismotāki par neatkarīgajā Latvijā izaugušo paaudzi, kuri 11. novembri uzskata par Lāčplēša dzimšanas dienu un vienu otru amerikāni, kam politoloģiju pasniegusi Andžela Dēvisa:)
Vai, vai
V
Protams, ka tā ir kā Jūs sakiet un man ir tikai vienas , Pensilvānijas universitātes (University of Pennsylvania ) izglītība. Taisnību sakot es tur mācījos desmit gadus, jo man likās interesantas vairākas programmas. Tomēr arī tur sistēmā manuprāt diezgan daudz var atrast nepilnības, tomēr ne tik traki kā zinatniskais komunisms. Mums gan arī bija iespējas ar to iepazīties, bet reti kuram tas interesēja aloģisma dēļ, vai varbūt studentu nespējas saprast dēļ. Es domāju, kad runāju par izglītību, to izglītību, ko nevar iegūt nevienā mācību iestādē. Un man šķiet, ka Jūs to saprotiet, kas ar to domāts. lno dažreiz nepārdomātie argumenti un pat nesavaldīgie dusmīgie teksti liecina, ka daudz ko vēl vajadfzētu apgūt, tas manuprāt, bet man jau nepieder patiesības monopols. Bet RPI ,cikmanzinams , ir bijusi visaugstākās kategorijas augstskola , vismaz agrāk. ES pazīst dažu labu absolventiu, kasmanatstājuši vispusīgi erudītu cilvēku iespaidu.
tautvidis
t
...bet RPI diploms nav nekāda atestācija , sevišķi, ja Jums ir nācies apgūt politekonomiju vienbalsīgi ar zinātnisko komunismu, kas, kā man zināms bija obligāta prasība. ... ======================================================== ================== Tā kā arī es esmu savā laikā beidzis RPI, tad varu norādīt uz Jūsu maldiem tai sakarā- kas, kā un cik nopietni tur tika mācīts. Tikpat labi es varētu noniecināt arī jebkuru Jūsu iegūto izglītības sertifikātu.
ZBL
Z
Pirms gada, kad Godmanis vēl bija IM viņš atskaitījās, ka Latvijā plosoties Čekistu un desantnieku banda! Gada laikā ir noskaidrots bandas vadoņu loks - pazīmes un iesaukas a)buldozerists - hiperaktīvs tips, kam prātā vien lidmašīnas,b) kurmjandris jae Ulbrokas čekmens, kas nozagto iemaina pret vekseļiem slāvu bandītiem,c) poļitruks Huseins - pataloģiski mantrausīgs un nekaunīgs, raksturīga Sorosa paranoja, jo viņam liekas, ka tas nozog vairāk. I.G. bandas sekretārs anno 1990.
Lola
L
To Andrew Tieši manas domas par to nolikšanu. Kā reiz to arī domāju - ka ir vērts ieklausīties tādos gudros ekonomistos kā Strazds. To AE Kalvītis tikpat kā neieklausījās ekonomistos. Daudz kas tika izrunāts tajās sanāksmēs, bet maz kas ieviests. Vienīgais, ko iegerožoja - tā ir kreditēšana, turklāt tas tika darīts daudz par vēlu. Jau sen ekonomisti saka, ka vajag steidzamus pasākumus eksporta atbalstam - šis priekšlikums biojan ietverts jau 2007.gada martā valdības apstiprinātajos soļos inflācijas mazināšanai un ekonomikas stabilizēšanai. Taču tie stāsies spēkā vien 2009.gada sākumā. Nu ko, esam ļoti "žigli". Bez eksporta atbalsta tagad vajag citus atbalsta pasākumus - IIN likmes samazināšana vai daudz krasāka neapliekamā minimuma palielināšana, par ko runā Andris Strazds, taču izskatās, ka arī ar to notūļāsimies :(((((
duksis
d
tā varētu būt laba prakse - valdība vismaz reizi pusgadā atskaitās Saeimai, kas to ir ievēlējusi. Un Saeima vismaz reizi pusgadā atskaitās sabiedrībai - arodbiedrību, NVO, mediju u.c. pārstāvjiem. Tas notiktu tā, ka Saeima (līdzīgi kā premjers Saeimai) noziņo, kas būtisks ir padarīts par iepriekšējo periodu, bet mediji un NVO uzdot precizējošus kritiskus vai mazāk kritiskus jautājumus. Tad arī būtu iemesls 2 reizes gadā pavērtēt, kā Saeimas darba kārtība un paveiktais atbilst vēlēšanu solījumiem un programmām (lai nav tā, ka Kalvītis un TP saka, ka prioritāte ir ekonomika, bet patiesībā no ekonomikas neko nesaprot un galvenā prioritāte ir KNAB likvidēšana). Pagaidām, šķiet, ka Saeima i nedomā atskaitīties sabiedrībai par savu veikumu. Un mēs arī neprasām, vai prasām par maz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Premjera Ivara Godmaņa ziņojums Saeimā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas