Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Imšu un Veipu soda ar sešiem gadiem cietumā un mantas konfiskāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
volk tambovskij
v
starpcitu Imšam jau ir darba piedaavaajums ...taatad kaadam tomeer ruup
Alberts nr.1
A
Pamazām, palēnām nāks gaismā arī citas šmuces. Šie divi ir tikai pirmās bezdelīgas.
PAREĢIS
P
Jebkurā iestādē darbinieki var apzagties. Jautājums, cik veiksmīgi uzbūvēta kontroles sistēma un kā tā tiek darbināta. Ja jau abus šmuļus noķēra un notiesāja ar reālu brīvības atņemšanu + pilna mantas konfiskācija, tad pierādījumu bija pietiekoši. Tā ir laba ziņa: šie divi nelaimīgie būs par labu biedinājumu citiem. Prieks, ka iekrita!
zemietis
z
tak Ellas Ivanovas(lai miers viņas pīšļiem) mobīlais pazuda.Bet tas faktiski galvenais veščdoks pret viņas vīru. Itkā pārvācoties uz jauno policijas ēku ""noklīdis"". Vispār diezgan daudz ir dzirdēts kā pazūd pierādījumi un pat lietas. Nekādu ilūziju.
Traki
T
Ja kas tāds notiek knab, tad negribas domāt, kas notiek citās tamlīdzīgās iestādēs...
Andris
A
"Ja nu vienīgi kādam no abiem ir pietiekami spēcīga uzticības persona ārpusē" HĀ, HĀ ja būtu, šie līdz mantas konfiskācijai nenonāktu :))) tagad Škēles vārdiem sakot, paņēma un uzmeta.... un pelnīti. sunim suņa liktens.
Brigadieris
B
Saimnieks abus uzmeta. Droši vien solīja, ka būs daži gadi nosacīti, pēc tam pazudušo summu varēs atmaksāt gadsimtu. Bet nu šiem atliek klusēt minimums 3 gadus, citādi var uzskriet neapgaismotam un noasinātam armatūras stienim cietuma pagalmā. Ja nu vienīgi kādam no abiem ir pietiekami spēcīga uzticības persona ārpusē, kas var nolikt Saimnieku uz ausīm.
ciniķim
c
Īsts lumpeņa rēķins!
Klementīne
K
Visi labi atceras skandalozo atgadījumu KNAB, kad izrādījās, no seifa pazudusi liela nauda. Varbūt esmu ko palaidusi garām, bet man radies iespaids, ka šeit ir vairāki jautājumi, uz kuriem atbildes joprojām nav: 1. Izmeklēšanā tā arī nav noskaidrots, kur palika lielākā daļa no seifa pazudusī nauda. 2. Vairākus mēnešus pirms skandāla, kāds gari un izpļāpājās par naudas zagšanas faktu. Bēdīgi slavens kādas Partijas vecbiedrs ar sliktu reputāciju. 3. No kurienes šis resnītis to zināja, ja audits KNAB notika tikai vairākus mēnešus vēlāk? 4. Kāpēc šis resnītis neziņoja tiesībsargājošām iestādēmm ja jau zināja par kriminālnoziegumu, kas apdraud valsts drošību? Trūkst skaidrības - rodas vieta spekulācijām. Šīs pašas Partijas pārstāvji valdībā mēnešiem ilgi mēģināja aizvākt KNAB vadību, slepus izmainīt Drošības likumu. Tolaik izskanēja daudz dažādas versijas par šo tēmu. Viena no tām bija visai nepievilcīga: šādi Koalīcija esot mēģinājusi iegūt kontroli pār izmeklēšanu, ko tiesībsargājošās iestādes veica pret vairākiem Koalīcijas partijas maizestēviem. Kad tas neizdevās, esot tikusi noorganizēta nauzdas pazušana, lai diskreditētu Loskutovu. Interesanta loma šajā spēlītē tikusi atvēlēta pļāpīgajam resnītim ar sasvīdušajām padusēm no Partijas, kurš vaļīgi izrunājās par naudas pazušānu vairākus mēnešus pirms jebkādas oficiālas pārbaudes. Tas liek domāt, ka viņš bija informēts par šo lietu. Kā viņš par to uzzināja, un kāpēc nevērsās tiesībsargājošās iestādēs, tā paliek mīkla. Ja nu vienīgi pieļautu iespēju, Dies'pasargi, ka viņš piederētu pie aprindām, kas naudas pazušanu noorganizēja, bet tas šķiet pārāk bezkaunīgi, lai tam noticētu. Kaut gan, kas zina?
ciniķis
c
Davai rēķināt, bija tā spēle to sveču vērta vai nē. Ok., 6 gadi cietumā, tas ir 12x6=72 mēneši. Imšam izceltā maksimālā summa ir 102 taukšķi, tātad 102 000:72=1416,6 Ls mēnesī. Bet šī ir summa, ja vīrs tin termiņu no zvana līdz zvanam. Bet pēc sodu izpildes likuma viņš var tikt atbrīvots arī pirms termiņa, ja ir nosēdējis vismaz pusi piespriestā priekšzīmīgi. Tātad, ja viņš ideāli uzvedās, tad viņam termiņš ir uz pusi īsāks, bet iegūtā summa uz pusi lielāka, t.i. 3 gadi un 2833,3 Ls mēnesī. A tagad padomājam - a kur tu dabūsi šajos laikos tādu algu uz rokām - 2833,3 Ls mēnesī? Ok., tā, ka Imšam šī spēle vairāk vai mazāk ir rentabla, bet, ja ticēt, sazvērestības teorijām un tam, ka viņam kāds tumšais spēks samaksāja vēl papildus tikai, lai nomelnotu knābi, tad viņš vispār ir zirgā. Tas, ka viņam tur piesprieda atmaksāt tās štukas, tam var mierīgi spļaut virsū no 9 stāva - nav darba, nav ienākumu tā teikt. Mūsu valstī atsevišķi bezdarbnieki ( pie nosacījuma, ka nezīmējas) dzīvo daudz, daudz labāk, kā nodarbinātie. Ja skatās uz veipu un uztaisa tādu pašu aprēķinu, tad viņai sanāk bišķiņ drūmāka aina. Maksimālā iegūtā summa ir 33 štukas, ja par to 6 gadi cietumā, tad izdalam 33 000:72=458,3 Ls mēnesī, ja viņa tin pusi termiņa, tad attiecīgi 916,3 Ls mēnesī. Pēc cipariem redzam, ka, ja viņa tin visu termiņu, tad viņai sanāk krievu bizness, ja pusi termiņa, tad vēl ciešami. Bet man ir bišku neskaidrības - Imša it kā sācis daļu nočieptā atmaksāt, bet laikam jau nav sanācis, ja tāda summa - piespriesta 102 taukšķi.
taisniba
t
Loti labi, ka viniem atnema visu mantu, lidz pedejam santinam, bet cietuma sos zaglus gan nevajadzeja turet. Abi sie zagli ir publiski japakar, lai nebutu jatere nodoklu maksataju nauda so zaglu uzturesanai.
Smecernieks
S
a vini savu vainu atzina?
no malas
n
Janka bildēs labi izskatās, laikam cietumā veselīgs dzīves veids.
mazā
m
Jā, joprojām nav sniegta atbilde uz jautājumu, kādos dzēruma vai trakuma murgos Bērziņš nosapņoja precīzu summu nozagtai naudai, par kuras nozagšanu neviens tobrīd vēl nezināja.
nevar taki būt, ka
n
seriāls - ģēģeri jau arī tāpat - tiesāja - vāvuļoja - notiesāja - izziņoja .... un tad klusi klusi ... tagad nespēs vien samaksāt :P

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas