Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: Jaunajai partijai SCP četri līderi

Sestdien nodibināta partija "Sabiedrība citai politikai" (SCP). Par tās dibinātājiem kļuvuši 330 cilvēku. Par SCP partijas priekšsēdētāju ievēlēts ekonomists Gatis Kokins par kuru savas balsis atdeva 231 jaunais partijas biedrs. Partijā būs trīs līdzpriekšsēdētāji - Aigars Štokenbergs (245 balsis), Artis Pabriks (241 balss) un Karīna Korna (234 balsis). 

Savukārt partijas valdē darbosies Gundars Ramanovskis, Edgars Štelmahers, Valters Bruss, Aldis Gobzems, Gundega Rancāne, Edvards Smiltēns, Jānis Oga.  

Lai reģistrētu partiju ar SCP nosaukumu, bija jāmaina biedrības “Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij” nosaukums. Tā kā partijas un biedrības nosaukumiem bija jāatšķiras, šīs biedrības nosaukums turpmāk būs "Sabiedrība par labām pārmaiņām,” informēja A.Gobzems.

Partijas dibinātāju vidū ir arī Gunāra Meierovica atraitne Ingrīda Meierovica un diplomāts Valdis Krastiņš. I.Meierovica būs jaunās partijas Goda biedre. Viņa kongresā teica, ka valstī jau sen ir vajadzīga cita politika. Jaunajam spēkam viņa novēlēja neieslīgt politiskos ķīviņos, bet meklēt domubiedrus.

Par jaunās politiskās partijas dibinātājiem kļuvuši arī režisore Žaklīna Cinovska un mūziķi Baiba Bartkeviča un Harijs Ozols. Dibinātāju vidū ir arī Aija Uzulēna, Latvijas avīzes žurnālists Ģirts Kondrāts un Latvijas bankas sabiedrisko attiecību nodaļas darbinieks Jānis Motivāns.

Diena sastapa arī vairākus cilvēkus, kuri jau ir darbojušies citās partijās, kā Velgu Sutenu - bijušo Tautas partijas (TP) biedri no Jelgavas. Viņa teica, ka uz Sabiedrību citai politikai ir pārnākuši 28 bijušie TP biedri, bet kopumā no Jelgavas rajona šajā partijā vēlas darboties 57 jelgavnieki. Dibinātāju vidū ir arī uzņēmuma Brīvais vilnis valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš iepriekš darbojies Konservatīvajā partijā un kandidēja uz Salacgrīvas domi pašvaldību vēlēšanās, kā arī bijušais Augstākās padomes deputāts Oļegs Batarevskis.

Kā savā uzrunā norādīja Gatis Kokins, kura kandidatūra izvirzīta partijas priekšsēža amatam, zālē esot "daudzi citu partiju atraidītie". 

"Mēs nedrīkstam būt projekta partija un nedrīkstam aizstāt prokuratūru valstsvīru vajāšanā, mūsu uzdevums novest valsti pie veiksmīgas ekonomikas," teica G.Kokins. Pēc viņa vārdiem, nedrīkst tukši gānīties, bet konstruktīvu kritizēšanu jāapvieno ar kompetentu piedāvājumu.

Uz partijas dibināšanas kongresu ieradies arī TB/LNNK biedrs Juris Putriņš, politologs Veiko Spolītis, kurš ievēlēts Salaspils pašvaldībā no Jaunā laika, novēroja Diena.

Viens no SCP līderiem Aigars Štokenbergs, uzrunājot kongresu, teica, ka “mēs esam maza grupa un maza partija pagaidām bez lielām naudām, bet mūsu pusē ir taisnīgums.” Viņš uzsvēra, ka valstij ir skaidri jādefinē spēles noteikumi, nevis jāpārsteidz ar nesagatavotiem lēmumiem. Taču pēc viņa vārdiem, ieviešot citu – sociāli atbildīgu politiku, jāapzinās, ka ne viss, kas ir bijis līdz šim, ir bijis slikti un nedrīkst sabojāt lietas, kas šajā valstī darbojas labi. Kā savā uzrunā sacīja A.Štokenbergs: “Cita politika nozīmē īstu demokrātiju, kuras avots ir sabiedrība.”


(papildināta ar 1., un 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas