Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FOTO: Kalnmeiers kļūst par ģenerālprokuroru

Saeima pirmdien ārkārtas sēdē lēma par Ērika Kalnmeiera apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā, tādējādi jau otro reizi vērtējot Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča ieteiktās kandidatūras piemērotību atbildīgajam amatam. Iepriekš Saeimas atbalstu neguva Jānis Maizītis.

Šoreiz viss notika kā iepriekš tika prognozēts. Ē.Kalnmeieru šajā amatā atbalstīja – 54 deputāti, pret balsoja 25, bet 12 atturējās.  Balsojums bija aizklāts.

Ja par J.Maizīti balsoja ar vēlēšanu zīmēm, tad balsojums par Ē.Kalnmeieru notika elektroniski.

Kā pēc apstiprināšanas amatā sacīja Ē.Kalnmeiers, pirmais uzdevums būs sākt ar virsprokuroru darba uzlabošanu, lai pastiprinātu kontroli pār prokuratūras darba kvalitāti. Pēc tam varēs sekot arī prokuroru apmācība, bet Ē.Kalmeiers uzskata, ka ir jābūt valdības atbalstam sistemātiskai tiesu varas darbinieku apmācībai. “Man mugurkaula stingrības nepietrūks,” solīja Ē.Kalnmeiers.

Amatā Ē.Kalnmeiers stājas šodien.

J.Maizītis jaunajam ģenerālprokuroram novēlējis tik galā ar lielu un ekonomiski sarežģītu lietu izmeklēšanu, vēsta BNS.

"Budžeta situācija jau nav uzlabojusies. Darbinieku motivācija strādāt, strādāt lielās atbildīgās lietās - tas, manuprāt, joprojām aktualitāti nav zaudējis, lai izmeklētu lielas un ekonomiski sarežģītas lietas, kas izraisījušas lielu sabiedrības interesi, un to nav vienkārši izdarīt. Es noteikti novēlu pēc iespējas tikt ar to galā," viņš sacīja, jautāts par jaunā ģenerālprokurora uzdevumiem.

Motivācija, pēc Maizīša domām, sastāvot ne tikai no atalgojuma, bet svarīgi esot, lai prokurori justu, ka viņi dara sabiedrībai vajadzīgu darbu un ir gatavi stāvēt pāri jebkādām ietekmēm vai savtīguma izpausmēm, kas diemžēl Latvijas politikā pastāvot.

"Protams, ka grūts. Es nekādā ziņā nedomāju, ka tie procesi, ar kuriem man bija jāsaskaras, pildot ģenerālprokurora pienākumus, ir beigušies," viņš atzina.

(papildināta ar J.Maizīša teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas