Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Kuģi Romanka joprojām nav izdevies novilkt no sēkļa

Poļu kuģa _Romanka _novilkšana no sēkļa pie Pāvilostas joprojām nav vainagojusies panākumiem. Piektdienas vakarā no Ventspils ieradās velkonis, taču nelāgo laika apstākļu dēļ tam neizdevās pietuvoties kuģim. Velkonis atrodas aptuveni kilometru no izskalotā transportkuģa, taču ir sameklētas tauvas un plānots drīzumā sākt glābšanas darbus.

Jau vēstījām, ka piektdienas rītā ap plkst. 5.30 Latvijas dienesti saņēma informāciju, ka poļu tankkuģis Romanka uzskrējis uz sēkļa pie Akmeņraga. Negadījuma iemesli joprojām nav zināmi. Piesārņojums neesot konstatēts un  uz notikuma vietu devies velkonis.

Aizsardzības ministrijā informē, ka transporta kuģis ar septiņu cilvēku apkalpi, kurš 65 m garš un 11 m plats, bez kravas devās uz Rīgu. Kuģa tilpnēs tā darbības nodrošināšanai ir aptuveni 40 tonnas degvielas. Kuģis uz sēkļa atrodas aptuveni 50 m attālumā no krasta, aptuveni 7-8 km attālumā no Pāvilostas.

Pēc sākotnējās informācijas Romanka bijusi ceļā uz Rīgas ostu.

Latvijas Jūras administrācijas pārstāve Sarma Kočāne aģentūrai BNS apstiprināja, ka negadījumā nav konstatēta arī degvielas noplūde no kuģa tvertnēm, tāpat kuģim pašlaik nav konstatēti nekādi citi būtiski bojājumi. Ja kuģim nebūs radušās tehniskas problēmas, tas patstāvīgi turpinās paredzēto maršrutu.

Uz notikuma vietu devās Krasta apsardzes kuģi KA-14 "Astra" un Jūras spēku kuģi A-90 "Varonis", iesaistīts arī Gaisa spēku helikopters LAF-104 un izsludināta trauksme sauszemes glābšanas vienībām no Ventspils un Rīgas.

"Kuģis Romanka stāv "taisns kā svece" aptuveni 60 vai 70 metrus no krasta," Diena.lv rīta pusē stāstīja Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons, kurš aplūkojis negadījuma vietu no krasta. Kādi bijuši avārijas iemesli viņš nezināja teikt – viļņi jūrā neesot bijuši lieli, vējš arī neesot sasniedzis vētras līmeni. Viņš pieļauj, ka visdrīzāk bijušas problēmas ar navigāciju. Lai arī vieta pie Akmeņraga kuģu satiksmei esot bīstama, tā kartēs attiecīgi atzīmēta. Pēc U.Kristapsona rīcībā  esošas informācijas no Ventspils ostas jau esot izgājis velkonis, kurš nocels Romanku no sēkļa.

Videi avārija draudus nav radījusi, jo kuģis Romanka bijis bez kravas ceļā uz Tallinu. tā savukārt teica Jūras administrācijas Avāriju izmeklēšanas nodaļas vecākais inspektors Staņislavs Čakšs. "Kāpēc tas pie mums bija iemaldījies pagaidām nevar pateikt," viņš sacīja. Kādi bija avārijas iemesli pagaidām nav izdevies noskaidrot. To neesot varējis paskaidrot pat pats kuģa kapteinis, sacīja S.Čakšs.

(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas