Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Lielveikalu tīkls mēģina ievest viltotas rotaļu automašīnas

Kāds lielveikalu tīkls mēģinājis Latvijā ievest no Ķīnas kontrafaktas jeb viltotas 168 Mini Cooper rotaļu automašīnas. Par to Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas administrācija ir noteikusi sodu 900 latu apmērā un preču konfiskāciju.

Šim lielveikalu tīklam tas ir jau piektais šāda veida pārkāpums aptuveni pusgada laikā.

Kā informē VID, pērnā gada nogalē dienesta darbinieki, veicot fizisko kontroli kādai kravai, kurā saskaņā ar muitas dokumentiem atradās rotaļu automašīnas no Ķīnas, konstatēja, ka kravā atrodas rotaļlietas, kas ir vizuāli līdzīgas Mini Cooper automašīnu modeļiem. Muitas darbiniekiem radās aizdomas, ka kravā esošās rotaļlietas ir kontrafaktas, un lielveikalu tīkls, kurš bija kravas saņēmējs, ar savu rīcību pārkāpj Mini Cooper preču zīmes īpašnieka – uzņēmuma BMW AG - intelektuālā īpašuma tiesības. VID darbinieki aizdomīgās rotaļlietas izņēma un nosūtīja vēstuli Mini Cooper preču zīmes īpašnieka pārstāvim ar lūgumu sniegt atzinumu, vai minētā prece pārkāpj intelektuālā īpašuma tiesības. Šī gada 28.janvārī VID saņēma apstiprinājumu tam, ka rotaļlietas ir kontrafaktas.

Skandināvijas uzņēmumam piederošam lielveikalu tīklam, kurš bija centies valstī ievest viltotās rotaļlietas, noformēts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu par muitas režīmu izpildes noteikumu pārkāpšanu. Tika arī piemērots sods.

Kā norāda VID, minētais lielveikalu tīkls jau iepriekš ir bijis četras reizes sodīts par muitas režīmu izpildes noteikumu pārkāpšanu. Arī pērn uzņēmums centās ievest kontrafaktas rotaļu automašīnas - aptuveni 14 200 viltotus Hummer un Formula 1 automodeļus, kā arī vairāk nekā 2000 sporta apavus ar viltotu Adidas preču zīmi. Par šiem četriem pārkāpumiem uzņēmums tika administratīvi sodīts un bija spiest samaksāt soda naudu kopumā gandrīz 2500 latu apmērā. Visas viltotās preces tika konfiscētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas