Sēra dioksīds ir pārtikas piedeva, kuru atļauts izmantot vīna ražošanā, taču, ja tā koncentrācija dzērienā pārsniedz 10 mg/l, tā ir jānorāda produkta marķējumā. Laboratorisko izmeklējumu rezultāti liecina, ka Spānijā ražotajā vīnā sēra dioksīds ir 200 mg/l.
Sēra dioksīds ir alergēns, tādēļ īpaši būtiski par tā klātbūtni produktā, ir zināt alerģiskiem cilvēkiem.
PVD inspektori apturējuši 476 pudeļu izplatīšanu, no tirdzniecības jāatsauc vēl gandrīz 2000 vīna pudeļu.
Kā portālam stāstīta PVD, minētā sēra dioksīda koncentrācija nav minēta arī uz oriģinālās etiķetes, tāpēc dienestam nav pretenziju pret Maxima tīklu. Vīns ir izplatīts Maxima veikalos visā Latvijā. Runa esot par konkrētu vīna partiju.
PVD pārstāve Ilze Meistere sacīja, ka veselības traucējumus šādai sēra dioksīda koncentrācijai nevajadzētu radīt, taču svarīgi to būtu zināt cilvēkiem, kuriem ir alerģijas.
(papildināta ar FOTO)