Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: Mūrniece plūdu skartajā Jelgavā

«Domāju, ka jums vajadzētu vairāk pievērst uzmanību iedzīvotāju apziņošanai,» uzskata iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), kas šodien devās uz plūdu skarto Jelgavu.Pēc piektdienas prognozēm, palu ūdeņi Lielupē paaugstinās posmā no Valgundes līdz Kalnciemam, taču lēni krīt Jelgavā un augšpus tās, vēsta portāls zz.

lv. Ledlauzis, drupinādams ledu jau divas dienas, vēl nav ticis no Buļļupes Lielupē. Grūti prognozēt, kad tas varētu nokļūt vismaz līdz Kalnciemam.Latvenergo aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību elektromezgliem un sadales skapjiem.Piektdien elektrības padeve Jelgavas un Bauskas rajonā bija atslēgta 538 objektiem. Pirms dažām dienām to skaits sasniedza astoņus simtus, raksta zz.lv.

Tuvākajās dienās, saskaņā ar Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Latvijā, siltuma un bieža lietus ietekmē, gaidāma sniega kušanas paātrināšanās. Gaisa temperatūra naktī saglabāsies +1...+6 grādu robežās, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +4...+9 grādiem, sestdien līdz pat +10...+14. Straujāks kļūs arī ledus segas sairšanas process.

Kritiska situācija saglabāsies Ventas un Lielupes baseinos - ledus sastrēgumi, kas atrodas Latvijas rietumu un centrālas daļas upēs var sākt virzīties uz leju, un appludināt jaunas teritorijas, iespējama arī jaunu sastrēgumu veidošanās tuvāk upju lejtecēm.

Tuvākajā laikā ūdens līmeņu celšanās intensitāte pieaugs arī Latgales un Vidzemes upēs, bdīdina Vides ministrija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Brīvdienās kritiska situācija saglabāsies Ventas un Lielupes upju baseinos, brīdina Vides ministrija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas