Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Pašvaldības rosina samazināt neapliekamā minimuma slieksni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Oskars
O
PADZĪT VISUS DOMNIEKUS lai iet ielas LAIZĪT.
purn's
p
Piedāvāju eksperimentu - sadalīt valsti divās zonās - pusē pašvaldību paaugstināt neapliekamo minimumu un samazināt PVN, otrā pusē samazināt neapliekamo minimumu un celt PVN.. pat seskam būtu jābūt skaidrs, kura puse būs dzīvotspējīga, kura lemta bada nāvei;)
Man kauns par tādām
M
Neapliekamais minimums par bērniem ir atbalsts sociāli mazaizsargātai grupai - ģimenēm ar bērniem. Pilnīgi neticas, ka mūsu vēlētās pašvaldību deputāti grib to naudu atņemt iedzīvotājiem, lai maksātu paši sev nenormālas algas par rokas pacilāšanu reizi nedēļā vai mēnesī.
Es
E
Vismaz neapliekamā minimumu par bērniem būtu izlīdzinājuši, lai ģimenes ar bērniem var izdzīvot.
Neticiet Pašvaldību
N
Pašvaldības neļauj palielināt neapliekamā minimuma slieksni, Pašvaldības alkatīgi grib gūt nesamērīgus ienākumus no nekustamā īpašuma nodokļa, pašvaldības grib taisīt Pasaulē dārgākos tiltus (kuri beigās nekur tā īsti neved), pašvaldības grib ierobežot uzņēmējdarbību utt., utjpr. Pašvaldību vēlēšanas ir pēc dažiem mēnešiem. Tad viņi visi atkal stāstīs, cik viņi būs labiņi, kā rūpēsies par saviem iedzīvotājiem, bet pēc tam atkal darīs to pašu.
Andrievs
A
Ministru un pagastve­ču kungi, padomājiet arī, kā Jūsu iecerētās manipulācijas ar ienākuma nodokļa likmi, neapliekamo minimumu un PVN ietekmēs strādnieka ģimenes budžetu? Kad Latvijā ar ienākuma nodokli apliks ienākumus? Tagad ar ienākuma nodokli apliek tikai darba algu tai, skaitā ģimenes iztikas minimumu.
No ārzemēm
N
Joprojām uzskatu, ka valsts pārvaldes izdevumi jāsamazina vismaz 2 x. Ņemsim Rīgas domi. Tās struktūrvienības aizņem 60 ēkas visā centrā. Naivie cilvēki domā, ka visa pilsētas pārvalde sēž tikai rātsnamā. Neskaitāmas aģentūras un pārvaldes. Rezultāta gan nekāda, satiksmes organizācija tikai pasliktinās, uzņēmējam veikala atvēršanai vajag 20 atļaujas, būvētājam tikpat. Vlsts līmenī ir tikpat bēdīgi. Katrai ministrijai piekabinātas ap 10 aģentūras, piemēram 10-20 ēku pārvaldei no privātā īrē 21. ēku, kur sēž ēku apsaimniekošanas aģentūra. Un ko dara Rīgas rajona attīstības aģentūra? Bez vismaz 2 x pārmaksātajiem interneta punktiem (kur ir to adreses?) citas aktivitātes nezinu. Kā labas gribas žests būtu jauno 3 brāļu slēgšana, nesaprotu, ko viņi dara. Nevienu no viņiem bibliotēkas būvlaukumā ar lāpstu neesmu redzējis. Protams, Godmanis teica, ka tad būs jāmaksā bezdarba pabalsti, bet tas tomēr ir mazāk nekā algas ar 5 prēmijām, valodu kursi, dienesta auto, telpu īre (nez cik muita maksā par kv.m. Triangula bastiona?), datori ar Vistu un Office 2007 (lai uzrakstītu vēstuli txt sarežģītībā), 2x pārmaksātas mēbeles utt. Un galvenais- lai attaisnotu savu eksistenci, daudzas no iestādēm iejaucas reālā uzņēmejdarbībā, prasot nepamatotu saskaņošanu, atļaujas, atskaites. Ja nu valdības vadītājs strikti uzstāj par to bezdarbu, uzbūvēsim Olaines kūdras purvos vēl 30 valsts pārvaldes iestādes un pieņemsim darbā visus bezdarbniekus. Lai viņi sarakstās savā starpā un dod atskaites viens otram.
Vita
V
man patīk, kā tauta lasa un klausās...:( cienītie, nevis algas par 15%, bet atalgojumu fondus! Pašvaldībās neviens par pliku algu nestrādā, dārgie...
zvirbulēns
z
Starptautiskais Valūtas fonds sarunās ar valdību ir norādījis, ka arī pašvaldībām nākamgad būtiski ir jāsamazina savi izdevumi. ----------------------- Kurš cilvēks, cilvēki konkrēti ved sarunas ar MK? ----------------------- Skaidrs ir viens, spekulējot ar itkā esošajām SVF norādēm, tiek darīts viss, kas iešaujas prātā :(((
0
0
Tas ir praatiigi, jo nevis nauda pazuud ministriju un dienestu darbinieku algaas, bet bezjeedzigi daudz korumpeeto pashavaldiibu darbinieku atalgojumaa, maz jau bija piemeeru par RD attīstības departamentu, celjiem privātmaaju rajonaa un bezjedziigo paarvalzu uztureeshanai.
Mister X
M
Es apmeram saprotu uz kuru pusi iet musu valsts...ir pedejais laiks iejaukties zurnalistiem,opozicijas politikiem un ne jaukas terzesanas tv kameru prieksaa limenii.Algas nedrikst pazeminaat.Nevar dziivot 2009 gadaa ar 2005 gada algaam.
es
e
kurš nobarojies pagastvecis piekritīs , ka smazina viņam algu-pašvaldībās ir speciālisti, kas tiešām strādā , tiem atvainojos, bet arī tādi, kuriem visgrūtākais darbs ir sagaidīt darba dienas beigas un kārtējo algas dienu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas