Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: PS nolemj piedalīties "Vienotībā"; Kristovskis: kopā esam neuzvarami

Pilsoniskā savienība (PS) sestdien kopsapulcē pieņēma lēmumu piedalīties partiju apvienības _Vienotība _dibināšanā un pilnvaroja partijas priekšsēdētāju Ģirtu Valdi Kristovski pārstāvēt PS, apvienību ierakstot partiju reģistrā.Pirms šī lēmuma pieņemšanas Sandra Kalniete (PS) teica, ka šis būs ļoti vēsturisks lēmums. Viņa atgādināja arī vairākus Latvijas vēsturē svarīgus brīžus, kad vienotībai bijusi izšķirošā loma, un pirms balsojuma aicināja visus paklusēt, lai klusums palīdz izprast lēmuma nozīmi.

Pēc lēmuma pieņemšanas PS vienojās dziesmās, tai skaitā, dziedot Virs galvas mūžīgs piena ceļš.

"Sašķelti mēs esam tikai spēcīgi, bet Vienotībā – neuzvarami," tā PS kongresā savukārt pirms tam teica partijas līderis Ģirts Valdis Kristovskis. Viņš aicināja partiju izšķirties par iesaistīšanos Vienotībā, jo tikai visi kopā varētu iegūt tik lielu ietekmi, lai, pēc viņa vārdiem, Šķēles, Šlesera, Lemberga un Krievijas "pakalpiņi" nevarētu izveidot valdību.

Viņš atzina, ka pastāv arī riski, jo Valda Dombrovska (JL) valdībai nebūs viegli panākt [ekonomikas] strauju izrāvienu. "Par to liecina Šķēles atgriešanās bez piedāvājuma ar sabraukta eža kažociņu pār plecu," teica Ģ.V.Kristovskis.

PS līderis uzskata - ja Vienotība neveidos nākamo valdību, tas nozīmēs oligarhu ceļu un Latvijas kā nacionālas valsts pastāvēšana būšot stipri apdraudēta. "Taču mēs nepieļausim tādu scenāriju," pārliecināts bija politiķis.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL), uzrunājot PS kongresu, sacīja: "Valsts maksātspēja ir nodrošināta un ir pirmās atveseļošanās pazīmes ekonomikā, bet tas risks ir, ka atsevišķas partijas ir gatavas likt uz spēles valsts finanšu stabilitāti."

JL līdere Solvita Āboltiņa, kuras vadīto partiju savulaik atstāja daļa biedru, kas vēlāk izveidoja PS, sacīja: "Mums ir gājis dažādi, bet mēs saprotam, ka nedrīkstam spēlēties ar savu valsti. Mums ir jāpanāk, lai Saeima vairs nebūtu kā lupatu lelle, kuru var raustīt, uz kuru pusi katrs kā iedomājas." PS līderis Ģ.V.Kristovskis bija pārliecināts, ka Vienotība veidos nākamo valdību pēc vēlēšanām. Savukārt turpmākie četri gadi parādīšot, kā šīs partijas spēj sastrādāties, ko paveikt, un vai nākotnē uz apvienības bāzes ir iespējams veidot vienu politisko spēku.

Rēzeknes novada deputāte Līvija Plavinska debatēs atzina, ka vārds "deputāts" jau kļuvis par lamu vārdu, un pastāv bažas, ka laukos cilvēki negribēs iet uz vēlēšanām, uz ko norādīja arī citu reģionu pārstāvji, zinot ļaužu noskaņojumu novados. Turklāt aktīvāki vēlētāji ir tie, kas balsojot par tā saucamajām uz austrumiem orientētajām partijām, sacīja L.Plavinska. Viņa atgādināja par labo pieredzi pašvaldību vēlēšanās, kurās Rēzeknes novadā PS startēja vairāku partiju apvienībā un tā guva lielu atbalstu, kas liecinot par šīs izvēles pareizību, arī uz Saeimu ejot kopā ar radniecīgām partijām.

PS kopsapulcē sestdien piedalījās 303 biedri no kopumā 596.

Trīs partijas - PS, JL un Sabiedrība citai politikai - 6.martā plāno dibināt apvienību Vienotība.

(papildināta no 7.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas