Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Saeimā beidzies balsojums par Valsts prezidenta kandidātiem

Saeimā beidzies aizklātais balsojums ar vēlēšanu zīmēm par Valsts prezidenta amata kandidātiem un patlaban notiek to skaitīšana.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta amatam pieteikti divi kandidāti - pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers un eksbaņķieris, Saeimas deputāts Andris Bērziņš (ZZS).

Ja pirmajā vēlēšanu kārtā neviens nebūs ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, deputāti  par abiem kandidātiem balsos otrreiz. Ja arī tad neviens netiks ievēlēts, vēlēšanas turpinās, izslēdzot to kandidātu, kas iepriekšējā kārtā ieguvis vismazāk balsu, raksta LETA.

Ja Valsts prezidenta vēlēšanu pēdējā kārtā neviens kandidāts nebūs ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, būs jārīko jaunas vēlēšanas. Kandidatūras jaunām vēlēšanām būs jāizvirza ne vēlāk kā piecas dienas pēc pēdējās vēlēšanu kārtas.

Jaunām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimas Prezidijam būs jāsasauc Saeimas sēde ne agrāk kā desmit dienas un ne vēlāk kā 15 dienas pēc pēdējās vēlēšanu kārtas.

Ja arī jaunu vēlēšanu pēdējā kārtā neviens kandidāts nebūs ieguvis ievēlēšanai nepieciešamo balsu skaitu, atkārtoti rīkos jaunas vēlēšanas, ziņo LETA.

Top komentāri

Arnis Muhins
A
Par Tiesisku Latviju! Par Saldejumu par Brivu! Par Zatleru! Par Internetu bez komentariem! Par Lilla krasu! Par 5 pirkstiem! Par Jutu Strikji! Par neierobezhotu milestibu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas