Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

FOTO: TP un ZZS aicina veidot jaunu valdību

Tautas partija (TP) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir informējušas premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC), ka valdība vairs nevar pastāvēt un ir jāveido jauna. Ar šādu paziņojumu partijas nākušas klajā pēc TP tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pagaidām atturas komentēt koalīcijas partiju paziņojumu, bet mainījis savu darba kārtību - plkst. 14:30 viņam būs tikšanās ar V. Zatleru, pēc kuras komentēs situāciju.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka patlaban ir krīze valdībā, tādēļ nepieciešama jauna valdība. Aģentūra LETA vēsta, ka M. Segliņš un A. Brigmanis žurnālistiem norādījis, ka nedēļas laikā nepieciešams izveidot jaunu valdību. Sarunas par jaunas valdības veidošanu notikšot ar visām Saeimas partijām, izņemot ar politisko organizāciju apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā".

"Šādas sarunas vedīs visu partiju vadītāji, lai panāktu rezultātu, ka tiek izveidota plaša koalīcija, tādējādi Saeimā nodrošinot vairāk nekā 51 balsi," piebilda M. Segliņš. Viņš neatbildēja, vai ir jau izraudzīts kandidāts premjera amatam. TP pārstāvji, šodien tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, jau nosaukuši savu premjera amata kandidātu, pret kuru, pēc Segliņa vārdiem, prezidenta attieksme esot bijusi "ļoti lietišķa". Noprotams, ka minētais kandidāts varētu būt ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) vai pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), raksta aģentūra LETA.

Savukārt apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) līderi uzskata, ka vispirms jāgaida, ko prezidents izvirzīs par jauno premjeru, un tad varēs spriest par jaunās valdības sastāvu. Bezpartejisku kandidātu "tēvzemieši' vērtē tikai kā kompromisa variantu, vēsta aģentūra BNS. Māris Grīnblats pauda uzskatu, ka vispirms vajadzētu partijām piedāvāt savus pretendentus, un pieļāva, ka to vajadzētu ļaut līdzšinējām opozīcijas partijām, bet, ja partijas nespēs vienoties, tad, protams, tiks meklēts kompromiss. "Tēvzemieši" apliecināja, ka joprojām saglabā līdzšinējo pozīciju un nav gatavi sadarboties ar PCTVL un "Saskaņas centru", bet piekrita, ka patlaban vislabāk ir paplašināt koalīciju.

Diena jau rakstīja, ka pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī piektdien no TP līdera Mareka Segliņa teiktā varēja secināt, ka TP tā arī nav saņēmusi atbildi uz jautājumu, vai premjeram Ivaram Godmanim ir Valsts prezidenta Valda Zatlera uzticība. Taču TP līderis lika saprast, ka, pēc viņa domām, šī valdība turpmāk vairs nevar pastāvēt. Divas nedēļas TP esot mēģinājusi ar labu par to pārliecināt I.Godmani, bet tas neesot izdevies. Kā iemeslus tam viņš minēja to, ka neviena partija nav gatava atbalstīt Edgara Zalāna reorganizācijas plānu, kā arī to, ka neviens kandidāts nepiekrīt nākt uz vakantajām zemkopības un kultūras ministru vietām šajā valdībā.   

Rīgas pilī sarunās ar V.Zatleru piedalījās arī Māris Kučinskis, Māris Riekstiņš un E.Zalāns. Saruna notika pēc TP iniciatīvas. Šodien vēlāk bija paredzēta TP tikšanās ar koalīcijas partijām. TP vēlējās saņemt atbildes uz jautājumu, vai tās piekrīt E.Zalāna plānam par ministriju reorganizāciju. Iepriekš Valsts prezidents TP plānu atzina par adekvātāko šī brīža situācijai. I.Godmanis bija nācis klajā ar trim dažādiem plāniem, beigās paziņojot, ka reorganizācija tiek atlikta. Nav zināms, vai TP tikšanās ar partneriem vēl ir spēkā.


(papildināta ar foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


JL aicina uz sarunām par jaunas koalīcijas izveidi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas